$
בארץ

ראש עיריית אילת: "נעתור לבג"ץ לפתיחת העיר"

לדברי מאיר יצחק הלוי, העיר נצורה ומצויה בקריסה כלכלית, עם אחוזי אבטלה של 75%, זאת למרות שהיא ירוקה. הוא דורש מהממשלה לאשר את פתיחת העיר בכפוף לבדיקת קורונה לנכנסים אליה - "אם המתווה לא יאושר נהפוך ללקוחות של שר הרווחה שמולי"

שלומית צור ונווית זומר 15:1806.10.20

"הקורונה הכלכלית כבר פה והקורונה הנפשית בפתח, משפחות שלמות מתרסקות", כך אומר היום ראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי במסיבת עיתונאים מיוחדת שקיים, בה הוא דורש לפתוח את העיר אשר מושתתת כולה על ענף התיירות. "העיר אילת בנקודת הזמן הזו נצורה מכל עיר אחרת במדינת ישראל, וזאת כאשר על פי נתוני משרד הבריאות אילת היא עיר ירוקה, עם אחוזי תחלואה אפסיים של 4.6% לעומת 12% בממוצע הארצי. "תעשיית התיירות באילת היא לא רק מלונות. יש שרשרת שלמה על עסקים שנשענים על התיירות בעיר, אם זה מסעדות, מוניות, קניונים, עסקים קטנים ועד לחוג במתנ"ס שמוקרן מהתעשייה הזאת, ולכן אחוזי האבטלה בעיר נכון להיום עומדים על 75%".

 

 

 

 

אייס מול בחודשי הקיץ אייס מול בחודשי הקיץ צילום: מאיר אוחיון

 

יצחק הלוי, דורש לפתוח את העיר, בכפוף למגבלות שמופיעות במתווה שלדבריו הוצג ארבע פעמים לממשלה, ואף נתמך על ידי גורמים במשרד הבריאות, ובכל זאת הממשלה לדבריו חוששת לקבל החלטה בעניין העיר אילת. "המתווה שהצגנו מבוסס על כך שהעיר בריאה, ועל כן אפשר לפתוח ולאפשר כניסה אליה בשני תנאים: שהאדם שנכנס לעיר מוזמן על ידי גורם מארח ויציג אישור לכך מבית מלון, אכסניה או דירת Airbnb, ובתנאי שיש לנכנס אישור רפואי שעבר בדיקת קורונה בהתאם להוראות משרד הבריאות. אנחנו רואים שמדינת ישראל פותחת שעריה ליוון ובולגריה שמצבן הבריאותי קשה לעין ערוך מאילת. לקחת עיר ולחסל אותה בגלל שלא מסוגלים בירושלים לקבל החלטה? אם העיר לא תיפתח בימים הקרובים נגיע ל-85% אבטלה, עסקים יקרסו, והעיר תהפוך ללקוחה של שר הרווחה איציק שמולי ומנכ"ל ביטוח לאומי מאיר שפיגלר, רק כי מפחדים לקבל החלטה. הממשלה ידעה לקיים אינספור דיונים על אומן, ואף לא דיון אחד על אילת. לכן אנחנו מתארגנים לקראת הגשת עתירה לבג"ץ כנגד ההתנכלות לעיר אילת. לא ייתכן שירושלים דוממת ואילת מדממת. ההתרסקות של אילת תהייה בחלק מהתחומים בלתי הפיכה".

 

בנוסף ציין סגן ראש העירייה אלי לנקרי, כי "אילת לא תוכל לשרוד עוד משבר כלכלי נוסף. אם הממשלה לא תאשר את המתווה שהצענו, היא תהייה חייבת לקחת אחריות על 23 אלף מובטלים, 7,000 עסקים שמאות מהם קרסו בסגר הראשון ולא יחזרו, ומאות נוספים בדרך. המשך הסגר על אילת שם את העיר בסכנה לחזור עשרות שנים אחורה לשנת 1985 - לשיעורי הגירה שלילית איומים. המתווה שהצענו מבטיח שליטה כמעט במאת אחוזים על התחלואה בעיר, ואת היכולת להבטיח מצד אחד את בריאות התושבים והתיירים, ואת כלכלת העיר מצד שני. בניגוד לערים אחרות, אילת יכולה לשלוט על הכניסה אליה, ואפשר ללכת לפיילוט של חודש ולקחת סיכון מחושב. הנזק הכלכלי החברתי הנפשי וגם הבריאותי מהמצב של סגר, עולה אלף מונים על הנזק של הקורונה".

x