$
דעות

דעה

המהפכה הטכנולוגית באבחון מועמדים לעבודה קיבלה דחיפה מהקורונה

בתחום האבחון הפסיכולוגי השמרני מעט, המהפכה החלה באיחור - וכך בישראל, תהליך העברת הארגונים לאבחון מלא מרחוק היה איטי יותר בהשוואה לעולם; אז הגיעה הקורונה, ותפסה אותנו דווקא מאוד מוכנים: שיטות העבודה והכלים הטכנולוגיים אותם פיתחנו באדם מילא והפעלנו בחו"ל, היו כבר חלק משגרת יומנו. זה היה הרגע בו הבנו שהאסטרטגיה שלנו פוגשת את המציאות

נמרוד בצר 10:4226.11.20

משחר ההיסטוריה המודרנית השתמשו בני האדם בכלי אבחון על מנת לבחור את המתאים ביותר לביצוע תפקיד או משימה מסוימת. כבר בתקופת התנ"ך בחר גדעון 300 לוחמים מתוך 10,000 איש שילחמו כנגד מדין (שופטים ז') באמצעות שימוש בכלי אבחון.

 

לאורך השנים הבסיס עליו הושתתו ההחלטות לקבלת המועמדים המתאימים היה בסופו של דבר טמון במפגש בינאישי. המהפכה הטכנולוגית אותה אנו חווים בעשרים השנים האחרונות חורשת חריש עמוק כמעט בכל תחומי חיינו - החל מרפואה, פיננסים והשקעות, ועד כמעט כל תחומי השירותים בהם אנו משתמשים היום.

 

בתחום האבחון הפסיכולוגי השמרני מעט, המהפכה החלה באיחור מה.

 

 

לפני כחמש שנים, החלטנו באדם מילא כי המעבר לשימוש בטכנולוגיה לצרכי אבחון הוא צורך מתבקש. לשם כך השקענו השקעות עצומות בטכנולוגיות מהמובילות בעולם, וזאת על מנת ליצור פלטפורמה ממוחשבת שתאפשר שתי יכולות עיקריות: יכולת אבחון מקוון, ושימוש ב-AI על מנת לדייק את יכולות האבחון.

 

נמרוד בצר נמרוד בצר

 

במקביל, פיתחנו מתודולוגיה עדכנית התואמת את עולם האבחון המקוון, תוך הבנה כי לא ניתן להעתיק את שיטות העבודה הישנות כפי שהן. התוצאות לא אחרו לבוא, וזיהינו יכולות באבחון המקוון שאף עולות על האבחון המסורתי פנים אל פנים. לקוחותינו בחו"ל הכירו מיד ביתרונות הגלומים בכלים אלו, ותאגידי ענק מהמובילים בעולם משתמשים בהם כיום.

 

בישראל הסיפור היה קצת שונה, ותהליך העברת הארגונים לאבחון מלא מרחוק היה איטי יותר בהשוואה ללקוחות הגלובליים. לאנשים קשה לשנות הרגלים, ולמרות הכלים החדשניים והאפשרות לבחון מרחוק, תהליך השינוי התרחש בעצלתיים. הנחנו שהמהלך יושלם במהלך שלוש השנים הבאות.

 

אך אז, מגיפת הקורונה והצורך בריחוק חברתי תפסו אותנו מוכנים, כאשר שיטות העבודה והכלים הטכנולוגיים אותם פיתחנו והפעלנו בחו"ל היו כבר חלק משגרת יומנו. זה היה הרגע בו הבנו כי האסטרטגיה שלנו פוגשת את המציאות. הפעלנו במלוא הקיטור את שיטות האבחון המתקדמות מרחוק והעמדנו לרשות לקוחותינו בישראל את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר לצורך אבחון מקוון. תוך שבועיים, עברו כ-1,500 ארגונים לאבחן מרחוק = ביניהם המוסדות השמרניים ביותר.

 

מהלך שתוכנן להתבצע במשך שלוש שנים התבצע בתוך שבועיים. הקורונה יצרה אקסלרציה לתהליך המתוכנן. מדהים!

 

מה למדתי מכך?

 

הרי דבר לא השתנה. הכלים הטכנולוגיים ושיטות העבודה היו קיימים טרום הקורונה. מה שהשתנה הוא דבר אחד בלבד: ה"מיינד סט" של בני האדם. מה שמנע את השינוי המתבקש בעבר, הוא שמרנות וחוסר רצון לשינוי, אך הקורונה אילצה אותנו להשתנות לטובה ובאופן מידי כמעט בכל אספקט של חיינו. לדעתי, לכשתחלוף המגפה, האנושות תהיה במקום טוב יותר בתחומים רבים.

 

ומה צופן לנו העתיד בתחום האבחון? עתיד מרתק. אני מסתכל על הפיתוחים עליהם עובדים היום במחלקת המו"פ באדם מילא (כלי AI, נתונים פיזיולוגיים שישמשו לצורך אבחון ועוד) ואני יודע שהטכנולוגיה, כמו בתחומים נוספים - תרים את העולם בו אנו עוסקים לגבהים חדשים ותהפוך את האבחון למדויק יותר.

 

הרי אף אחד לא מדמיין היום שרופא ישלח אדם לניתוח תוספתן רק על פי מישוש הבטן ללא היעזרות במכשיר הדמיה. כך גם קבלה לעבודה של מועמדים בעתיד, ובעצם כבר היום, לא תתבצע על סמך תחושת בטן במפגש בינאישי בלבד, אלא בהסתמכות ובהיעזרות בכלים טכנולוגיים נוספים.

 

נמרוד בצר הוא מנכ"ל חברת אדם מילא

x