$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

נמשך גל העזיבות במשרד הבריאות: ראש שירות המזון פורש מתפקידו

אלי גורדון עוזב את המשרד לאחר 13 שנה; הוא מצטרף לשורה ארוכה של בכירים במשרד שעזבו בתקופה האחרונה, בהם המשנה למנכ"ל איתמר גרוטו. גורדון: "לא היה יום ללא אתגר בטיחותי, צרכני ובריאותי אשר חייב התגייסות"

אדריאן פילוט 15:3529.12.20

גל הנטישות במשרד הבריאות לא עוצר: ראש שירות המזון, אלי גורדון, הודיע על עזיבת המשרד לאחר 13 שנה בהן ניהל את אחד מהשירותים החשובים במדינה.

 

גורדון מצטרך לשורה ארוכה מאוד של בכירים במשרד הבריאות שפרשו לאחרונה: מנהל הכספים ודים פרמן; המשנה למנכ"ל המשרד, איתמר גרוטו; דובר המשרד, איל בסון; מנהל הבינוי וסמנכ"ל בכיר במשרד, אבי בן זקן; מנהל חטיבת בתי החולים הממשלתיים ד''ר ארז און; ומוקדם יותר השנה גם הממונה על שירותי בריאות הציבור, פרופ' סיגל סדצקי.

 

אלי גורדון אלי גורדון צילום: שאול גולן

 

 

לפי אתר המשרד, "שירות המזון הארצי הוא הגוף המופקד על הפיקוח על המזון בארץ על כל היבטיו. אחריות זו מתחילה מהקטיף, השחיטה, קבלת החלב במחלבה, ביצים לאחר מיון, דגים לאחר הדייג ועל המזון מיובא - ומסתיימת בצריכתו".

 

תחומי הפעילות של השירות כוללים, בין היתר: קביעת מדיניות הפיקוח; הכנת תקנות, צווים, תקנים, הנחיות, הוראות נוהל לביצוע על ידי שלוחות המזון בלשכות, נפות ומעברי גבול; קביעת ויישום שיטות פיקוח שונות על ייצור ושיווק מזון; הנפקת אישור מוקדם לייבוא מזון; אבטחת מזון בטיחותי, איכותי ואותנטי לצרכנים; פיקוח על הובלת מזון מהחי; פיקוח בשיתוף השלוחות על מפעלי מזון ועסקי מזון; וביצוע סקרים ומחקרים.

 

"לא היה יום ללא אתגר בטיחותי, צרכני ובריאותי אשר חייב את ההתגייסות של מערך שירות המזון לתת מענה לאחד המרכיבים המרכזיים ביומיום של כולנו. הייתה לי הזכות להיות שותף לרפורמות מרכזיות, ובראשן הרפורמות בחוק המזון. בשיתוף עמיתים ממשרדי הממשלה השונים ועם איגודי יצרני ויבואני מזון שמרנו על איכות ובטיחות המזון. עברנו מהמורות לא פשוטות, אבל האמון שלי בעובדי שירות המזון נשאר בעינו. יחד עיצבנו מערכת רגולטורית המקפידה על איכות ובריאות", כתב גורדון במכב הפרידה שהגיע לידי כלכליסט.

 

"היו לא מעט רגעי משבר וקושי, ולא מעט תסכולים שחייבו תעצומות נפש, ולצדן סיפוק שאנו במקום יותר נכון בהיבט המגוון והאפשרויות", הוא הוסיף, והודה כי "שוק המזון רווי אינטרסים שונים ובתוך המשברים הללו צריך לנווט. וזה קשה! מנעד האתגרים התרחב - התפתחות טכנולוגית וחדשנות במזון, עלייה בהקיפי היבוא, התרחבות תשתיות ייצור ובמקביל חריגות לא מעטות מעבר לגבולות ובתוך המדינה. מטבע הדברים - ברגולציה יש כפיות טובה, יש בה אלמנטים של פיקוח ואכיפה - יש שיאמרו 'חסמים' - שנועדו להגן על בריאות הציבור, אבל היא מובילה את ספינת המזון לנמל בטוח".

x