וול סטריט: אינטל טיפסה ב-6%, טסלה ירדה ב-6%
המדדים המובילים נסחרו ביציבות; סגן הנשיא ואנס אמר כי ארה"ב תפעל להקלות על פעילות שבבים - תחום שבו אינטל מרכזת מאמצים; יו"ר הפד פאוול חוזר בעדותו בקונגרס על עמדתו בעניין הורדת ריבית: "לא צריכים למהר לבצע התאמות במדיניות שלנו"
דיווח שוטף מוול סטריט ומהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
23:00 - המדדים המובילים בוול סטריט נסחרו ביציבות: דאו ג'ונס עלה ב-0.3%, נאסד"ק נחלש ב-0.4% ו-S&P 500 עלה בפחות מ-0.1%. המשקיעים בוחנים את השפעות מלחמת הסחר והטלת המכסים מצד ארה"ב, ואת הדברים בעדותו של יו"ר הפד ג'רום פאוול בקונגרס לגבי מתינות עתידית במדיניות הריבית (ראו דיווח קודם). במקביל הם ממתינים לנתוני האינפלציה שיפורסמו מחר.
מניית אינטל עלתה ב-6.1% לאחר הצהרה מעודדת מפי סגן נשיא ארה"ב ואנס על הקלות בפעילות השבבים במדינה. טסלה איבדה 6.3% מערכה ושווי השוק שלה נחתך ב-77 מיליארד דולר - המשקיעים מוטרדים מהצעת הבעלים שלה אלון מאסק לרכוש את OpenAI בכמעט 100 מיליארד דולר ותוהים מהיכן ישיג את הכסף לכך. אפל עלתה ב-2.5% לאחר דיווח כי החברה נכנסת בשותפות עם עליבאבא בפיתוח פיצ'רים של AI למשתמשי האייפון בסין.
22:25 - הנפט מסוג WTI ננעל בשיא של שבועיים לאחר עלייה של 1.4% - 73.3 דולר לחבית. מדובר ביום שלישי ברציפות של עליות בנפט.
20:25 - הנפט עולה ב-1.3% לרמה של 73.3 דולר לחבית. הזהב נסחר ביציבות סביב 2,934 דולר לאונקיה.
20:00 - קצוות בדאו ג'ונס: קוקה בפסגה, עולה ב-3.6% לאחר הדוחות המוצלחים (ראו עדכונים מוקדמים), אפל אחריה עם עלייה של 2.9%, IBM מתחזקת ב-2.2% - סיילספורס בתחתית, יורדת ב-1.5%.
19:00 - בנעילה באירופה: דאקס עלה ב-0.6%, קאק עלה ב-0.3%, פוטסי עלה ב-0.1%, סטוקס 600 עלה ב-0.3%.
18:30 - בענקיות הטק: אפל עולה ב-2.7%, אנבידיה עולה ב-0.6%, מיקרוסופט יורדת ב-0.4%, טסלה יורדת ב-3.8%, אמזון ואלפבית יורדות ב-0.7%, מטא ללא תנועה מהותית.
ברקע לעלייה החדה האמורה במניית אינטל: סגן הנשיא ואנס אמר כי הממשל יפעל להקלת הרגולציה שתאפשר צמיחה מהירה של ייצור השבבים, על מנת לקדם את פעילות ה-AI בארה"ב.
אינטל פועלת בשנים האחרונות לקידום פעילות ייצור שבבים (foundry) - בהצלחה מוגבלת - בניסיון להתחרות בענקית הטיוואנית TSMC. כיום 90% מהשבבים המתקדמים בעולם מיוצרים במפעלי TSMC. 17:30 - אינטל בולטת שעה לאחר הפתיחה עם זינוק של 9% במניה.
17:10 - עדות פאוול: יו"ר הפד חוזר בעדותו בקונגרס בדיוק על מה שאמר במסיבת העיתונאים שלו בהודעת הריבית האחרונה (29 בינואר):
"בזמן שהעמדה שלנו משמעותית פחות מצמצמת מכפי שהייתה, וכשבמקביל הכלכלה נותרת חזקה, אנחנו לא צריכים למהר לבצע התאמות במדיניות שלנו. אנחנו יודעים שהקלה מהירה מדי או גדולה מדי (הורדות ריבית) עשויה לתת דחיפה לאינפלציה. ובאותה מידה, הקלה איטית מדי עשויה לפגוע בפעילות הכלכלית ובתעסוקה", אמר יו"ר הפד.
16:30 - המסחר נפתח: המדדים דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.3%, נאסד"ק יורד ב-0.5%; תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים עולה ב-4 נקודות בסיס ל-4.54%.
לאחר 16 ימי עליות רצופים - מטא יורדת ב-0.37; לאחר הדוחות: קוקה קולה עולה ב-4%, דופונט מתחזקת ב-5%.
על הפרק, בין היתר עדותו החצי שנתית של יו"ר הפד פאוול בקונגרס (תחל ב-17:00) - יום לפני פרסום נתוני האינפלציה של חודש ינואר (מחר ב-15:30).
הזהב עם ירידה קלה של 0.3% ל-2.926 דולר לאונקיה; בנפט - ה-WTI עולה ב-1.6% ל-63.6 דולר לחבית, הברנט עולה ב-1.6% ל-77.1 דולר לחבית; באירופה: דאקס עולה ב-0.3%, קאק עולה ב-0.2%, פוטסי יורד ב-0.1%.
14:20 - מניית דופונט עולה ב-5% בטרום אחרי דוחות מוצלחים: חברת הכימיקלים רשמה ברבעון הרביעי צמיחה של 7% במכירות ל-3.092 מיליארד דולר, לצד רווח מתואם של 1.13 דולר למניה. האנליסטים ציפו למכירות של 3.068 מיליארד דולר ורווח מתואם של 98 סנט למניה.
14:00 - ענקית המשקאות קוקה קולה עקפה את ציפיות השוק: קוקה קולה מתחזקת ב-1.7% בטרום המסחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים לרבעון הרביעי.
ענקית המשקאות האמריקאית סיכמה את הרבעון עם הכנסות של 11.5 מיליארד דולר ורווח מתואם של 55 סנט למניה. בשוק צפו לה הכנסות בגובה 10.7 מיליארד דולר ורווח מתואם של 52 סנט למניה.
13:50 - עליות בתשואות האג"ח האמריקאיות: תשואות האג"ח הממשלתיות לעשר ולשלושים שנה מטפסות בשלוש נקודות בסיס כל אחת, לרמות של 4.525% ו-4.741%, בהתאמה.
13:30 - צפי לפתיחה שלילית בוול סטריט: החוזים העתידיים על המדדים המובילים בניו יורק צפויים לפתוח את היום בירידות, כשהמשקיעים ממתינים לנתוני האינפלציה שיתפרסמו בהמשך השבוע ועוקבים אחר ההתפתחויות במלחמת הסחר.
החוזים על מדד דאו ג'ונס נחלשים ב-0.2%, החוזים על S&P 500 יורדים ב-0.3% והחוזים על נאסד"ק נסוגים ב-0.4%.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חתם אתמול על צו להטלת מכס של 25% על יבוא פלדה לארה"ב וכן על העלאת המכסים על יבוא אלומיניום מ-10% ל-25%. שני המהלכים ייכנסו לתוקף ב-4 במרץ. טראמפ הודיע על כוונתו להטיל את המכסים כבר ביום ראשון, ועורר אתמול זינוק במניות יצרניות הפלדה.
מחר יתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר בארה"ב, וביום חמישי יתפרסם מדד המחירים ליצרן.
ההשפעה הכלכלית המלאה של המכסים עשויה להתברר רק עם פרסום נתוני האינפלציה בעתיד, כך אמר סם סטובל, אסטרטג ההשקעות הראשי של CFRA Research.
"אם המכסים יישארו בתוקף לתקופה ממושכת, ישבשו שרשראות אספקה ויגרמו לעלייה באינפלציה – אז אני חושב שהמשקיעים יתחילו לדאוג", אמר.
"אבל נכון לעכשיו, במיוחד לנוכח התחזיות שמדד המחירים לצרכן ביום רביעי ומדד המחירים ליצרן ביום חמישי יציגו ירידות שנתיות הן בנתון הראשי והן בנתון הליבה, זה עשוי דווקא לספק תמיכה לשוק ולהמשיך לאפשר לו לטפס מעלה", הוסיף סטובל.
עוד ממתינים המשקיעים ליו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, שינאם בפני הקונגרס הערב (שעון ישראל).
12:15 - הרווח של BP צנח, בהתאם לציפיות: ענקית הנפט BP דיווחה על ירידה חדה ברווחי הרבעון הרביעי עקב ירידה במרווחי הזיקוק, והכריזה על תוכנית רכישת מניות עצמית בהיקף של 1.75 מיליארד דולר לצד התחייבות ל"אתחול יסודי" של אסטרטגיית החברה.
החברה סיכמה את הרבעון עם נתון הרווח המקובל למדידת רווחיות חברות נפט בהיקף 1.17 מיליארד דולר ברבעון הרביעי, צניחה של 60% בהשוואה לרבעון המקביל ומעט מתחת צפי האנליסטים ל-1.2 מיליארד דולר.
BP ייחסה את הירידה ל"מרווחי זיקוק נמוכים יותר, השפעה גבוהה יותר של פעילויות תחזוקה, ירידה עונתית בנפחי הלקוחות ובמרווחי הדלקים, וכן לעלייה בהוצאות העסקים האחרים והמטה".
החוב הנקי של BP עמד על כמעט 23 מיליארד דולר ברבעון הרביעי, עלייה של 10% לעומת השנה הקודמת. הוצאות ההון (Capex) הסתכמו ב-3.7 מיליארד דולר באוקטובר-דצמבר, לעומת 4.7 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של 2024.
למרות זאת, החברה הודיעה על רכישת מניות עצמית בהיקף של 1.75 מיליארד דולר לרבעון הרביעי, שאותן תרכוש עד לפרסום תוצאות הרבעון הראשון.
מניית BP נסחרת קרוב לרמת הפתיחה.
המדדים המובילים באירופה נעים כעת גם הם קרוב לרמת הפתיחה, אחרי שמחקו את התנועות שרשמו מוקדם יותר היום. הזהב עובר לנסיגה קלה של 0.1% ומתרחק מהשיא.
11:25 - הפינג פונג במלחמת הסחר מתגבר: האיחוד האירופי משיב לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ באיום משלו, והכריז כי יגיב לכל מכס שארה"ב עשויה להשית עליו. הדברים נאמרו בתגובה להחלטתו של טראמפ להטיל מכסים של 25% על כל יבוא פלדה ואלומיניום למדינה.
"צר לי על ההחלטה האמריקאית להשית מכסים על יצוא אירופי של פלדה ואלומיניום", מסרה בהצהרה אורסולה פון דר ליין, נשיאת הנציבות האירופית - הרשות המבצעת של האיחוד האירופי.
"מכסים לא צודקים על האיחוד האירופי יזכו לתגובה, ויציתו שרשרת צעדים הולמים ונחושים". עוד הוסיפה כי מכסים הם מסים "שגרועים לעסקים, וגרועים לצרכנים", וכי באיחוד האירופי יפעלו כדי להגן על האינטרסים הכלכליים שלהם. "אנחנו נגן על העובדים, העסקים והצרכנים שלנו".
10:40 - בעלת הבית של גוצ'י מסכמת שנה: קרינג מתחזקת ב-4.3% אחרי שחברת היוקרה הצרפתית דיווחה על מכירות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של 2024, על אף שהציגו ירידה לעומת הרבעון המקביל לנוכח חולשה במותג הדגל שלה, גוצ'י.
קבוצת האופנה העילית, שמחזיקה בין היתר במותגים בוטגה ונטה, בלנסיאגה ואלכסנדר מקווין, סיכמה את הרבעון עם ירידה של 12% במכירות ל-4.4 מיליארד יורו, מעט מעל התחזיות ל-4.3 מיליארד יורו.
מכירות החנויות הזהות בגוצ'י, שאחראית לכמעט מחצית מכלל הכנסות החברה, צנחו ב-24% ל-1.9 מיליארד יורו.
מכירות שנת 2024 כולה נחלשו ב-12% ל-17.2 מיליארד יורו, מעל הצפי ל-17.1 מיליארד יורו.
הרווח התפעולי בשנה כולה הסתכם ב-2.6 מיליארד יורו, בהתאם לתחזיות המעודכנות שסיפקה קרינג באוקטובר אך משמעותית נמוך יותר מרווח תפעולי של 4.8 מיליארד יורו שהושג בשנת 2023.
בצד החיובי - קרינג דיווחה על שיפור מסוים במכירות גוצ'י, איב סן לורן ובוטגה ונטה בצפון אמריקה ובאסיה פסיפיק, אך לא סיפקה נתונים מדויקים.
10:05 - תנועות קלות בפתיחת היום באירופה: המדדים המובילים בבורסות אירופה פותחים את היום בתנועות מעורבות.
מדד דאקס בפרנקפורט נחלש ב-0.2%, פוטסי הלונדוני מתחזק ב-0.2% וקאק בפריז עולה ב-0.1%.
מחיר הזהב ממשיך להיסחר קרוב לרמות שיא, על רקע חוסר הוודאות הגיאופוליטי.
החוזים על המתכת היקרה מטפסים ב-0.2% לרמה של 2,940 דולר לאונקיה.
יוניקרדיט נחלש ב-2.7% בבורסת מילאנו אחרי שהבנק עקף את ציפיות הרווח לרבעון הרביעי אך פרסם תחזית שמשקפת ירידה בהכנסות ב-2025.
עוד אחרי הדוחות - BP יציבה, קרינג מתחזקת ב-4.9%.
9:45 - תוצאות טובות ליוניקרדיט, אבל תחזית מאכזבת: יוניקרדיט, הבנק השני בגודלו באיטליה, פרסם תוצאות טובות מהצפוי לרבעון הרביעי של 2024 אך סיפק תחזיות מתונות לשנה הנוכחית.
הבנק סיכם את הרבעון עם רווח נקי של 1.97 מיליארד יורו והכנסות של 6 מיליארד יורו. זאת בעוד בשוק צפו לו רווח נקי של 1.8 מיליארד יורו והכנסות בגובה 5.9 מיליארד יורו.
יחס ההון CET 1, המהווה מדד לחוסנו הפיננסי של הבנק, עמד על 15.9%, ירידה קלה מ-16.1% ברבעון הקודם. התשואה על ההון ירדה ל-11.5% לעומת 19.7% ברבעון השלישי.
עלויות התפעול של הבנק עלו ב-9.5% ברבעון והסתכמו ב-2.5 מיליארד יורו.
הבנק הודיע על העלאת שיעור הדיבידנד ב-2025 ל-50% מהרווח הנקי לעומת 40% בשנת 2024.
מנכ"ל הבנק, אנדראה אורקל, הצהיר כי יוניקרדיט נכנס לשלב הבא של האסטרטגיה שלו ויאיץ את צמיחתו במטרה למצב את עצמו כ"בנק של עתיד אירופה".
למרות זאת, יוניקרדיט סיפק תחזיות זהירות יותר לשנת 2025, עם צפי להכנסות של מעל 23 מיליארד יורו, ירידה ביחס להכנסות שנתיות של 24.8 מיליארד יורו ב-2024. היחלשות זו מיוחסת לצמצום פעילות הבנק ברוסיה ולירידה מתונה בהכנסות מריבית. במקביל, יוניקרדיט ממשיך בניסיונותיו להתרחב באמצעות מיזוגים ורכישות, עם הצעות לרכישת Banco BPM האיטלקי וקומרצבנק הגרמני, הצעות שנתקלו בהתנגדות מצד ממשלות איטליה וגרמניה.
7:30 - המדדים באסיה עדיין רגועים אל מול הצעדים של טראמפ: הבורסות באסיה מתנהלות היום בירידות קלות, כשהמשקיעים מעריכים את השפעת המכסים החדשים שהטילה ארה"ב.
מדד האנג סנג בבורסת הונג קונג נחלש ב-0.3%, מדד שנגחאי נחלש ב-0.1%. הבורסה בטוקיו סגורה בשל יום לאומי.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חתם אתמול על צו המטיל מכסים של 25% על יבוא פלדה ואלומיניום לארה"ב.
בעקבות הטלת מכסים של 10% על כלל היבוא הסיני, מתכננת הונג קונג להגיש תלונה לארגון הסחר העולמי (WTO) , בטענה שארה"ב התעלמה לחלוטין ממעמד העיר כשטח מכס נפרד, כך אמר היום המזכיר הראשי של הונג קונג, אריק צ'אן.
"זה לגמרי לא עולה בקנה אחד עם חוקי ארגון הסחר העולמי. כמובן, הם התעלמו לחלוטין מכך שהונג קונג היא שטח מכס נפרד", אמר צ'אן, הגורם השני הבכיר ביותר בטריטוריה הנשלטת על ידי סין, לכתבים. "אנחנו נגיש תלונה ל-WTO בנוגע להסדר הבלתי סביר הזה", אמר מבלי לפרט.
מניית יצרנית הרכבים החשמליים BYD טיפסה מוקדם יותר היום ב-4.5% לשיא כל הזמנים, יום לאחר שהשיקה מאפיינני נהיגה אוטונומית במרבית הדגמים שלה. החברה הודיעה כי כל דגמי הרכבים של BYD שעולים יותר מ-100 אלף יואן (13.7 אלף דולר) יגיעו מעתה עם מערכת הסיוע הבלעדית לנהג God’s Eye. המניה מחקה את העליות ונסחרת כעת ביציבות.
מניית פוקסקון מטפסת ב-2.9% בבורסת טאיוואן לאחר שיצרנית הרכיבים האלקטרונים הגדולה בעולם דיווחה על צמיחה של 3.3% בהכנסות בינואר, והכריזה שביצועי הרבעון הראשון של 2025 יהיו טובים יותר מממוצע הביצועים ברבעון הראשון בחמש השנים האחרונות.
אתמול בניו יורק ננעלו המדדים המובילים במגמה חיובית, בהובלת מניות הטכנולוגיה ולמרות החששות ממדיניות המכסים של טראמפ. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.4%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.7% ונאסד"ק התחזק ב-1%.
מאנדיי הישראלית זינקה ב-26.5% אחרי שהיכתה את התחזיות והודיעה שתשיק סוכן AI. ליפט הודיעה כי תשיק רובוטקסי עם מובילאיי, שזינקה ב-11.8%. מאידך אינוויז נפלה ב-25.8% לאחר שגייסה 40 מיליון דולר בהנחה על מחיר השוק.
המכסים שהטיל טראמפ על יבוא פלדה שלחו את יו.אס סטיל לעלייה של 4.8% ואת המתחרה נוקור לקפיצה של 5.6%. כך גם חברות אחרות בתחום כמו אלקואה שעלתה ב-2.2%, וקליבלנד קליפס שזינקה ב-18%. בנוסף, מניות יצרניות השבבים חגגו, וכך אנבידיה הוסיפה 2.9%, ברודקום - 4.5% ומיקרון - 3.9%.