$
בארץ

דיווח שוטף

1,052 מאובחנים בפחות מ-24 שעות, סגר על ביתר עילית

מקורבים לסיגל סדצקי, שהתפטרה היום: "פתאום כל עם ישראל נהיו אפידמיולוגים; מדריכת חוגים בגני ילדים בבקעת הירדן אובחנה עם קורונה, 200 הוכנסו לבידוד; עלה ל-39 מניין תלמידי התיכון מרעננה שנדבקו בקורונה אחרי שחגגו במסיבות

כלכליסט ו-ynet 23:1907.07.20

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

טבלת נדבקים על פי יישוב

 

 

 

23:00 - 1,052 מאובחנים בפחות מ-24 שעות, סגר על ביתר עילית

 

1,052 חולי קורונה חדשים אובחנו מאז חצות בתוך פחות מיממה. כך עולה מנתוני משרד הבריאות שפורסמו ב-23:00. בעקבות ההחמרה בנתוני ההדבקה הטילה ועדת השרים סגר על ביתר עילית למשך שבוע מהשעה 08:00 בבוקר. ממשרד ראש ממשלה ומשרד הבריאות נמסר כי לנוכח ההחלטה תוגבל הכניסה והיציאה לעיר ביתר עילית וכן יוגבלו התנועה והעסקים בתוך העיר עצמה.

 

הצעת ההחלטה תונח על שולחן ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת בהקדם האפשרי. מוקדם יותר פורסם כי בביתר עילית יש 256 חולים פעילים. מספר זה עלה מאז. בבתי החולים ברחבי הארץ יש 86 מאושפזים במצב קשה, מהם 34 מונשמים.

  

מוקדם יותר היום מחה ראש העיר ביתר עילית, מאיר רובינשטיין, על ההחלטה להטיל סגר על העיר. "כל עוד לא מתקיים הליך פינוי יעיל, הסגר לא מועיל ורק מעצים את התחלואה בעיר והופך אותה למדגרה. ההחלטה מגלה חידלון נוראי בטיפול בגל השני".

 

 

ביתר עילית ביתר עילית צילום: עמית שאבי

 

21:00 - עשרות עובדות סוציאליות במחאה מול ביתו של שר האוצר: "מתעלמים מאיתנו"

 

עשרות עובדות סוציאליות הקימו מאהל מחאה בכפר אחים מול ביתו של שר האוצר ישראל כץ בדרישה שיתערב במשבר בשירותים החברתיים. הן מסרו: "באנו להסביר לשר האוצר שהפקידים במשרד שלו מתעלמים מאיתנו, מורחים אותנו, ולא מוכנים להתייחס אלינו. כץ, זה בידיים שלך, אתה יכול להורות לפקידים להתיישב איתנו למשא ומתן אמיתי, אתה יכול להבטיח שייתנו הנשמה לשירותים החברתיים ושנסיים את השביתה הזאת".

 

 

 

19:05 - 748 חולי קורונה אובחנו מחצות, שיעור הבדיקות החיוביות - 5.2%

 

חמישה בני אדם נפטרו היום (ג') מנגיף קורונה בישראל ומאז חצות נוספו 748 חולים מאובחנים חדשים. כך עולה מנתוני משרד הבריאות. שיא נרשם במספר החולים הפעילים העומד על 13,352 בני אדם. אחוז הבדיקות החיוביות גבוה - 5.2%. ב-48 השעות האחרונות נפטרו 11 ישראלים מנגיף הקורונה, לעומת 25 בכל חודש יוני.

 

86 מאושפזים במצב קשה - ירידה קלה מהבוקר ו-87 בינוני - עלייה קלה מהבוקר. מספר המאושפזים שומר על יציבות ועומד על 358 בני אדם. 34 מהם מונשמים.

 

במשרד הבריאות הבהירו כי מספר החולים הקשים נמצא במגמת עלייה וכי אין כל שינוי בהגדרות ובאופן הדיווח של בתי החולים. לגופו של עניין, נטען במשרד, מדובר בעלייה במספר החולים הקשים שנזקיים לטיפול נמרץ ולא בשל שינוי שביצע ארגון הבריאות העולמי בהגדרה לגבי מיהו חולה קשה.

 

בדיקת קורונה בדיקת קורונה צילום: שאול גולן

 

 

18:55 - עלה ל-39 מניין תלמידי התיכון מרעננה שנדבקו בקורונה אחרי שחגגו במסיבות

 

מניין הנדבקים בקורונה בקרב תלמידי התיכון "מטרו ווסט" ברעננה עלה ב-14 ל-39 תלמידים. ההדבקה עלה ל 39 מניין הנדבקים בקרב תלמידי שכבת יב בהית הספר מטרו ווסט ברעננה. התלמידים השתתפו בשתי מסיבות פרטיות שערכו מסיימי כיתה י"ב ובהן נכחו שני תלמידים שאובחנו כחולי קורונה.

 

17:00 - רגב על הפרת ההנחיות באירוע באשקלון: "מצפה מנבחרי ציבור לשמור עליהן"

 

שרת התחבורה מירי רגב הגיבה על הפרת ההנחיות בטקס חנוכת הכביש באשקלון בהשתתפותה הבוקר ואמרה כי היא "מצפה מכל נבחר ציבור שיעמוד על כך, שכל אחד ואחת מאיתנו ישמרו על הנחיות משרד הבריאות".

 

לדבריה, "הגעתי לאירוע חשוב בו חנכנו מחלף חדש. במהלך האירוע הערתי על כך שלא הקפידו על הנחיות משרד הבריאות במלואן. אמשיך להקפיד ולוודא שבאירועים ישמרו על ההנחיות מוטלת עלינו חובה להעביר מסר לציבור של אחריות".

 

16:51 - מדריכת חוגים בגני ילדים בבקעת הירדן אובחנה עם קורונה, 200 הוכנסו לבידוד

 

מדריכת חוגים בגני ילדים בבקעת הירדן אובחנה כחולת קורונה, בשל כך הוכנסו לבידוד כ-200 ילדים הלומדים ב-11 גנים בבקעה, מעלה אפרים ועמק המעיינות. ברשויות פנו למשרד הבריאות בדרישה שבשיתוף קופות החולים יפעלו להביא ניידת לבדיקות קורונה לאזור.

  

 

16:50 - אחרי שהשתתפו במסיבות: 25 תלמידי תיכון ברעננה נדבקו בקורונה

 

25 תלמידים בתיכון "מטרו-ווסט" ברעננה נדבקו בקורונה אחרי שהשתתפו בשתי מסיבות פרטיות שערכו מסיימי כיתה י"ב. המסיבות התקיימו ללא שמירה על הנחיות הריחוק החברתי ובניגוד להנחיות הממשלה שאסרו על התקהלויות כאלו.

 

16:50 - שישה סוהרים בבית המעצר מגרש הרוסים נדבקו בקורונה, 60 אסירים פונו

 

שישה סוהרים בבית המעצר מגרש הרוסים בירושלים אובחנו כחולי קורונה. על כן, מפקד מחוז המרכז בשירות בתי הסוהר החליט על פינוי של 60 אסירים מבית המעצר לבית הסוהר מעשיהו לטובת חיטוי כל התאים והשטחים הציבוריים בבית המעצר. הבדיקות שנערכו לשאר הכלואים ואנשי הסגל בבית המעצר חזרו שליליות.

 

16:40 - מקורבים לסדצקי: "פתאום כל עם ישראל נהיו אפידמיולוגים"

 

"זה יום מורכב עבור פרופ' סיגל סדצקי", כך אמרו בצהריים (שלישי) מקורביה של ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, שעות ספורות לאחר התפטרותה. לטענת הגורמים, הקש ששבר את גב הגמל, והביא אותה לצעד זה, היה המחלוקת סביב המגבלות בחתונות ובאירועים. "לא היה מקום לקיום אירועים של 250 איש", מסרו הגורמים.

 

"באיזשהו שלב נכנסו עוד גורמים לקבלת ההחלטות", סיפרו המקורבים, "בבסיס ההחלטה לעזוב עמד היחס בין יכולתה לתת את תרומתה המקצועית כמו שהיא חושבת שצריך לנהל את האירוע, לבין הצורך להיענות להמון גורמים ונושאים אחרים שהיא מכירה בחשיבותם באירוע הזה".

סיגל סדצקי סיגל סדצקי צילום: משרד רה"מ

 

"בגל הראשון היא הצליחה לפעול, כי היד הייתה כמעט מקצועית נטו והייתה יכולת להתמקד במקצועיות. התחילו את האירוע בצורה ברורה והיום יש המון ידיים שעסוקות בצירים. פתאום כל עם ישראל נהיו אפידמיולוגים. כשפולשים לעזה אי אפשר תוך כדי קרב לעשות את התהליך עם מיליון אנשים. זה לא עובד". 

 

לטענת מקורביה, גם בימים האחרונים היא הובילה קו שאינו ואינו עולה בקנה אחד עם הרוח הכללית במשרד. "היא סבורה שאי אפשר לבצע התקהלויות בכלל בעת התפשטות, על כך הייתה מחלוקת. יש נטייה להסתכל על הקורונה בצורה דיכוטומית. אי אפשר להתעלם ממה שקורה בריאותית, והיא ראתה איזה מחיר משלמים על התקהלות של 250 איש".

 

"יש דברים שהיא חושבת שחייבים לעשות בעת הזו, ויש להם חלון הזדמנויות", סיכמו המקורבים. "הרבה אנשים נהגו בה ביושר וחלק לא, היא עדיין לא החליטה לאן פניה".

 

לא כולם במערכת הבריאות קיבלו בהפתעה את התפטרותה של מי שעזבה את תפקידה תוך מתיחת ביקורת מפורטת וחריפה על התנהלות המדינה במשבר הקורונה. בהיעדר שר דומיננטי בתחילת המשבר, ועל רקע העובדה שמנכ"ל משרד הבריאות לשעבר משה בר סימן טוב לא צמח במערכת הבריאות, נחשבה סדצקי לאחת הדמויות המשפיעות והחזקות ביותר במשרד, וביתר שאת בתחילת המשבר.

 

עם זאת, כניסתו של שר הבריאות יולי אדלשטיין לתפקיד הביאה, לטענת גורמים במשרד הבריאות, לפיחות במעמדה ובמידת השפעתה על קבלת ההחלטות. אתמול אף הודיע אדלשטיין כי בקרוב ימנה מנהל לטיפול במגפה, במסיבת עיתונאים שערך. למעשה, מדובר בעוד גורם בעל סמכות שיהיה מעורב בקבלת ההחלטות.

 

"היא לא מוכנה לקבל מעליה הנחתות", סיפר מקורב לסדצקי. "יש לה התנגדות אגרסיבית והיא באה מהאמונה המקצועית שלה. היא לא יודעת לעגל פינות, והיא תמיד תשבור את הכלים אם אתה לא חושב כמוה".

 

אחרים מספרים על מסירות רבה לתפקידה: "מדובר באשת מקצוע מצוינת שהתמודדה התמודדות קשה ביותר, ולדעתי גם עם גל התקפות לא הוגן", אומר בכיר במשרד הבריאות. "היה לה חלק ניכר בבלימת הגל הראשון, וחבל שבמדינת ישראל מסיימים ככה באמצע קרב. אני חושב שהיא ייצגה תורה מקצועית סדורה, שלא כולם אהבו אותה מרוב הפופוליזם בשטח". עוד הוסיפו כי "כולם הצליחו לבלום את המגפה בגלל הריחוק החברתי, לא בגלל בדיקות או שטויות מהסוג הזה. נכון, יש לה אופי וסגנון מיוחד, אבל אני חושב ששפכו את דמה". 

 

במכתב שפרסמה בעמוד הפייסבוק שלה כתבה פרופ' סדצקי כי "גם כשהסכמתי עם ההחלטות וגם כשפחות, נרתמתי למשימות שגבו מחיר כבד (אישי, נפשי וגם בריאותי ופיזי). למרות כל אלה, המשכתי למלא בנחישות ובמסירות את תפקידי. אלא שלעת הזו ומזה זמן שאני מתקשה בכך".

 

13:45 - ניסנקורן באולפן ynet: "בתי המשפט לא ייסגרו"

 

שר המשפטים אבי ניסנקורן אמר בריאיון לאולפן ynet כי בתי המשפט לא ייסגרו, בניגוד לגל הראשון של המגפה. "בתי המשפט ימשיכו לעבוד, כנסת ישראל תמשיך לעבוד. אנחנו נשמור על כל אדני הדמוקרטיה, כולם", אמר. הוא התייחס גם לחוק שעבר בכנסת ומאפשר לממשלה להכניס לתוקף הגבלות לפני אישור הכנסת: "אין ברירה. הכנסת תוכל לבטל את החוק תוך שבעה ימים. היא נשארת הריבון". עוד התייחס לסוגיית התקציב: "אנחנו צריכים ביחד לפתור בעיות. התקציב צריך להיות לעוד שנה ושלושה חודשים, צריך להראות אופק לאזרחים".

(אטילה שומפלבי)

 

נתניהו: מודה לפרופ' סיגל סדצקי על תרומתה

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס להתפטרותה של פרופ' סיגל סדצקי מתפקידה כראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ואמר כי הוא מודה לה על תרומתה במאמץ הלאומי המשותף להתמודדות עם מגפת הקורונה. נתניהו הוסיף כי הוא מאחל לה הצלחה בהמשך דרכה.

(איתמר אייכנר)

 

ה-OECD: ישראל היא השנייה בעלייה באבטלה מבין המדינות המפותחות

 

ישראל היא המדינה השנייה בשיעור העלייה במספר המובטלים שלה במשבר הקורונה בין המדינות המפותחות עם 708% שנרשמו עד סוף אפריל. ארצות הברית הראשונה, עם 40 מיליון מובטלים וגידול של 850%. אחריהן אירלנד ונורבגיה - שתיהן עם עלייה של יותר מ-400%. כך עולה מדו"ח מבט לתעסוקה 2020 של ה-OECD המתפרסם היום (ג') וכולל פרק על משבר הקורונה.

(שחר אילן)

 

 

11:20 - העצמאים מפגינים בתל אביב

 

200 בני אדם מארגוני העצמאים, בהם חברי קבוצת המחאה "אני שולמן", עובדי ענפי התיירות, התרבות, ההיסעים והספורט מפגינים מול בנייני הנהלות הבנקים בשדרות רוטשילד בתל אביב, במחאה על החלטת הממשלה להטיל הגבלות חדשות על בתי העסק בעקבות העלייה במספר הנדבקים בנגיף הקורונה. המפגינים נושאים שלטים שעליהם נכתב בין היתר: "הרוב המתון כאן", "שחררו", "ממשלת חרטא" ו"זה הזמן להציל את המשק". הם קראו "היום, כאן, עכשיו, פיצוי".

 

10:55 - פרופ' סיגל סדצקי הודיעה כי היא מתפטרת מתפקידה

 

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' סיגל סדצקי, פרסמה היום (שלישי) בפייסבוק את מכתב ההתפטרות שהגישה למנכ"ל המשרד חזי לוי - ומתחה ביקורת על פתיחת הענפים השונים אחרי הגל הראשון.

 

"הישגי ההתמודדות של הגל הראשון הלכו והתבטלו עם הפתיחה הנרחבת והמהירה של המשק", כתבה סדצקי. "מהלך המעבר לשלב השני בישראל היה הרבה יותר נרחב ומהיר בהשוואה למדינות מערביות אחרות. אווירת הטיפול במחלה ואופן קבלת ההחלטות השתנו באופן יסודי, והתוצאות ניכרו בנסיקת עקומת התחלואה".

 

 

 

10:10 - משרד הבריאות: 89 חולים קשה, 36 מונשמים

 

משרד הבריאות עדכן בשעה זו כי מספר החולים קשה עומד על 89 ומספר המונשמים על 36.

 

חולים פעילים מול מחלימים

 

 

 

10:00 - המזגנים בתחבורה הציבורית יופעלו

 

בסיכום שהושג הבוקר בין שרת התחבורה מירי רגב לשר הבריאות יולי אדלשטיין, סוכם על הפעלת המזגנים באוטובוסים בתחבורה הציבורית. זאת לאחר שאתמול הממשלה הורתה שהנוסעים יעברו ממקום למקום עם חלון פתוח, פעולה שהתבררה כלא ישימה טכנית בשל היעדר חלונות פתוחים ברוב כלי הרכב.

 

רגב מסרה: "שמחה על הבשורה לנוסעים ולנהגים שיוכלו להשתמש בנוחות באוטובוסים. המחשבה על סגירת המזגנים הייתה גזרה שהציבור אינו יכול לעמוד בה. משרד התחבורה ממשיך בגיבוש המתווה הסופי להפעלת האוטובוסים" (ליאור גוטמן)

 

נדבקים כללי

 

 

 

9:05 - משרד הבריאות: 1,057 מאומתים חדשים אתמול

 

משרד הבריאות מעדכן הבוקר (ג') כי נכון לאתמול 6.7 (סיכום של 24 שעות), מעודכנים כעת במערכת: 1,057 מאומתים חדשים אתמול. כמו כן, 23,046 תוצאות בדיקות שהתקבלו אתמול. לפי משרד הבריאות, היום, 7.7, נכון לשעה זו ישנם 12,717 חולים פעילים, בהם 85 במצב קשה כשמהם 35 מונשמים. 338 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה. עוד מעדכן משרד הבריאות, כי מאז חצות אובחנו עוד 68 נדבקים בנגיף הקורונה. מאז חצות נפטרו עוד שני חולי קורונה. בנתוני משרד הבריאות ובנתוני מרכז המידע והידע הלאומי (ראו בדיווח הבא) קיימת סתירה בנתוני הבדיקות שנערכו אתמול.

 

חולים קשה ובינוני

 

 

 

8:45 - מרכז המידע והידע הלאומי: ביממה החולפת אובחנו יותר מ-1,000 נדבקים

 

ביממה החולפת אובחנו 1,059 נדבקים בנגיף הקורונה. כך עולה מדו"ח מרכז המידע והידע הלאומי. לפי הדו"ח, ביתר עילית הוכרזה כ"אזור אדום" לאחר ששיעור הבדיקות החיוביות בעיר עמד אתמול על 4.85%. הדו"ח התפרסם לאחר שמשרד הבריאות לא פרסם את נתוני הערב אמש בשעה 23:00. עוד צוין, כי בוצעו אתמול 21,284 בדיקות קורונה, וכי קצב ההכפלה של החולים עומד נכון לאתמול על 14 ימים. על-פי הדו"ח, מספר החולים הפעילים עומד על 12,586. לפי המרכז, בין השעה 19:00 אתמול לחצות נפטרו עוד שני בני אדם.

(אדיר ינקו)

 

טיפול בקורונה טיפול בקורונה צילום: איי אף פי

 

 

נדבקים חדשים בכל יום

 

 

 

 

8:00 - הח"כים אישרו: הממשלה תוכל לעקוף את הכנסת במאבק בקורונה

 

פתרון למכשולי החקיקה שעיכבו את צעדי הממשלה, לצד ביקורת חריפה באופוזיציה שטוענת לפגיעה בדמוקרטיה: הכנסת אישרה לפנות בוקר (ג') חוק שמאפשר לממשלה לתקן צווים, במסגרת המאבק בנגיף הקורונה, שייכנסו לתוקף באופן מיידי - ולקבל את אישור הכנסת רק בדיעבד. הדיון הועלה להצבעה בקריאה שנייה ושלישית במסגרת הליך מזורז שכלל דיון קצר בוועדת הקורונה של הכנסת, והוא אושר בהצבעה במליאה ברוב של 29 תומכים מול 24 מתנגדים. לא היו נמנעים בהצבעה שנערכה בסביבות השעה 04:15. קודם לכן, לפני חצות, אישרו חברי הכנסת גם את ההחלטה של הממשלה לפיה הקנס על אי-עטיית מסכות יגדל מ-200 שקלים ל-500 שקלים.

 

מתים

 

 

 

קשה לנשום: יותר מפעלים מזהמים, יותר חולי קורונה

 

זיהום אוויר הוא גורם סיכון ידוע למחלות שונות ולתמותה מוקדמת, אך כעת מסתבר שיש לו השפעה גם על שיעורי התחלואה בנגיף הקורונה. מחקר ישראלי חדש מצא כי ככל שריכוזי הזיהום גדולים יותר, היקף התחלואה והתמותה מהנגיף עולה. אף שנערכו כבר מחקרים שהצביעו על קשר בין זיהום אוויר לתחלואה מקורונה, אלו היו לרוב מוגבלים ומקומיים והתמקדו במדינה אחת בלבד. המחקר הישראלי הוא הראשון שבוחן את הסוגייה בראייה עולמית, ולמסקנותיו יש השלכות מרחיקות לכת, לא רק בנוגע להתמודדות עם הנגיף, אלא גם לגבי מדיניות התכנון ארוך הטווח של המדינות השונות, וישראל בפרט. לכתבה המלאה.

(עומר כביר)

 

מונשמים מול מתים

 

 

 

 

מכונת הנשמה מכונת הנשמה

 

דיווח יומי

 

 

 

 

ממוצע שבועי

 

 

 

 

פער בין מקרים חדשים למקרים שחזרו לשוק העבודה

 

 

 

x