$
בארץ

מודי'ס בדיווח למשקיעים: לא נעדכן את דירוג האשראי של ישראל כעת

חברת הדירוג היתה אמורה לפרסם אתמול עדכון של דירוג האשראי של ישראל, אך החליטה שלא לעשות זאת לאחר שהחלה שיחות עם נציגי האוצר ובנק ישראל. המשמעות: האנליסטים הותירו בינתיים את דירוג האשראי על A1

עמרי מילמן 08:2624.10.20

חברת הדירוג הבינלאומית מודי'ס הודיעה אמש למשקיעים כי לא תעדכן את דירוג האשראי של ישראל. בעוד שעד לפני מספר ימים הייתה אמורה חברת הדירוג לפרסם עדכון של דירוג האשראי של ישראל ביום שישי, בסופו של דבר החלטה שלא לפרסם עדכון, לאחר שהחלו שיחות עם נציגי האוצר ובנק ישראל. משמעות הדבר בפועל היא כי האנליסטים הותירו בינתיים את דירוג האשראי על A1.

 

 

החשש בישראל הוא כי הקושי של הממשלה להשתלט על התפרצות הקורונה וחוסר היציבות הפוליטית יובילו בסופו של דבר להורדת הדירוג של ישראל.

 

באפריל האחרון הורידה חברת הדירוג את תחזית הדירוג מחיובית ליציבה. כלומר החברה שינתה את הערכתה כי דירוג האשראי של ישראל ישתפר ומעריכה כי יוותר על כנו, זאת לאחר שביולי 2018 הפכה את התחזית לחיובית. כדאי לציין שמאז הגירעון בישראל רק עלה בעקבות מדיניות הממשלה דאז (כאשר התמתנו ההכנסות החד פעמיות מאקזיטים ונגמר מבצע הנחה על מס דיבידנד לבעלי חברות).

 

אז ציינו כי השינוי בתחזית הדירוג של ישראל נובע משתי סיבות: ההרעה בתחזית הפיסקאלית על רקע ההידרדרות בגירעון התקציבי - אשר מתעצמת על רקע משבר הקורונה; והירידה באפקטיביות של המדיניות הפיסקאלית - שנובעת בין היתר מהאקלים הפוליטי המקוטב.

 

משבר הקורונה כמובן רק העצים את הבעיות שכן ההכנסות ממסים ירדו וההוצאות למימון כלי הסיוע השונים ומשרדי הממשלה רק עלו. לפי נתוני החשב הכללי סך הגרעון מחודש ינואר ועד ספטמבר עמד על 102.4 מיליארד שקל, לעומת 31.1 מיליארד שקל בתקופה המקבילה בשנה שעברה

 

החלטת הדירוג הבא תהיה למעשה ב-14 בנובמבר - של חברת הדירוג S&P.

 

לפי גורמים באוצר, בשיחות עם האנליסטים של החברה, אלו הודיעו כי בשלב זה הם לא עורכים דיון על הדירוג והסתפקו בנייר סקירה

ולכן לא היה צפוי שינוי בדירוג. זאת להבדיל מ-S&P שמבצעים תהליך של בדיקת דירוג והחלטה בסופו של דבר בעוד מספר שבועות.

 

נתניהו וכץ נתניהו וכץ צילום: רויטרס

 

x