נחשף בכלכליסט
צים דחתה את הצעת הרכישה של אונגר והמנכ"ל גליקמן, ובוחנת חלופות
ההצעה הוגשה כבר לפני כמה חודשים אך כעת פורסמה רשמית; לפי מקורבים לצים, הדירקטוריון, בראשות יאיר סרוסי, דחה את ההצעה של גליקמן ואונגר, ששאפו לרכוש את החברה לפי שווי של 2.4 מיליארד דולר
חברת הספנות הישראלית צים הודיעה כי הקימה צוות שיבחן חלופות ביחס לעתיד החברה. זאת בעקבות ההצעה הלא מחייבת שמנכ"ל צים אלי גליקמן הגיש, יחד עם רמי אונגר, יבואן קיה לישראל, לרכישת מלוא המניות של החברה ומחיקתה מבורסת ניו יורק. ההצעה הוגשה כבר לפני כמה חודשים אך כעת נחשפת רשמית לראשונה. החבירה של השניים וכוונתם להגיש הצעה נחשפו לראשונה בכלכליסט.
לפי מקורבים לחברה, דירקטוריון צים, בראשות יאיר סרוסי, דחה את ההצעה של גליקמן ואונגר, ששאפו לרכוש את החברה לפי שווי של 2.4 מיליארד דולר.
כפי שהודיעה החברה היום, עם קבלת ההצעה של השניים, שכאמור נדחתה, הדירקטוריון הקים צוות ל"בחינה אסטרטגית של חלופות", שכולל את בנק ההשקעות אוורקור, משרד עורכי הדין הישראלי מיתר ומשרד עורכי הדין זר.
מניית צים עולה כעת ב-13% בטרום מסחר בבורסת ניו יורק והחברה נסחרת לפי שווי של 2.07 מיליארד דולר. זאת על רקע הערכות של המשקיעים שהקמת הצוות פירושו התחלה אפשרית של קרב שליטה על צים, שעשוי לדחוף את המניה מעלה.






























