סגור
כיתה תלמידים בראשון לציון
כיתה בראשון לציון (למצולמים אין קשר לכתבה) (צילום: תומי הרפז)

מטה המאבק קורא ל"מורים החולים" לעבור לשביתה איטלקית: "הימנעו מפעילויות שאינן חובה"

אחרי הצו שהוציא אתמול בית הדין שהורה ל"מורים החולים" לחזור לעבודה, ואחרי שהושג הסכם בין הסתדרות המורים לאוצר, במטה שמארגן את המחאות עוברים לטקטיקה אחרת: "אימוץ דפוס עבודה של קיום מדויק של דרישות התפקיד – ולא מעבר לכך". במטה תקפו את הסתדרות המורים: "בחרה לסיים את המאבק במהירות ולקבל פשרות מפוקפקות"

מטה המאבק של המורים, שמארגן את מחאות "המורים החולים" בהן השתתפו אלפי מורים, קורא לשביתה איטלקית בבתי הספר שתתבטא בכך שהמורים לא יעשו דבר מעבר לחובות המוטלות עליהם. עוד דורשים המורים כינוס ועידה של הסתדרות המורים על מנת לדון בהסכם שהושג הבוקר (ה').
מחאת "המורים החולים" ממשיכה לדעוך, הן בעקבות לחצי משרד החינוך והן בשל צו שהוציא אתמול בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב המורה להם לחזור לעבודה והחשש של המורים מניכוי ימי השביתה משכרם. היום סגורים 59 בתי ספר לעומת 347 ביום שני. המסמך שהופץ לפעילי המאבק מהווה במידה רבה הכרה של המטה בכך ששיטת ימי המחלה מיצתה את עצמה.
בין הצעדים שעליהם ממליץ המטה למורים: "נקיטה בעיצומים במסגרת העבודה היומיומית בבתי הספר, שאינם הפרת עבודה מלאה אך מעבירים מסר ברור. למשל: הימנעות מפעילויות שאינן חובה עפ"י חוזר מנכ"ל (כגון השתתפות בהשתלמויות שאינן בשעות העבודה, צמצום ההירתמות לאירועים בית-ספריים מעבר לנדרש). צעדים אלו, הנמצאים במרחב ה'אפור' אך הלגיטימי, יבהירו למעסיקים שאיננו מוכנים להמשיך עסקים כרגיל".
המטה קורא ל"שביתה איטלקית (עבודה לפי הספר) – החל מהשבוע הקרוב, אימוץ דפוס עבודה של קיום מדויק של דרישות התפקיד – ולא מעבר לכך. למשל: הקפדה על זמני יציאה מדויקים, מילוי דו"חות וניירת בדיוק כפי שנדרש ללא התנדבות לזמן נוסף, היצמדות לתוכנית הלימודים המצומצמת וכו'".
עוד מציע המטה למורים לשלוח מכתבי דרישה לכינוס ועידת הסתדרות המורים. לדבריהם, "בהתאם לתקנון הארגון, באפשרות חברי הסתדרות המורים לדרוש כינוס ועידה ארצית או כנס חירום של נציגי המורים. אנו ממליצים לרכז חתימות או תמיכות של נציגי בתי ספר וחברי הסתדרות, כדי לדרוש דיון דחוף בהסכם ובדרך התנהלות ההנהגה. מטרת ועידה כזו היא לקיים שיח ישיר בין הנהגת ההסתדרות לבין נציגי המורים מהשטח, לדרוש תשובות ושקיפות לגבי ההסכם, ולבחון האם יש צורך בהתוויית דרך חדשה (ואף בחילופי הנהגה, אם יתחוור שאבד האמון). עצם הדרישה לכינוס מליאה פנימית תשדר מסר".
המסמך כולל התקפה חריפה על הסתדרות המורים והמזכ"לית יפה בן דויד: "הנהגת הסתדרות המורים פעלה ללא התייעצות מקיפה וללא קבלת אישור רחב מציבור המורים בטרם הסכימה לשינויים מרחיקי לכת בהסכם הקיבוצי ובתנאי השכר שלנו. יפה בן דויד ואנשיה הציגו את ההסכם כטוב ביותר שניתן להשיג בתקופה זו, בשעה שאלפי מורים הביעו זעם ותסכול מההסכם, ואף נקטו במחאה רחבה ('שביתת מחלה') נוכח הפגיעה בשכרם".
לדבריהם, "ההנהגה הנוכחית בחרה לסיים את המאבק במהירות ולקבל פשרות מפוקפקות. מורים רבים הצהירו בגלוי שיפה בן דויד 'אינה מייצגת אותנו עוד' ושההסכם מהווה 'לעג לרש'. ההסכם פוגע באופן משמעותי בשכרנו ובתנאי עבודתנו, גם אם הוצג כהישג".
בהודעה שפרסם מטה המאבק לתקשורת הא ממשיך להגן על שביתת ימי המחלה. "אין זה פלא שהלחץ הפיזי והנפשי מפגיעה זו ממשיך גם להשפיע על בריאותנו. ההסכמות שהתפרסמו הבוקר אינן מהוות בשורה חדשה עבורנו, צוותי החינוך. זהו ניסיון נוסף למכור לנו את אותה סחורה פגומה שפוגעת בנו באופן אנוש! לאור כך, אין מנוס מלהמשיך במאבק על זכויותינו הבסיסיות".
הבוקר כאמור הוצג ההסכם הסופי בין משרד האוצר להסתדרות המורים. ההסכם מצמצם את הפחתת השכר השנה מ-3.3% ל-0.95%. הוא דוחה העלאות שכר אישיות שונות בכמה חודשים (תוספת ותק, גמולים) ומוסיף למורים שני ימי חופש בל"ג בעומר השנה ובשנה הבאה. הבדל העיקרי בין המתווה הסופי למתווה שהושג ביום ראשון הוא ביטול הקפאת הקידום בדרגה לארבעה חודשים מספטמבר עד דצמבר. במקום זה תהיה הפחתה בקצבת הביגוד ויוקפא גמול השילוב והפיצול. בכך השוותה בן דויד את תנאי המורים לאלו של שאר עובדי המדינה, אבל גובה הסכום שהמדינה תחסוך ממשכורות המורים דומה".