$
בארץ

באוצר מעריכים: עלות צעדי הסיוע החדשים יסתכמו ב-2020/21 ב-10.5 מיליארד שקל

סכום זה כולל את הרחבת הזכאות למענקים עבור הוצאות קבועות עד חודש דצמבר שעומדת על 2.5 מיליארד שקל, הרחבת הזכאות להנחה בארנונה ועלות תוכנית שימור העובדים, שמוערכת בכמיליארד שקל; הפחתת השכר של נבחרי הציבור צפויה לחסוך 8 מיליון שקל ב-2021

עמרי מילמן 10:5421.09.20

סך העלות התקציבית של צעדי הסיוע החדשים מוערכת במשרד האוצר ב-10.5 מיליארד שקל  להשנה ול-2021. עבור השנה מדובר ב-3.9 מיליארד שקל. בפועל, נכון לעכשיו, מדובר בסכום יותר נמוך שכן הוא לוקח בחשבון גם את הרחבת הזכאות למענקים עבור הוצאות קבועות עד חודש דצמבר שעומדת על 2.5 מיליארד שקל, זאת למרות שהחוק קובע בינתיים כי הרחבת הזכאות (מרף ירידה בהכנסות של 40% לרף ירידה בהכנסות של 25%) רק עבור המענק שיינתן עבור חודשים ספטמבר-אוקטובר בחודש נובמבר.

 

 

 

 

אולם לפי הסיכום, במידה וההגבלות יימשכו גם הרחבת הזכאות תימשך למענק עבור החודשיים האחרונים של השנה.

 

עלות תוכנית שימור העובדים, המחלקת מענקים לעסקים המעסיקים עובדים מעל היקף העסקה הנקבע על פי היקף הפגיעה של כל עסק, מוערכת באוצר בכמיליארד שקל.

 

 

הסגר הסגר צילום: אי פי איי

 

עוד מתומחרים באותם 3.9 מיליארד שקל גם הרחבת הזכאות להנחה בארנונה של 95% (על ידי הורדת רף הזכאות מירידה של 60% בהכנסות לירידה של 25%) דחיית הפחתת דמי האבטלה לעובדים שהוצאו לחל"ת ל-90% מגובה דמי האבטלה היום (במקום להפחית כבר עכשיו יופחתו דמי האבטלה רק בפעם הבאה בה האבטלה תרד מ-10%) ועוד.

 

היום (ב') בצהריים אמורה הממשלה לאשר את התוכנית המדוברת, לצד אישור הפחתת שכרם של השרים וחברי הכנסת ב-10%. הפחתת השכר של נבחרי הציבור צפויה לחסוך לפי האוצר 8 מיליון שקל ב-2021. 

 

התוכנית הנוכחית נמוכה משמעותית משתי התוכניות הקודמות (שמוערכות בעלות תקציבית של 80 מיליארד שקל השנה ו-40 מיליארד שקל ב-2021) בעיקר לאור העובדה שהיא נסמכת עליהן ואמורה להתאים אותן לסגר הנוסף.

x