$
בארץ

אדם טבע ודין לחשב הכללי החדש: טפל בזיכיון ים המלח

בעמותה פנו ליהלי רוטנברג: "שנת 2030, בה מסתיים הזיכיון הנוכחי, מתקרבת, ונותרה עבודה רבה כדי לקדם את האינטרס הציבורי בים המלח"

עמרי מילמן 10:5324.11.20

"ים המלח הוא אוצר טבע חשוב וייחודי למדינת ישראל, אשר חשיבותו אינה מוטלת בספק. עם זאת, קיים פער אדיר בין ההכרה הלאומית הרחבה בחשיבות שימורו של ים המלח לבין מידת ההגנה שמספקת לו מדינת ישראל בפועל" - כך כתבו היום לחשב הכללי החדש, יהלי רוטנברג, עו"ד עמית ברכה, מנכ"לית אדם טבע ודין ועו"ד לי-היא גולדברג, ראש תחום כלכלה, סביבה ומשאבי טבע בארגון.

 

במכתבם ציינו כי "חשיבות משרדך בקביעת עתיד ים המלח התחזקה עד מאוד יחד עם הקמת 'הצוות לעניין פעולות הממשלה הנדרשות לקראת תום תקופת זיכיון ים המלח' ('צוות נוה'), ואשר לו הוענק מנדט רחב לגבש המלצות באשר לפעולות המדינה הנדרשות לקראות תום תקופת הזיכיון בשנת 2030 .מבין המלצותיו, המליץ צוות נוה על הקמתם של כמה צוותי משנה בהובלת משרדך, אשר יבחנו לעומקם את הנושאים המפורטים בדו"ח, ויפעלו לביצוע הפעולות האמורות שעל הממשלה לנקוט. עם זאת, להבנתנו צוותים אלו לא הוקמו עד כה".

 

 

מפעלי ים המלח מפעלי ים המלח צילום: עמית שעל

 

המלצות צוות נוה, בראשו עמד הכלכלן הראשי לשעבר יואל נוה שנחשפו ב"כלכליסט" והוגשו באופן רשמי בינואר 2019 לשר האוצר דאז משה כחלון שאימץ אותן, אולם מאז לא קרה הרבה במשרד האוצר. ההמלצות הטילו על החשב הכללי לקדם מכרז לזכיון ובמקביל הקמת תשתית לחברה ממשלתית שתקבל את הזכיון במידה ולא תהיה חברה שתסכים לרכוש את הזכיון במחיר הגבוה ממחיר המינימום. בינתיים אפילו מחיר המינימום לא נקבע.

 

במכתב לרוטנברג הוסיפו "הזמן עובר ובמהירות רבה שנת 2030 מתקרבת. עם זאת, עוד עבודה רבה נותרה כדי לקדם את האינטרס הציבורי בים המלח. בפרט, הקמתם בהקדם של צוותי המשנה בהובלתכם ובפרט הצוותים שאמורים לטפל בהתנהלות מול מפעלי ים המלח וכיל בעשור האחרון לתקופת הזיכיון וצוות המשנה שעתיד לבחון את הקדמת תום הזיכיון".

x