$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

במקום פז: כלל ביטוח נכנסת לרכבת הקלה

חברת הביטוח תהיה חלק מקבוצה שתתמודד במכרזי הקו הירוק והקו הסגול בגוש דן

גולן חזני 06:5411.08.20

חברת כלל ביטוח נכנסת בנעליה של חברת האנרגיה פז, ותהיה חלק מקבוצה שמתמודדת במכרזים על הקמת הקו הירוק והקו הסגול של הרכבת הקלה בגוש דן, כך נודע ל"כלכליסט".

 

 

פז, שניגשה למכרז בהובלת המנכ"ל הקודם יונה פוגל, החליטה לפרוש מהקבוצה שכוללת גם את סימנס הגרמנית, חברת ההשקעות אלייד הישראלית בראשות פרופ' יצחק סוארי, וחברת מנרב שבשליטת אברהם קוזניצקי.

 

עבודות תשתית לרכבת הקלה. מכרזים ב־15 מיליארד שקל עבודות תשתית לרכבת הקלה. מכרזים ב־15 מיליארד שקל צילום: שאול גולן

 

זאת, בעקבות התוכנית האסטרטגית שגיבשה פז בחודש מרץ האחרון, שלפיה תתמקד בתחומי הקמעונאות והנדל"ן, לצד תחום האנרגיה. כלל ביטוח, שמנוהלת על ידי יורם נוה, החליטה להצטרף במקום פז לקבוצה בזכות ניסיון העבר שלה עם אלייד בתחום התשתיות והנדל"ן. למעשה, כלל ביטוח תהיה הגוף המוסדי הראשון שמתמודד במסגרת המכרזים האלו, וכניסתה אף ייחודית למדי משום שהיא ניגשת למכרז ללא ליווי של קרן תשתיות.

 

ההיקף הכספי של שני המכרזים הוא 15 מיליארד שקל. הקו הירוק עתיד לחבר בין חולון להרצליה, והקו הסגול יחבר את תל אביב, גבעתיים, קריית אונו ואור יהודה. הקבוצה הזוכה בכל מכרז תתבקש לתכנן, לפתח, לממן, להקים ולתחזק את הקו במשך 25 שנה. בתוך כל אלו כלולות גם הנחת מסילות על פני 70 ק"מ ורכישת יותר מ־190 קרונות עבור שני הקווים, שאותם יש להקים בתוך חמש שנים.

 

מנכ"ל כלל ביטוח, יורם נוה מנכ"ל כלל ביטוח, יורם נוה צילום: עמית שעל

ניתן לזכות רק במכרז אחד מתוך השניים, שמנוהלים שניהם על ידי נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים). בחודש יוני האחרון הודיעה נת"ע על דחייה נוספת במכרז, שנמצא לקראת שלב נעילת הגשת ההצעות. לא מדובר בדחייה הראשונה, אך הפעם הדחייה התבצעה לבקשת הקבוצות המתמודדות.

 

בנוסף לקבוצה שכלל מצטרפת אליה, לשלב המיון המוקדם, שהתבצע בפברואר 2019, ניגשו עוד חמש קבוצות. בהן ניתן למנות את הקבוצה שבה חברות CRRC הסינית, שיכון ובינוי ואגד; זו שבה חברות אלסטום, ג'ון לינג, אלקטרה ודן; זו שבה חברות CREC הסינית ובומברדייה הקנדית; וקבוצה נוספת מורכב מ־CAF ושפיר הנדסה.

 

כלל ביטוח מנהלת נכסים בהיקף של 200 מיליארד שקל בפנסיה, גמל, ביטוח ונוסטרו, ומחזיקה בתיק השקעות נרחב בתחום התשתיות שהיקפו 10 מיליארד שקל, שמורכב הן מהשקעות אקוויטי והן מהעמדת מימון לפרוייקטים.

 

בשנים האחרונות החברה פעלה להרחבת תיק התשתיות שלה, בין היתר באמצעות השקעה בחברת הנדסת ההתפלה IDE, השקעה בשתי תחנות כוח בניו יורק, השקעה בחוות רוח ימית באנגליה, והשקעה בחברה בריטית שפועלת בתחום הולכת חשמל וחלוקתו.

x