מדינת ישראל נזכרה: יש גם נהגות מרוצים
עד היום, רק נהגי מרוצים גברים היו זכאים לתמיכה מהמדינה; שינוי חקיקה שמפרסם משרד התרבות, המדע והספורט מבקש לשנות את המצב
מרוצי מכוניות נחשבים לספורט "גברי" - ואולי זו הסיבה לכך שעד עתה רק גברים היו זכאים לתמיכה מהמדינה. כעת, שינוי חקיקה שמפרסם משרד התרבות, המדע והספורט מבקש לשנות את המצב ולעגן בחקיקה כספי תמיכה גם לנהגות.
מבחינה חוקית, מדינת ישראל כן הגדירה את הכללים הנדרשים כדי לעסוק בספורט מוטורי – הכללים תקפים גם ליבוא של כלי הרכב וגם לעמידה באמות המידה המאפשרות קבלת כספי תמיכות ממשרד התרבות והספורט (בשיעור של עד 22%). המוסדות שמקבלים את כספי התמיכות מוגדרים כ"התאחדויות נהיגה ספורטיבית" ויש להן כללים מוגדרים, הקובעים בין השאר את גיל המשתתפים, או המספר המינימלי של משתתפים בקבוצה. הנוסח החדש קובע כי להגדרה "ספורטאים" הקבועה בחוק כדי לקבל ממדינת ישראל כספי תמיכה תצטרף גם הגדרת "ספורטאיות". בנוסף, השינוי בנוסח מציין גם אפשרות לקיומה של קבוצת מרוצים ישראלית על טהרת הנשים בלבד.
בישראל יש כמה רוכבות ונהגות מרוצים אשר בדרך כלל מקבלות חסויות מיצרני רכב ואביזרים. בעולם מדובר בתופעה הרבה יותר נרחבת - עם רשימה מכובדת מאוד של נהגות מרוצים דומיננטיות במספר נרחב של ענפי ספורט מוטורי, החל בדניקה פטריק האמריקאית וכלה במישל מוטון וסופיה פלורש.





























