$
משפט

בלעדי לכלכליסט

בשל סכסוך ירושה, ביהמ"ש אישר לחשוף תוכן אינטימי בסלולר של גבר שנפטר

זאת במסגרת סכסוך משפטי שבו טוענת אשה כי היתה ידועה בציבור של הנפטר ולכן זכאית להיות אחת מיורשיו לעומת בנו היחיד הטוען כי אביו היה בקשר עם נשים נוספות ולכן הוא היורש היחיד; השופט קבע כי חשיפת חומרים בנייד "מגיעה כמעט לדרגה של 'קריאת מחשבות'"

לא תמיד לוקח הנפטר עמו את סודותיו לקבר: בית משפט לענייני משפחה בתל אביב אישר בשבוע שעבר לפתוח את הטלפון הנייד של גבר שנפטר על מנת לגלות האם הוא היה בקשר עם נשים נוספות, או שמא האשה שטוענת שהיא ידועתו בציבור אכן נחשבה בעיניו לכזו.

 

השופט שמואל בר יוסף דן בתיק שמתנהל בין בנו היחיד של המנוח לבין זוגתו, שטענה כי היתה הידועה בציבור של המנוח במשך כמה שנים. בין הבן לאשה מתנהל תהליך משפטי בנוגע לירושתו של המנוח.

 

האשה התנגדה לבקשת הבן לפתוח את מכשיר הסלולר והמחשב של המנוח ולחשוף בפני הבן את המידע המצוי בהם על מנת להבין האם אכן היתה האשה היחידה בחייו, או שמא הוא ניהל מערכות יחסים נוספות.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: בלומברג

 

מנגד, טען הבן כי בעוד זכותה של האשה לרשת את המנוח מוטלת בספק, הרי שהוא יורש ודאי. הבן עתר להעברת החומר האגור במכשיר הסלולר ובמחשב של האב למומחה שימונה מטעם בית משפט. האשה התנגדה לבקשת הבן בטענה כי המידע מכיל תוכן אינטימי שחשיפתו תפגע קשות בפרטיות המנוח ובפרטיותה.

 

"אין מנוס מהסגת הזכות לפרטיות"

 

בית המשפט לא קיבל את טענת האשה וקבע: "לא ניתן להלום מצב שלפיו בעל דין שטרם נקבע כיורש יאיין את זכותו של יורש ודאי לקבל מידע על אודות המוריש, בטענה לפגיעה בפרטיותו של האחרון". עוד קבע השופט בר יוסף כי לאשה לא היתה הרשאה לעשות בנייד ובמחשב כבתוך שלה, והיא למעשה ביקשה לאסור על בנו של המנוח את שהתירה לעצמה. זאת מאחר שהחומר בנייד גלוי בפני האשה. בית משפט אישר למומחה מטעמו להעתיק את המידע האגור במכשיר הסלולר.

 

עו"ד בעז קראוס עו"ד בעז קראוס

 

השופט ציין בהחלטתו כי "לא בכל מקרה תהא הצדקה לחשוף מידע האגור בטלפון נייד ובמחשב. מאגרים אלו חושפים חלקים נכבדים מעולמו הפרטי והאינטימי ביותר של אדם. חשיפת מאגרים כגון דא מגיעה כמעט לדרגה של 'קריאת מחשבות', ולכן מחייבת זהירות יתרה. ברם, בנסיבותיו של מקרה זה, שבו המידע כבר נחשף בפני אחד מבעלי הדין (האשה - ל"ד) , ומבוקש גילויו בפני בעל דין שכנגד, שהוא גם יורש ודאי (הבן - ל"ד) – אין מנוס מהסגת הזכות לפרטיות מפני זכויות ואינטרסים נוגדים".

 

עו"ד בעז קראוס, שייצג את הבן, מסר בתגובה: ״בעבר אדם שנפטר לקח עמו את סודותיו לקברו. בימינו הנפטר ממשיך לחיות דרך השובל האלקטרוני שהוביל אחריו. מדובר בראיות זהב אשר מאפשרות לנו, בתיקי ירושה, להוכיח את רצונותיו ומחשבותיו של המת כאילו הוא איתנו, ומכאן חשיבותה הרבה של ההחלטה".

x