$
בארץ

הדסה הזמין 1.5 מיליון מנות מהחיסון הרוסי לקורונה; רוטשטיין: "מאמין בו"

למרות החששות בנוגע לבטיחותו - 1.5 מיליון מנות מהחיסון הרוסי כבר הוזמנו על ידי בית החולים הדסה. ההזמנה תאושר כאשר תהליכי האישור יסתיימו בארץ ויאושרו בידי משרד הבריאות. מנכ"ל בית החולים: "אם נפסול את החיסון מראש - נבוא בטענות לעצמנו"

אלכסנדרה לוקש, ynet 11:3805.11.20
"המון הערכה לחיסון שמבוצע בשלב השלישי במוסקבה": בית החולים הדסה הזמין 1.5 מיליון מנות מהחיסון הרוסי לנגיף הקורונה, ויבקש אישור להשתמש בחיסון בישראל אם הניסוי בו יסתיים בהצלחה, למרות החששות בנוגע לבטיחותו ולרגולציה המלווה את פיתוחו.

 

 

 

 

מנכ"ל בית החולים, פרופ' זאב רוטשטיין, מסביר הבוקר (ה') כי ההזמנה של מנות החיסון תאושר כאשר יהפוך החיסון הרוסי למסחרי וכאשר תהליכי הרישום שלו יסתיימו בארץ.

 

"אנחנו מגישים בימים אלה את החיסון הרוסי למשרד הבריאות לאישור, ובמקביל אם אכן הרישום יבוצע בישראל, נתנו אופציה לרכישה של 1.5 מיליון יחידות. משרד הבריאות יקבל תיק רישום, ישאל שאלות ויבדוק נתונים שהתפרסמו. אם נפסול את החיסון הרוסי מראש ואז נראה שמדינות אחרות קיבלו אותו, נבוא בטענות לעצמנו".

זאב רוטשטיין על רקע בי"ח הדסה
זאב רוטשטיין על רקע בי"ח הדסה צילום: אוראל כהן, מיקי אלון

 

 

לדבריו של פרופ' רוטשטיין, עדויות רבות מצביעות על בטיחות החיסון. "יש לנו המון הערכה לחיסון הרוסי. בית החולים הדסה שבמוסקבה לוקח חלק בחיסון, והאנשים שלנו מוסרים דברים טובים מאוד. כרגע אמנם מדברים על בטיחות ולא על יעילות, אבל כשיסתיים המחקר נדע בוודאות האם הוא גם יעיל. הניסויים בקרב חברות רבות בעולם נעצרו כי היו להן בעיות בטיחות. החיסון הרוסי לא נעצר ולאף אחד מהנסיינים לא צמחו קרניים".

 

פרופ' רוטשטיין מסביר שלמרות שהחיסון הרוסי לא עומד תחת אותה רגולציה כמו חברות מערביות, ברוסיה "מדווחים על כל דבר כמו בכל מקום אחר". הוא מסביר כי רבים מזלזלים באופציה שהחיסון הרוסי אכן יעיל ובטוח בגלל שיקולים פוליטיים - "המלחמה היא על מילארדי דולרים בכל העולם. זה לא רק רוסיה וארצות הברית, אלא מזרח אסיה ומדינות אירופה, כל אחת מנסה להיערך ולתת את החיסון. התמותה עדיין משתוללת ולכן אסור לפסול את החיסון הזה. אם החיסון הרוסי יתברר כלא יעיל בתום הניסויים, כמובן שלא נשתמש בו. יש לנו מערכת רגולטיבית מאוד טובה ואני סומך עליה".  

 

"הקרב על הזמן הוא מאוד חשוב", מסביר פרופ' רוטשטיין כשנשאל על המועד בו יוכלו אזרחי ישראל לקבל את החיסון הרוסי, במידה שזה יאושר. "כל אחת מחברות הענק האלה עושה את המקסימום כדי להגיע לשוק כמה שיותר מוקדם. ישראל שיריינה חיסונים גם ממודרנה ומחברות אחרות, אבל ככל שנרבה בשיריוני חיסונים - כך יותר טוב. ייתכן שבעקבות החלטת הדסה יחליט משרד הבריאות בעצמו לשריין ממקומות אחרים. אנחנו פשוט משמשים פיילוט, הולכים קדימה לפני המחנה".

 

"אין לי כסף לממן משכורות דצמבר"

 

בתוך כך, ההיערכות לתחלואת החורף לצד תחלואת הקורונה נמצאת בשיאה בקרב בתי החולים. עם זאת, ולמרות חודשים רבים בהם מתלוננים מנהלי בתי החולים על מחסור בתקציב ובמיטות, חסרות כיום בישראל 1,433 מיטות. אמש שיגרו מנהלי בתי החולים לשר הבריאות יולי אדלשטיין מכתב התרעה חריף בעניין, ובו נכתב כי בתי החולים בארץ זקוקים לעוד 22 מחלקות פנימיות כדי לעבור את החורף בשלום.

 

בית החולים הדסה, לעומת זאת, לא היה אחד מבתי החולים החתומים על המכתב. עם זאת, בריאיון הוא מסביר כי המחסור קיים. "כולנו רוצים להתכונן לחורף עם תחלואה כפולה לצד הקורונה, ובשעה שהקורונה חיה וקיימת, תשומת הלב של מנהלי בתי החולים צריכה ללכת לחולים ולא איך לשלם משכורות. לי אין עדיין כסף לממן את משכורות דצמבר, אבל מיטות לא חסרות, חסר צוות, כוח אדם ותקציב. אנחנו עושים את כל האקרובטיקה כדי לצלוח את החורף, אבל הכל נעשה בזיעה ודם של אנשים שנותנים נשמתם להציל חולים, ולא בגלל שמדינת ישראל חושבת שהיא צריכה לסייע לנו".

x