סגור
וול סטריט
וול סטריט (AP)

וול סטריט: נאסד"ק עלה השבוע ב-7%, S&P 500 התחזק ב-5%

המדדים המובילים עלו היום עד 0.8%, גם לאחר שמדד אמון הצרכנים וציפיות האינפלציה רשמו נתונים מאכזבים; זאת מאחר שהמשקיעים מעודדים מהתקדמות שיחות הסחר בין ארה"ב וסין; מניית אנבידיה רשמה זינוק של 16% בסיכום שבועי; הנפט עלה ב-2% השבוע

דיווח שוטף מוול סטריט ומהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
23:00 - וול סטריט ננעלה בעליות שערים: דאו ג'ונס עלה ב-0.8%, נאסד"ק - ב-0.5% ו-S&P 500 עלה ב-0.7% ועשה זאת יום חמישי ברציפות. בסיכום שבועי עלו המדדים ב-3.4%, 7.2% ו-5.3%, בהתאמה. זאת על רקע ההתקדמות במגעים בין ארה"ב וסין סביב סוגיות הסחר והטלת המכסים, ואלו גברו על נתוני המאקרו המאכזבים שפורסמו מוקדם יותר היום (ראו דיווח מוקדם). מראשית השנה דאו ג'ונס עלה ב-0.3% ו-S&P 500 הוסיף קצת יותר מ-1%.
מניות הטכנולוגיה הובילו את העליות השבועיות: אנבידיה התחזקה ב-16%, מטא עלתה ב-8%, אפל - 6% ומיקרוסופט - 3%.
21:50 - הנפט רשם התחזקות זה השבוע השני ברציפות, כשהיום רשם הברנט עלייה של 1.4% לרמה של 65.4 דולר לחבית וה-WTI רשם עלייה דומה ל-62.5 דולר לחבית. בסיכום שבועי מדובר בעלייה של 2%. זאת על רקע האפשרות להסכם גרעין מתקרב בין איראן וארה"ב, והרגיעה המסוימת במלחמת הסחר.
19:30 - מדד הפחד (VIX) מאבד 3% לרמה של 17.3 נקודות, לנוכח הרגיעה המסוימת במלחמת הסחר.
18:45 - בורסות אירופה ננעלו בעליות שערים: דאקס וקאק התחזקו ב-0.4%, פוטסי הוסיף 0.6%. מדד סטוקס 600 האזורי עלה ב-0.4%, כשמניית יצרנית חלקי הטנקים הגרמנית רנק (Renk) בולטת עם עלייה של 8% לאחר המלצה של ג'יי.פי מורגן. מניות המוצרים לבית עלו ב-1.2%, אך מגזר הכרייה איבד 1%.
17:45 - המדדים בניו יורק עברו מעליות קלות לירידות קלות, ייתכן ובעקבות פרסום מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן שפורסם מוקדם יותר (ראו עדכון קודם).
17:10 - ביטחון הצרכנים בכלכלת ארה"ב ירד במפתיע החודש, כך לפי סקר צרכנים שעורכת אוניברסיטת מישיגן. צרכנים אמריקאים מודאגים יותר ויותר שמכסים יובילו לאינפלציה גבוהה יותר, כך על פי הסקר.
מדד אמון הצרכנים ירד לקריאה של 50.8 נק', מ-52.2 באפריל, בקריאה הראשונה לחודש מאי (קריאה שנייה תהיה בסוף החודש). הצפי היה בכלל לעלייה בסנטימנט ל-53.1 נק'.
ציפיות האינפלציה לשנה הקרובה עלו ל-7.3% מ-6.5% בחודש שעבר, בעוד שציפיות האינפלציה לטווח הארוך עלו ל-4.6% מ-4.4%.
עם זאת, חשוב מאד להדגיש כי רוב הסקר הושלם לפני שארה"ב וסין הכריזו על הפסקה של 90 יום ברוב המכסים בין שתי המדינות (נותרו מכסים הדדיים בגובה של 30%).
17:05 - אנבידיה הודיעה שהיא לא תשלח תוכניות של GPU (מעבדים גרפיים) לסין. זאת בעקבות דיווחים קודמים כי יצרנית השבבים עובדת על הקמת מרכז מחקר בשנחאי, לאור הגבלות הייצוא האחרונות (המכסים) של ארה"ב.
"אנחנו לא שולחים שום עיצובי GPU לסין על מנת שיותאמו לעמידה בפיקוח הייצוא", אמר דובר מהחברה בהצהרה ל-CNBC.
החברה מבקשת להקים מרכז מחקר ופיתוח בסין, והמנכ"ל של החברה, ג'נסן הואנג, דן בתוכנית עם ראש עיריית שנחאי, גונג ג'נג, כאשר הם נפגשו באפריל, כך דווח ביום שישי בפייננשל טיימס.
16:30 - תנועות קלות בפתיחה: מדד S&P 500 מטפס ב-0.1% ביום חמישי רצוף של עליות. נאסד"ק מתחזק ב-0.2%, דאו ג'ונס יורד ב-0.1%. נובו נורדיסק יורדת ב-4% אחרי ההודעה על פרישת המנכ"ל - המתחרה אלי לילי עטולה ב-1.4%.
14:50 - מנכ"ל ענקית התרופות הדנית נובו נורדיסק, לארס פרורגארד יורגנסן, עוזב את תפקידו, עד שיימצא לו מחליף. המניה נחתכת ב-5% בטרום. שווי החברה על 289 מיליארד דולר. נובו היא יצרנית תרופת ההרזיה Wegovy. ברקע, התחרות הגוברת בתחום תרופות ההרזיה והנפילה במניה שאיבדה חצי משוויה בתוך שנה. המתחרה אלי לילי עולה ב-1.3% בטרום.
14:35 - ניו יורק לקראת פתיחה חיובית: החוזים על דאו ג'ונס, S&P 500 ונאסד"ק מטפסים ב-0.3%. S&P 500 רשם כבר ארבעה ימים רצופים של עליות - המדד מטפס השבוע ב-4.5%. דאו ג'ונס עולה השבוע ב-2.6% ונאסד"ק קופץ ב-6%.
מניית ענקית הכבלים (השנייה בגודלה בארה"ב) Charter Communications מזנקת בטרום ב-9.5% אחרי דיווח על הסכם למיזוג עם מתחרה גדולה - Cox Communications. שווי המיזוג מוערך ב-94 מיליארד דולר.
11:30 - בורסות אירופה פתחו את המסחר במגמה חיובית: מדד הבנצ'מארק הפן-אירופי Stoxx 600 עולה ב-0.5%, כאשר מדד הפוטסי הבריטי עלה ב-0.5%, מדד הקאק הצרפתי עלה ב-0.4% ואילו הדאקס הגרמני טיפס ב-0.5%. מניות שבולטות במסחר הבוקר: קרן ההשקעות CVC קפיטל הוסיפה לערכה 4.2% וקבוצת היוקרה השווייצרית ריכמונט, בעלת מותגי קרטייה ומונבלאן, עלתה ב-3.8% לאחר שדיווחה על מכירות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של השנה הקלנדרית.
ההכנסות של קבוצת היוקרה השווייצרית שעלו ב-7% בהשוואה לשנה שעברה (במונחי שער חליפין קבוע) ל-5.2 מיליארד יורו (5.8 מיליארד דולר) בשלושת החודשים שהסתיימו בסוף מרץ, מעל לתחזית של 5 מיליארד יורו שצפו האנליסטים בסקר של LSEG. עוד בלטו במסחר באירופה: רשת הסופרמרקטים הפולנית דינו פולסקה ירדה ב-4.6% וחברת הנדל"ן הבריטית Land Securities איבדה 2.6%.
2 צפייה בגלריה
קרטייה מותגי יוקרה
קרטייה מותגי יוקרה
מותג היוקרה קרטייה
(צילום: גטי אימג'ס)
11:00 - נעילה מעורבת בבורסות אסיה: בסין מדד שנגחאי ומדד שנזן המשולב ירדו ב-0.4% וב-0.1%, בהתאמה. בהונג קונג מדד ההאנג סנג איבד מערכו 0.4%, לאחר שמוקדם יותר רשם ירידות של יותר מ-1%. ביפן מדד ניקיי ננעל ללא שינוי חרף התכווצות התוצר - לראשונה זה שנה. במקביל מדד טופיקס עלה ב-0.1%. בדרום קוריאה מדד הקוספי עלה ב-0.2%. מניית עליבאבא ננעלה בירידה של 4.3% לאחר שההכנסות ורווחי הענן לא עמדו בציפיות.
9:00 - גולדמן זאקס מעלה את התחזית למניות אסיה: גולדמן זאקס מעלה את מחיר היעד ל-12 החודשים הקרובים למניות בבורסות אסיה - זאת בעקבות שיפור בתחזיות הצמיחה והפשרת המתיחות המסחרית בין ארה"ב לסין. הבנק עדכן את תחזיתו למדד MSCI אסיה-פסיפיק (ללא יפן) ליעד חדש של 660 נקודות לעומת רמה של 620 נקודות קודם לכן. על פי הבנק, הפחתת המתיחות בנושא המכסים "מצביעה על תשואות שטוחות בשלושת החודשים הקרובים במקום ירידות, אך הפוטנציאל לעלייה עשוי להיות מוגבל בשל אי-ודאות מתמשכת לגבי רמת המכסים בהמשך" כתבו האסטרטגים של הבנק בהובלת טימותי מו. הפירמה גם שדרגה את תחזית המניות הגלובלית שלה לניטרלית, בהיפוך מעמדתה הקודמת שהצביעה על ירידות. 9:00 - מגמה מעורבת באסיה הבוקר לאחר נתוני התוצר המאכזבים ביפן: לראשונה זה שנה הכלכלה היפנית התכווצה, והתוצר ירד ב-0.2% ברבעון הראשון (יותר מהציפיות) ברקע ירידה חדה ביצוא. מדד ניקיי ביפן עולה ב-0.1%, בעוד מדד הטופיקס היפני עולה גם הוא ב-0.1%. מדד ה-S&P/ASX 200 האוסטרלי עולה ב-0.6%. מדד שנגחאי הסיני יורד ב-0.5%, בעוד מדד שנזן המשולב יציב.
מדד האנג סנג של הונג קונג היה בעל הביצועים הגרועים ביותר באסיה היום, כאשר איבד יותר מ-1%, אך כעת יורד בצורה מתונה יותר. המדד היה תחת לחץ בעיקר בשל ירידה של 5% במניית קבוצת עליבאבא, לאחר שענקית המסחר האלקטרוני רשמה הכנסות חלשות מהצפוי ברבעון מרץ. רווחי הענן של עליבאבא - הקשורים לשאיפותיה בתחום הבינה המלאכותית - גם הם לא עמדו בציפיות. מניית המתחרה של עליבאבא, JD.com , ירדה ב-2%, כאשר תוצאות ענקית המסחר האלקטרוני עוררו חששות לגבי הוצאות צרכנים מתונות בסין.
במהלך הלילה בארה"ב, שלושת המדדים המובילים ננעלו במגמה מעורבת. מדד ה-S&P 500 טיפס בפעם הרביעית ברציפות, והוסיף לראלי של השבוע לאחר שארה"ב וסין הסכימו להפחית זמנית את שיעורי המכסים. המדד עלה ב-0.4%, בעוד שמדד הדאו ג'ונס הוסיף לערכו 0.7%. מדד הנאסד"ק הציג ביצועים נמוכים יותר וירד ב-0.2%.
2 צפייה בגלריה
מטה עליבאבא ב שנגחאי סין
מטה עליבאבא ב שנגחאי סין
עליבאבא. המניה יורדת ב-5%, האנג סנג מאבד גובה
(צילום: ECTOR RETAMAL / AFP)