פרסום ראשון
המל"ג אישרה: בתי ספר לרפואה יוקמו במכון ויצמן ובאוניברסיטת חיפה
מדובר בתוספת של לפחות 98 סטודנטים חדשים לרפואה כבר מהשנה הבאה - 42 בוויצמן ו-56 בחיפה - עם אפשרות להגדלה. הם יצטרפו ל-82 סטודנטים שהחלו ללמוד בתוכנית לרפואה שנפתחה השנה באוניברסיטת רייכמן
המועצה להשכלה גבוהה אישרה היום (ג') פתיחת שני בתי ספר חדשים לרפואה - באוניברסיטת חיפה ובמכון ויצמן - החל משנת הלימודים הבאה. זאת, כחלק מהניסיון להתמודד עם המחסור החמור ברופאים ולהפחית את מספר הישראלים הנאלצים ללמוד רפואה בחו"ל. ההחלטה צפויה להגדיל את מספר הסטודנטים המתחילים ללמוד רפואה מ-1,200 השנה ו-800 ב-2021 - ל-1,300 ב-2026. בעקבות ההחלטה, לכל האוניברסיטאות חוץ מהפתוחה יהיה מסלול רפואה.
בית הספר לרפואה של אוניברסיטת חיפה ע״ש הרטה ופול עמיר ייפתח בשנת הלימודים תשפ״ו, בשיתוף עם שירותי בריאות כללית והמרכז הרפואי כרמל. תוכנית הלימודים תפעל במתכונת שש-שנתית ותכשיר רופאים במרכז הרפואי כרמל ובמוסדות רפואיים נוספים בצפון. ילמדו 56 תלמידים במחזור, עם אפשרות הגדלה ב-20% ללא צורך באישור נוסף. לתפקיד הדיקן מונה פרופ' חיים ביטרמן.
הקמת בית הספר מגיעה על רקע המחסור החמור במיוחד ברופאים בצפון. אחת מהמטרות המרכזיות של בית הספר לרפואה של אוניברסיטת חיפה היא לחזק את הרפואה בצפון, בין היתר באמצעות מתן מלגות ופעולות נוספות שיעודדו את הבוגרים להישאר בצפון כרופאים.
במקביל, מכון ויצמן למדע ישיק תוכנית חדשנית ארבע שנתית להכשרת רופאים-חוקרים (42 תלמידים במחזור עם אופציה להגדיל ל-50 ללא אישור נוסף), המשלבת לימודי רפואה עם מחקר מתקדם. התוכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון בתארים רלוונטיים. ההכשרה תתקיים בבתי החולים שיבא, רמב"ם, איכילוב ואסותא. לכלכליסט נודע כי פרופ' איריס ברשק, מנהלת המכון לפתולוגיה בשיבא, מונתה לדקאנית המלווה של ביה"ס.
בשנה האחרונה נפתחה תוכנית לרפואה באוניברסיטת רייכמן (82 תלמידים במחזור). יחד עם רייכמן, ישנם 1,200 תלמידים שהתחילו ללמוד רפואה השנה, ובשנה הבאה צפויה כאמור עלייה ל-1,300.
שר החינוך ויו"ר המל"ג, יואב קיש, מסר: "המחסור ברופאים הוא אחד האתגרים הקריטיים של מערכת הבריאות. במשך שנים, אלפי סטודנטים ישראלים נאלצו לצאת ללימודי רפואה בחו"ל בשל היעדר מקומות לימוד. לכן קידמתי מדיניות שכל מוסד אקדמי שיעמוד בדרישות המל"ג יוכל לפתוח בית ספר לרפואה״.
יו"ר הועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה (ות"ת), פרופ' יוסי מקורי, אמר: "פתיחת בתי הספר החדשים תחזק את הפריפריה ותבסס את ישראל בחזית המחקר הרפואי והקליני העולמי."
נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ' גור אלרואי, אמר: "הזמן שחלף מאז השבעה באוקטובר, ביחד עם ההתקפות הבלתי פוסקות על העיר חיפה ועל אזור הצפון כולו, חידדו את הצורך הדחוף בחיזוק מערך הרפואה בישראל ועד כמה זה משמעותי וחשוב להקים, דווקא בחיפה, בית ספר נוסף לרפואה".