$
בארץ

"בלי פיצוי מוסכם - העצמאים לא יישמעו להוראות הסגר"

נשיא להב התאחדות העצמאים, רועי כהן: "סגר נוסף יוביל לפגיעה אנושה ב-220 אלף עצמאים; לממשלה היו 4 חודשים להתארגן, אך הם המשיכו להתעסק בפוליטיקה קטנה"; לדבריו, "איבדנו אמון בממשלה"

אתי אפללו 12:0509.09.20

לא נציית לסגר בלי פיצוי מראש" – כך אמר עו"ד רועי כהן נשיא להב במסיבת עיתונאים שכינס אתמול בתל אביב. יחד עם להב השתתפו במסיבת העיתונאים ראשי ארגוני העצמאיים של המגזרים השונים – בעלי המלאכה והתעשייה, השחקנים, האופנה, העוסקים בתחומי הספורט, הבארים, המסעדות, מדריכי הטיולים, מעונות היום, גני הארועים ועוד.

 

"איבדנו אמון בממשלה, ובמציאות הקיימת אנחנו לא נסגור עסקים. דמי השכירות ממשיכים, הסחורה שבעלי המסעדות מזמינים תיזרק, אנשים שעיקר פרנסתם בחגים יפגעו והוצאת עובדים מחודשת לחל"ת תעמיק את הקושי להפעיל מחדש את העסק", אמר להב לכלכליסט.

 

 

 

במסיבת העיתונאים דרשו העצמאים פיצוי במתכונת צוק איתן מראש, לפני הכניסה לסגר. "אם בגל הראשון עוד צפנו איכשהו, בגל השני אנחנו נטבע. איבדנו אמון בממשלה, בלגיטימיות של ההחלטות שלה, בהתנהלות שלה כלפינו. הזלזול הזה ימיט אסון על כלכלת ישראל. המגזר העסקי לא ישתף פעולה עם הממשלה. אתם תראו אותנו ברחובות ונגיע לבלפור. אנחנו נלחמים על הפרנסה".

 

לפי נתוני להב, סגר כללי על המשק בתקופת החגים יוביל לפגיעה אנושה בכ-220 אלף עצמאים המתאוששים ממגבלות הסגר של הגל הראשון. העלות של סגר כללי בתקופת החגים מוערכת בכ-13.6 מיליארד ₪ לתקופה של שלושה שבועות ובין מיליארד ל- 1.4 מיליארד שקל ליום בתקופת החגים. הפגיעה בענפי המסחר הסיטונאי והקמעונאי ושירותי האוכל והאירוח צפויה להגיע עד ל-70% , עלות של 4.8 מיליארד שקל. הפגיעה החמורה בענף האמנות, הבידור והפנאי צפויה אף להעמיק ולהגיע ל-90% ולעמוד על 1.6 מיליארד שקל.

 

"לממשלה היו 4 חודשים להתארגן ובמקום להערך לגל השני שהיה ברור שצפוי להגיע, הם המשיכו להתעסק בפוליטיקה קטנה, לזרוק כסף מהאווירון לכולם במקום למי שצריך. שר האוצר נמנע מלהיפגש איתנו ומספר בתקשורת שהכל רגוע. לא יכול להיות שמתקבלות החלטות ללא נתונים וללא שקיפות ומי שמשלם את המחיר זה אנחנו", ציין כהן.

 

יוסי אלקובי, נשיא התאחדות בעלי המלאכה והתעשייה, אמר: "זו ממשלה מנותקת, בלי תקציב, בלי רכש כחול לבן, לא ניתן עוד שיתעללו בנו העסקים הקטנים והבינוניים, אין פיצוי מראש - אין סגר. סיימנו להתחנן מראש. לא נהיה שק החבטות של הממשלה המבולבלת הזו עוד. ככה לא מנהלים עסק ובטח שלא מדינה".

 

טענות רבות נשמעו גם נוכח הפיצוי החלקי שמעניקות תוכניות הפיצוי הקיימות, שלא עונות על הצרכים וההפסדים. כך למשל, תומר מור, מנכ״ל מסעדנים חזקים ביחד, אמר כי "המדינה הוכיחה שאת כספי הפיצויים לתעשיית המסעדות היא לא יודעת להעביר בזמן הנדרש, ולכן לרבים מהעסקים בענף לא תהיה ברירה אלא להישאר פתוחים".

 

בית קפה סגור בתל אביב (ארכיון) בית קפה סגור בתל אביב (ארכיון) צילום: יריב כץ

x