$
מעסיקים

להעלות שכר בעבודה מהבית? 97% מהמעסיקים חושבים שלא

כרבע מהמהנדסים בחברות הייטק סבורים שיש להעלות את השכר בעת עבודה מהבית בעוד שהמעסיקים שלהם מאמינים שאין לשנות את רמת השכר ו-1% סבורים שיש להפחית שכר לעובדים מרחוק, כך לפי סקר שנערך ביוזמת אפקה - המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב

מעין מנלה 12:5409.08.20

רבע מהמהנדסים בחברות הייטק סבורים שיש להעלות את השכר בעת עבודה מהבית על רקע משבר הקורונה אבל המעסיקים שלהם לא מסכימים איתם. 97% מהמעסיקים סבורים שאין צורך לשנות את רמת השכר ו-1% מהם אפילו חושבים שיש להפחית שכר לעובדים מרחוק, כך לפי של מכון רושינק ביוזמת אפקה - המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב.

 

במהלך משבר הקורונה חברות הייטק רבות המשיכו לעבוד מהבית, כאשר חלקן אף הודיעו כי ימשיכו בעבודה מהבית עד סוף 2020 לפחות ואחרות הכריזו כי יאמצו מודלים של עבודה משולבת (מהבית ומהמשרד) בהמשך. במהלך המשבר, בחודשים אפריל-מאי, חברות הייטק רבות (46% מהחברות) הפחיתו שכר לעובדים, כך עולה מסקר שביצעו רשות החדשנות וחברת צבירן.

 

העבודה מהבית חוסכת לעובדים אמנם את הזמן והוצאות הנסיעה אך עלויות אחרות כמו חשמל ומזון דווקא גדלו. לפי נתונים של Creditcards.com בארה"ב ההוצאות החודשיות של העובדים מהבית גדלו בממוצע ב-108 דולר. ההוצאות שגדלו בצורה המשמעותית ביותר עבור עובדים היו על מצרכים, וחשבונות חשמל, גז ומים. עם זאת, הוצאות אחרות כמו נסיעות, דלק, טיפול בילדים, ביגוד וכביסה דווקא ירדו. בישראל מרבית חברות ההייטק שעברו לעבודה מהבית סיפקו לעובדים תקציב חד פעמי לרכישת ציוד למשרד ביתי.

 

הסקר של מכון רושינק ביוזמת אפקה דגם 35 מעסיקים בכירים בתעשיית ההייטק הישראלית ו-201 מהנדסים בחברות הייטק במטרה לבחון סוגיות של גיוס בעיצומו של משבר הקורונה, סוגיית התגמול במקרים של עבודה מהבית וכן מהם הכישורים הנוספים מלבד 'הכרת החומר' להם נדרשים כיום מהנדסים. כרבע מהמעסיקים דיווחו על על ירידה בהיקף הגיוסים בתקופה הנוכחית, ועם זאת - רובם (60%) מעידים כי לא שינו את מדיניות הגיוס שלהם בכל הקשור למהנדסים צעירים (תפקידי ג'וניור).

 

המעסיקים והמועסקים ציינו כישורים נוספים שהם מעבר לידע הטכני של הנדסה, כמו עבודת צוות (77% מבין המעסיקים, 55% מבין המועסקים) ויצירתיות (51% מבין המעסיקים, 48% מבין המועסקים) שדורגו בין שלושת הכישורים החשובים ביותר להצלחתו של המהנדס כיום, ובייחוד בתקופה של סביבת עבודה משתנה.

 

עבודה מהבית, ההוצאות על מצרכים וחשבונות חשמל, גז ומים גדלו. המעסיקים לא סבורים שיש להעלות שכר עבודה מהבית, ההוצאות על מצרכים וחשבונות חשמל, גז ומים גדלו. המעסיקים לא סבורים שיש להעלות שכר צילום: שאטרסטוק

 

 

לשם השוואה, ב-2018 שלושה מבין חמשת הכישורים שדורגו בראש סדר העדיפויות של התעשייה היו כישורים רכים שאינם מיומנות של ידע הנדסי (עבודת צוות, יצירתיות, תקשורת יעילה). כעת, בעיצומה של 2020 ועל רקע משבר הקורונה, כל החמישייה הראשונים של הכישורים המבוקשים ביותר בתעשייה הם כישורים רכים – עבודת צוות, תקשורת יעילה, יצירתיות, יכולת למידה עצמית, אינטליגנציה רגשית. אפשר לראות כי בתוך כשנתיים בלבד מעמדם של הכישורים החיוניים צובר תאוצה משמעותית וכיום בכירי התעשייה בוחנים בראש ובראשונה את הכישורים של המועמד ורק לאחר מכן את הידע ההנדסי שלו.

 

"המגמה שאנו רואים בין שני הסקרים מצביעה על החשיבות הגדלה של הכישורים הרכים למעסיקים בתעשייה ולאור זאת בתהליך חינוך מהנדסים באקדמיה. הידע המדעי וההנדסי חשוב, אך התעשייה מציגה באופן ברור כי הכישורים הרכים הם חיוניים להצלחת המהנדס והחברה והם אלו שמעניקים למהנדסים מצוינים את הערך המוסף. מתוך תפיסה זו אנו פועלים לשינוי תוכניות הלימוד ומשלבים את הקניית הכישורים החיוניים כחלק מתהליך חינוך המהנדסים במכללת אפקה", אמר נשיא אפקה המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב פרופ' עמי מויאל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x