$
פרסום ושיווק

המסים שעדיין מסתתרים בהזמנה

ישנם לא פחות מארבעה סעיפי תשלום שונים שבהם חייבת כל חבילה: מס ערך מוסף, מכס, מס קנייה ועמילות מכס. ההנחיה החדשה אינה מהווה פטור מלא ממסים, וברוב המקרים לא תוזיל את העלויות הסופיות

הראל עילם 09:1519.02.12

גביית המסים בישראל מלווה בלא מעט ערפל וחוסר שקיפות. ישנם לא פחות מארבעה סעיפי תשלום שונים שבהם חייבת כל חבילה: מס ערך מוסף, מכס, מס קנייה ועמילות מכס. ההנחיה החדשה אינה מהווה פטור מלא ממסים, וברוב המקרים לא תוזיל את העלויות הסופיות.

 

בעבר היה פטור מלא מכל התשלומים

לחבילות ששוויין, כולל עלות המשלוח, היה פחות מ־50 דולר. במסגרת ועדת טרכטנברג, בנוסף לעלייה בתקרת הפטור ממכס, הוא עומד כעת על 75 דולר - סכום שבעבר נשמר רק לחבילות שהוגדרו כמתנות.

 

כאמור, כל חבילה ששווייה בין 75 דולר ל־325 דולר (כ־1,200 שקל) תחויב רק במע"מ ומס קנייה, אבל לא במכס. חבילה בשווי גבוה יותר תחויב גם במכס.

 

מס קנייה, בדומה למכס, מוטל רק על כמה קטגוריות של מוצרים, וברוב המקרים הוא נע בין 10% ל־20%. המע"מ הוא מס קבוע שגובהו כיום הוא 16%, ומוטל על כל המוצרים בצורה אחידה. מס עמילות מכס הוא סכום שנגבה על ידי חברות השילוח ומכסה את כל העלות הלוגיסטית של הטיפול במכס. גם במקרים שבהם אין כל מכס על החבילה, יש עלות לוגיסטית - אם כי העלות במקרים אלו נמדדת בשקלים בודדים בלבד, בניגוד לעשרות ואף מאות שקלים לחבילות החייבות במכס.

 

כל המסים הם מצטברים - כך למשל, חבילה בשווי של 100 שקל עם מס קנייה בגובה 10% וללא מכס, לא תדרוש מסים בשווי של 26 שקל (10% מס קנייה ו־16% מע"מ), אלא בשווי של 27.6 שקל. לפיכך, פטור ממכס במקרים מסוימים יכול להוזיל את המחיר באופן משמעותי יותר מגובה המכס עצמו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x