$
בארץ

בכיר במשרד הבריאות נגד גמזו: “בלי סגר כעת נגיע לאי ספיקה”

במשרד מבקרים את פרויקטור הקורונה, שהצהיר כי סגר ייבחן רק בעוד שבועיים: "כל הקווים האדומים כבר נחצו, בסוף זה גם יעלה לנו יותר ועל הדרך יוביל להתמוטטות מערכת הבריאות"

אדריאן פילוט 06:5928.07.20

"אי אפשר לעצור את המגפה בהתנהלות הנוכחית. בסוף זה גם יעלה לנו יותר ועל הדרך יוביל להתמוטטות מערכת הבריאות. למה עוד הם מחכים עם סגר מלא? מדוע להמתין עוד שבועיים ולהגיע לאי ספיקה?”, את הדברים הללו אומר ל”כלכליסט” גורם בכיר מאוד במשרד הבריאות, שם תומכים בהטלת סגר באופן מיידי כדי למנוע קריסה של המערכת.

 

 

"יהיה מקום לכולם בבתי החולים, השאלה היא איזה טיפול נקבל. בסופו של דבר יש כמות מוגבלת של כוח אדם מנוסה ואיכותי שמסוגל להעניק טיפול טוב. כבר חצינו את כל הקווים האדומים שהצבנו לעצמנו ואנחנו רק ממשיכים להעלות את הרף. קצב ההדבקה חייב לרדת, אני לא מבין למה הם מחכים". לשאלה אם תוספת של 2,000 אחיות ו־400 רופאים לא צפויה לשנות את התמונה, השיב הגורם: "אפשר להכשיר אותם להנשים כבר מחר? יש להם ניסיון?" במילים אחרות - תוספת תסייע רק בחורף במקרה הטוב.

פרופ’ רוני גמזו. כבר מתגלעים חיכוכי מדיניות פרופ’ רוני גמזו. כבר מתגלעים חיכוכי מדיניות

 

מי שצריך לקחת בחשבון את האמירות הללו הוא לא אחר מפרופ' רוני גמזו, פרויקטור הקורונה, שאמר כי סגר מוחלט כפי שהיה באביב יהיה הצעד האחרון שינקוט. תאריך היעד שנקט לבחינת חלופה זו מחדש הוא 6 באוגוסט. אלא שלדברי גורמים במשרד הבריאות מדובר בשהות ארוכה מדי.

 

בסוף השבוע האחרון דיווח “הניו יורק טיימס” כי ישראל הגיע למקום השישי בעולם במספר הנשאים החדשים ליום (למיליון איש).

 

סוגיה נוספת שגמזו יצטרך להדרש אליה היא הירידה הדרמטית, הרציפה והעקבית במספר הבדיקות, זאת בניגוד מוחלט ליעד המוצהר של שר הבריאות יולי אדלשטיין להגיע ל־60 אלף בדיקות ליום. לפי נתוני משרד הבריאות, מספר הבדיקות עמד ביום חמישי האחרון על יותר מ־29 אלף. כמדי שישי־שבת, המספר ירד לכ־22.6 אלף בשישי ולכ־14 אלף בשבת. אלא שביום ראשון המספר ירד כבר לכ־11.4 אלף בדיקות. נכון לאתמול בצהריים, המספר עלה ל־16.4 אלף בדיקות, אך עדיין מדובר בירידה מצטברת של יותר מ־55% בחמישה ימים.

 

במשרד הבריאות הסבירו כי הירידה במספר הבדיקות מאפיינת את נתוני סוף השבוע. נתוני הימים שבת וראשון הם לרוב נמוכים מהימים שלישי, רביעי וחמישי, אז על פי רוב מספר הבדיקות מזנק. כמו כן הזכירו במשרד הבריאות כי הקריטריונים לקבלת בדיקה שוב הוחמרו, והפנו אתמול לנתונים בינלאומיים שלפיהם ישראל במקום השלישי בעולם במספר הבדיקות ל־1000 נפש (3.11). במקביל נרשמה התפתחות חיובית בחזית התקציבית.

 

משרדי הבריאות והאוצר סיכמו על חבילת סיוע שנייה למערכת הבריאות. הפערים בין שני המשרדים, שעמדו על כ־6 מיליארד שקל, הצטמצמו אתמול ל־1 מיליארד שקל בלבד, והסיוע יסתכם ב־8–9 מיליארד שקל. המחלוקת שנותרה היא על תוספת של 2,000 מיטות שמשרד הבריאות מבקש. לפי האוצר, הוא הקצה את מספר המיטות הזה בדיוק בחבילת הסיוע הראשונה.

x