$
בארץ

שינוי מדיניות: השבים ממדינות "ירוקות" לא יחויבו בבידוד

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, הכריז על שינוי המדיניות. המהלך צפוי להיות מיושם תוך שבועיים עד חודש, וגם רשימת המדינות טרם גובשה. גרוטו: "זה דורש התארגנות, אבל אנחנו נעשה את כל המאמצים"

אדיר ינקו, ynet 11:4529.07.20
המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, אמר הבוקר (ד') בדיון של הוועדה לביקורת המדינה כי "מי שיחזור ממדינה 'ירוקה' לא יצטרך להיות בבידוד".

 

לדברי פרופ' גרוטו, הדבר "דורש התארגנות ושינוי של הצווים אבל מבחינתנו אנחנו נעשה את כל המאמצים". גרוטו הבהיר לאחר מכן שמדובר על ביטול הבידוד, שכיום עומד 14 יום באופן גורף לכלל השבים מחו"ל, ולא קיצורו.

 

 

 

עם זאת, המהלך צפוי להיות מיושם תוך שבועיים עד חודש, וגם רשימת המדינות טרם גובשה. הרשימה תגובש על פי קריטריונים שייקבעו בהמשך.

לא יחוייבו בבידוד? לא יחוייבו בבידוד? צילום: שאול גולן

 

יו"ר הוועדה, ח"כ עפר שלח, בירך על הבשורה: "התעופה היא אחד הענפים שנפגעו הכי מהר והכי עמוק. בהנחה שלא יהיה חיסון בחצי השנה הקרובה לא יכול להיות מצב שהתעופה שישראל לא תיפתח ונמצא עצמנו ביום שאחרי ללא תעופה ישראלית".

 

בחודש שעבר, נזכיר, האשימו משרד החוץ, משרד התיירות, רשות שדות התעופה ורשות התעופה האזרחית את משרד הבריאות בגרירת רגליים והססנות יתר בכל מה שנוגע לפתיחת הטיסות והתיירות בין ישראל ל-11 המדינות "הירוקות" (עם תחלואת קורונה נמוכה יחסית) שעמן סוכם על פיילוט חידוש טיסות ותיירות ללא חובת בידוד של אזרחים. מדובר באיי סיישל, קפריסין, יוון, דרום קוריאה, סלובניה, מונטנגרו, גיאורגיה, קרואטיה, בולגריה, אוסטריה וליטא.

 

פרופ' איתמר גרוטו פרופ' איתמר גרוטו צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת

 

ואולם, גורמים במשרד החוץ אמרו אז שמשרד הבריאות והמשפטנים מערימים קשיים ולא מוכנים לקדם את הפיילוט. מצד אותן מדינות, נאמר, מופעל לחץ על ישראל להתקדם אך התחושה היא שמשרד הבריאות "לוחץ על הברקסים".

x