$
מעסיקים

איך גורמים לעובדים מהבית להרגיש חלק מהארגון

אפשרו לעובדים שמעדיפים זאת לנהל תקשורת כתובה, תמנפו את הטכנולוגיה ותכננו מראש פגישות פרטיות וצוותיות - ככל שחיינו האישיים והמקצועיים ימשיכו להשתלב זה בזה עם המעבר לעבודה מהבית יגדל הצורך ביצירת סביבה אינקלוסיבית שתאפשר לעובדים להרגיש שייכים

אהרונה משכיל 15:1817.08.20

ארגונים בכל העולם, משחקים כיום משחק שחמט מוגבל. הם אומנם שחקנים מיומנים, כך שלנצח אמור להיות עבורם קל. הבעיה שלהם היא שכעת כל כלי על הלוח יכול לזוז רק כחייל. הם עדיין יכולים לשחק אבל בעמדת נחיתות – הפרשים, הרצים, הצריחים והמלכה יכולים לבצע רק חלקית מיכולתם. ולשחקנים נותר רק לנוע לפני שיפסידו. למעשה, הגבלת יכולת התנועה של מרכיב אחד, במיוחד אם זו המלכה, הורסת את המשחק.

 

 

המרכיב החסר על הלוח הוא יצירת לכידות והכלה ארגונית, אינקלושיין (inclusion), כלומר היכולת של הארגון לייצר תחושת שייכות וסביבה המאפשרת לכל עובד ועובדת בארגון לבוא לידי ביטוי באופן אותנטי וללא שיפוטיות מצד החברים האחרים. מחקר של RW3 מראה כי ישנה התאמה ישירה בין סביבת עבודה אינקלוסיבית לביצועים של העובדים. המחקר מראה כי בצוותי עבודה עם מנהלים שמקדמים אינקלוסיביות ישנה עלייה של 17% בתפוקות, 20% מדווחים על קבלת החלטות איכותיות יותר ו- 29% מדווחים על עלייה בשיתוף פעולה צוותי. בנוסף, סביבת עבודה אינקלוסיבית מעודדת מעורבות, מחזקת מערכות יחסים בין אישיות בקרב העובדים, מעלה את הפרודוקטיביות, מעודדת יזמות וגדילה את יכולת שימור העובדים.

 

במציאות החדשה שבה רובנו עברנו לעבוד מהבית כשלמעלה מ-90% מהעובדים מעוניינים להמשיך לעבוד מרחוק, לפחות חלקית, גם אחרי סיום המשבר (Buffer). ויתרה מזו, 37% מהעובדים בוירטואל מוכנים להפחתה של 10% משכרם, כדי להמשיך לעבוד מהבית (Global Workplace), ארגונים צריכים לפעול כדי לקדם סביבת עבודה אינקלוסיבית במרחב הוירטואלי.

 

איך יוצרים סביבת עבודה וירטואלית מכילה שמאפשרת תחושת שייכות?

 

1. אפשרו תקשורת כתובה - צאו מנקודת הנחה שישנם הבדלים בלתי נראים בין העובדים ותאפשרו לעובדים שמרגישים יותר בנוח להתנהל בתקשורת כתובה לעשות זאת ולא בשיחות זום קבוצתיות.

 

2. תמנפו את הטכנולוגיה - תבדקו איזו פלטפורמה עובדת הכי טוב עבור הארגון שלכם ומאפשרת לנהל תקשורת אפקטיבית. תתרגלו את השימוש בה עם העובדים שוב ושוב.

 

עבודה מהבית, ארכיון עבודה מהבית, ארכיון צילום: שאטרסטוק

 

 

3. תגדירו אחריות דיווח - תוודאו שכל חברי הצוות מבינים היטב את היעדים האישיים, התפקידים ותחומי האחריות כך שהם יוכלו להתמקד בעדיפויות המטלות ועומס העבודה, על בסיס שוטף.

 

4. תכננו מראש פגישות פרטניות וצוותיות - מפגשים וירטואליים נוטים להתקיים באופן תדיר יותר, כשהם יותר קצרים ויותר ממוקדים. כדי לוודא שכולם מוכנים חשוב לשלוח לוחות זמנים מראש ולהעניק זמן הכנה לפגישה.

 

5. בצעו שיקוף של הפגישה הוירטואלית - תבקשו מחבר צוות לשקף את ההמלצות והרעיונות של חבר צוות אחר, על מנת להקל את התקשורת וההבנה בין חברי הצוות. כשחבר צוות משקף את דברי חברו בשפה שלו, אפשר לוודא שהרעיונות וההחלטות אכן מובנים לכולם באופן אחיד.

 

6. אפשרו זמן תקשורת בסיום הפגישה - הדבר עוזר להגדיר את הצעדים הבאים ואת האתגרים. המטרה לאפשר לכל חבר צוות לתרום מהידע שלו ולעזור לאחרים, לעודד שיתוף פעולה ותקשורת צוותית ובין אישית.

 

7. תבנו תרבות ארגונית מכבדת - מניסיוני, הדרך הטובה ביותר להפיק תועלת מההבדלים בין העובדים היא באמצעות יצירת תרבות ארגונית אשר מאפשרת לשתף את הדעה האישית ללא הפרעות וללא התנגדויות, וכן מאפשרת לעובדים לבוא לידי ביטוי במגוון אמצעים. הפעולות הללו תורמות להקשבה ומאפשרות לאנשים להגמיש את סגנון התקשורת מעבר לאיזור הנוחות שלהם.

 

8. תאמצו "שיחות סקרנות" - אלה שיחות שבאות מתוך סקרנות ורצון להכיר אחד את השני טוב יותר. שיחות סקרנות מאפשרות לחברי הצוות לגלות מה משותף להם בעולמות השונים כגון מוזיקה, אוכל, חוויות חיים ועוד.

 

9. תנהלו שיחות של "פינת הקפה". תעודדו שיחות אשר משמרות שייכות אחד לשני ולארגון דרך שיתופים של נושאים שאינם קשורים בהכרח לעבודה כגון: הסרט הטוב שראיתי אמש בנטפליקס, מאיזה מסעדות כדאי להזמין טייק-אווי.

 

ככל שחיינו האישיים והמקצועיים ימשיכו להשתלב זה בזה עם המעבר לעבודה מהבית, הצורך ביצירת סביבה אינקלוסיבית על מנת שהעובדים ירגישו שייכים ומעורבים יותר ילך ויגדל. ישנן מגוון גישות ליצירת סביבת עבודה אינקלוסיבית בארגון. כל ארגון צריך לבחור את הגישות המתאימות לו ביותר, ולזכור כי יצירת סביבת עבודה אינקלוסיבית הינו תהליך מתמשך.

 

הכותבת היא מייסדת TrainingCQ, מומחית לבניית צוותים גלובליים והדרכה לניהול צוותים וירטואליים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x