$
בארץ

6 מומחים מהאוניברסיטה העברית: הושגה השתלטות על הגל השני, אין צורך בסגר

לדבריהם, מספר החולים קשה מתייצב סביב קצב הדבקה זהה ליעד שקבע פרופ' רוני גמזו, ואף מצוי במגמת ירידה. עם זאת, המומחים מתריעים כי צפויים למות מסיבוכים עקב הקורונה עוד 200 ישראלים בשלושת השבועות הקרובים

אדריאן פילוט 14:1930.07.20

ישראל הצליחה להשתלט על הגל השני של הקורונה וזאת על רקע שני צעדים משמעותיים שנקטה בחודש האחרון: ב-5 ביולי הוחלט על איסור התקהלות של יותר מ-50 איש, וכשבועיים מאוחר יותר, איסור ההתקהלות צומצם ל-10 אנשים בלבד -  כך קובעים 6 פרופסורים מומחים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

 

לפרסום המסמך של המומחים במלואו לחצו כאן

 

 

 

החוקרים החתומים על המסמך הם פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' רן נירפז (בית חולים הדסה), פרופ' דורון גזית, פרופ' רונית קלדרון-מרגלית, ד"ר מיכאל אסף ופרופ' נדב כץ - ממכון רקח לפיסיקה ומביה"ס לבריאות הציבור באוניברסיטה העברית בירושלים.

 

 

מחלקת קורונה בבית החולים שיבא מחלקת קורונה בבית החולים שיבא צילום: איי אף פי

 

המומחים קבעו כי לפי החישובים שלהם, מספר החולים קשה מתייצב סביב קצב הדבקה (R) של 1 – היעד שקבע פרופ' רוני גמזו, פרויקטור הלאומי של הקורונה, והוא ממשיך להיות במגמת ירידה. עם זאת, המומחים מתריעים כי צפויים למות מסיבוכים סביב הקורונה עוד 200 ישראלים ב-3 השבועות הקרובים (700 מתים עד ה-20 לאוגוסט).

 

לפי החישובים של אותם מומחים, קצב הכפלה של חולים קשים ובינוניים הגיע בימים האחרונים ל-27 ומתייצב, כאשר קצב ההדבקה שנותר גבוה מצריך המשך הקפדה.

 

ובכל זאת המסר של אותם מומחים היא: "אין צורך בנקיטת צעדי החמרה נוספים" לרבות סגר. המומחים מדגישים כי החשיבות לאיסור ההתקהלויות היא בחלל סגור, צעד שממשיך להיות קריטי לצורך השתלטות על המגיפה והאפשרות לקיים חיים שגרתיים לצד הקורונה. הם מזהירים כי עדיין קיימים סיכונים ל"גלי הדבקה נוספים" ולכן יש חשיבות רבה לנקיטת צעדים לקטיעת שרשראות הדבקה, לרבות מיגון אולכוסיות בעלות סיכון גבוה.

x