$
המחאה החברתית

דפני ליף: ועדת טרכטנברג היא טלאי שנועד למוסס את המחאה

במהלך מסיבת עיתונאים קראה ליף להתפטרותו של טרכטנברג. "אנו דורשים הגנה ממערכת חינוך כושלת ולא מטילי גראד", הוסיפה; פעילים התפרצו למקום בצעקות: "לא תאמו איתנו עמדות, כולם כאן פעילים בשכר"

תומר הדר 16:2724.08.11

"ראש הממשלה הביא לגל התייקרויות שהרעו את מצב הציבור", כך פתחה דפני ליף, ממובילי המחאה החברתית, את דבריה במסיבת עיתונאים שנערכה היום (ד') בבית סוקולוב בתל אביב. המסיבה כונסה במטרה לחשוף מסמך עקרונות לצמצום הפערים החברתיים והורדת יוקר המחיה בישראל.

 

ליף התייחסה בדבריה לוועדה לשינוי כלכלי-חברתי בראשותו של פרופ' מנואל טרכטנברג: "ועדת טרכטנברג היא צינית ומטעה את הציבור. הציבור מצפה לביטול הריכוזיות, אך לוועדה אין סמכות לביצוע שינוי. הכנסת נמצאת בפגרה כך שהדבר אינו ניתן לביצוע".

 

לדבריה של ליף, "הסכומים שהוועדה תוכל לנתב יהיו קטנים וחד פעמיים כי הכנסת לא קיבלה החלטה על שינוי סדר עדיפויות. ועדת טרכטנברג היא טלאי שנועד למוסס את המחאה. אנו קוראים לפרופסור טרכטנברג להתפטר".

 

לדברי ליף, מחר תתקיים עצרת בראשון לציון, ברמת הגולן ובדרום הארץ. "אנו דורשים הגנה ממערכת חינוך כושלת ולא מטילי גראד", אמרה ליף. "העצרת בשבת הקרובה היא רק הכנה למפגן כוח אזרחי שטרם נראה. המחאה החברתית הגדולה בתולדות המדינה תצא לדרך".

 

"הממשלה נהנית מעודף תקציבי של 27 מיליארד שקל", אמר פסח האוספטר, נציג תנועת דרור ישראל. "יש כאן אובדן מוחלט של אמון בהנהגה. כל אחד חושב שעומדים למכור אותו. איני מצליח להבין לאן ההנהגה חותרת. העם יצא לרחובות. בקרוב כבר לא יהיה אפשר לשאת ולתת עם העם, תהיה כאן מהפכה".

 

ליף הוסיפה: "אני מאמינה שאנו מתבלבלים פעמים רבות. למחאת האוהלים חברו מאבקים רבים. אחריותנו כציבור היא לדבר על צרכינו. כמות האומללות וחוסר הצדק במדינה היא דבר בלתי נסבל - נתקלתי באלפי סיפורים קשים של ישראלים שחייהם פשוט איומים. מדובר בהצטברות שבסוף תהפוך לקונצנזוס. אין דבר שקל יותר להבין מאשר אדם שאומר שאין לו כסף לאוכל".

 

מובילי המחאה במסיבת העיתונאים מובילי המחאה במסיבת העיתונאים צילום: עמית שעל

 

"כולם כאן פעילים בשכר"

 

מארגני המחאה הציגו כאמור רשימת עקרונות למדיניות כלכלית-חברתית, בינם ניתן למנות צמצום של מימדי אי השיוויון והעוני בישראל, שיקום של המגזר הציבורי והגדלת חלקה של הממשלה בתל"ג, הגדלת סל השירותים שהממשלה מספקת לאזרחיה ושיפור איכותם בתחום החינוך, הבריאות, הרווחה, הדיור והתחבורה באמצעות הגדלת חלקה של הממשלה  עד לרמות שבין 50%-55% תוך 7 עד 10 שנים.

 

בנוסף כולל המסמך הורדה משמעותית ביוקר המחיה, בחינה מחודשת של תהליכי ההפרטה תוך עצירה של הפרטת השירותים החברתיים והתשתיות, שינוי מדיניות המיסוי, הפסקה הדרגתית של העסקה לא ישירה במגזר הציבורי, הגדלת שיעור ההשתתפות בכוח העבודה באמצעות פיתוח כישורי עבודה בכלל הציבור בישראל ושמירה על אחריות תקציבית.

 

עם זאת במהלך הצגת העקרונות התעוררו מחלוקות: יושבי מאהל רוטשילד התפרצו אל תוך אולם הדיונים וצעקו: "לא הודעתם לנו על האירוע ולא תאמתם עמנו עמדות, כולם כאן פעילים בשכר ולא יותר טובים מהפוליטיקאים".

 

"העם דורש דיור ציבורי"

 

בתוך כך הפגינו כשישים נפגעי דיור ציבורי ופעילים ממאהלים במרכז הארץ מול משרד השיכון בתל אביב. לאחר ההפגנה צעדו המוחים לכיוון מסיבת העיתונאים שנערכה בבית סוקולוב בקריאות "העם דורש דיור ציבורי".

 

המוחים הגיעו ממאהלים בלוד, בת-ים, חולון, יפו ותל אביב. הם מבקשים לחזק את הדרישה לדיור ציבורי לטובת כלל האזרחים כדרישה עיקרית של מאבק האוהלים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x