$
בארץ

מחקר: תפילה ושירה מגדילים את סיכויי ההדבקה בנגיף

מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה שפרסם את המחקר, ממליץ "לשקול השתת מגבלות ייעודיות על דיבור קולני ושירה בחללים סגורים"; עוד נכתב כי "הסיכון הכרוך בהצטופפות ותפילה לזמן ממושך בחלל סגור כבתי כנסת צפוי להוביל להרחבת ההדבקה, התחלואה והתמותה"

אדריאן פילוט 13:1613.09.20

"הסיכון להדבקה בנגיף הקורונה בחללים סגורים גבוה באופן משמעותי לעומת שטחים פתוחים, סיכון שעולה עוד יותר כאשר שוררים בחלל הסגור תנאים פיזיים המסייעים לצבירת ריכוזים גבוהים של נגיפים או לחשיפה מוגברת אליהם לרבות חלל קטן, צפיפות, אוורור מופחת", כך עולה ממסמך שפרסם "מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה" לצמרת מערכת הפוליטית והבריאות.

 

 

 

עוד עולה מהמסמך, כי לצד השפעת התנאים הפיזיים של החלל, עולות עדויות כי גם פעילויות אנושיות המתקיימות בחלל הסגור, אשר מייצרות פליטה מוגברת של נגיפים, כגון דיבור, צעקות, תפילה, שירה או פעילות גופנית, מעלות מאוד את הסיכון להידבקות בנגיף ואף מקדמות אירועי הדבקה המוניים במחלה על ידי "מפיצי על".

 

מתפללים בבית כנסת בירושלים מתפללים בבית כנסת בירושלים צילום: שלו שלום

 

העיתוי לפרסום המחקר אינו מקרי שכן בשעות אלו דנה הממשלה בסוגיה של סגירת בתי כנסת בתקופת חגי תשרי, החלטה שכבר גרמה להתפטרות של יו''ר יהדות התורה, השר יעקב ליצמן.

 

בדוח צוין במפורש כי "הסיכון הכרוך בהצטופפות ותפילה לזמן ממושך בחלל סגור כבתי כנסת, בפרט בישובים אדומים, צפוי להוביל להרחבת ההדבקה, ובהמשך להגדלת התחלואה הקשה והתמותה ולפיכך יש להתאים את מגבלות השהות בחללים סגורים באופן דיפרנציאלי, תוך מתן משקל גם לאופי הפעילות המתקיימת בהם, בנוסף למאפיינים פיזיים, כגון גודל החלל ומספר השוהים בו".

 

 לנוכח המאפיינים המיוחדים, המרכז ממליץ "לשקול השתת מגבלות ייעודיות על דיבור קולני ושירה בחללים סגורים בהתאם למאפייניהם, או לפחות לצמצם פעילויות בסיכון בחללים, לנקוט בצעדים לצמצום הסיכון בעת קיום פעילויות אלו לרבות הגבלת משך השהות ומספר השוהים, עטיית מסכות ואוורור החלל. עוד ממליצים להגביר משמעותית את האכיפה של עטיית המסיכות בחללים סגורים בעלי סיכון מוגבר להדבקה כגון חדרי כושר, בתי כנסת, אולמות אירועים, מוקדי שירות, אירועי ספורט, פאבים, מועדונים והופעות באולמות.

x