$
בארץ

סוף לסכסוך העבודה: הסכם תגמול לעובדי מעבדות הקורונה

הסכסוך הוכרז לפני שבוע בעקבות העומס הכבד על עובדי המעבדות וטענותיהם בדבר היעדר כוח אדם מספיק וחוסר תגמול הולם; לפי ההסכם שנחתם הלילה, עובדים שיגיעו להיקף של 265 שעות עבודה בחודש, יקבלו תוספת של 4,000 שקל לשכר; יו"ר האיגוד המקצועי, אסתר אדמון: המטרה היא לעודד עובדים ממעבדות אחרות לסייע

בילי פרנקל 11:0626.06.20

ההסתדרות והאוצר סיכמו הלילה (ו') על הסכם למתן תגמול מיוחד לעובדי מעבדות בריאות הציבור ובתי החולים הממשלתיים, שמבצעים את הבדיקות לגילוי נגיף הקורונה. בכך הגיע לידי סיום סכסוך העבודה שהכריזה ההסתדרות לפני כשבוע.

 

 

 

הסכסוך הוכרז לכלל עובדי המעבדות במגזר הציבורי, בטענה כי נוכח התפרצות נגיף הקורונה, הם קורסים תחת העומס, סובלים ממחסור בכוח אדם לביצוע הבדיקות הנדרשות מהם ולא מתוגמלים כראוי על עבודתם, המעמידה בסיכון את בריאותם ואת בריאות בני משפחתם.

 

 

אסתר אדמון אסתר אדמון

 

נציגות העובדים היתה במו"מ מול המעסיקים מאז חודש אפריל במטרה לחתום על הסכם קיבוצי שיסדיר את מתכונת העבודה בתקופת משבר הקורונה והתגמול בגינה, אך הוא נקלע למבוי סתום. כעת הגיעו הצדדים להסכמות בדבר מתן תגמול מיוחד, הקובע כי עובדים שיגיעו להיקף של 265 שעות עבודה בחודש, יקבלו תוספת של 4,000 שקל לשכר, וכי מעבדות יקבלו מענקים שינועו בין 300 שקל על ביצוע של 3,000 דגימות בחודש, לבין 4,000 שקל על ביצוע של יותר מ-12 אלף בדיקות בחודש.

 

במעמד החתימה נכחו הממונה על השכר והסכמי עבודה במשרד האוצר, קובי בר נתן, יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, ויו"ר איגוד הביוכימאים, המיקרוביולוגים ועובדי המעבדות, אסתר אדמון.

 

אדמון הסבירה לכלכליסט, כי מטרת הסכם היא לעודד עובדים ממעבדות אחרות לסייע, ולהגדיל את מספר הבדיקות. לדבריה, "כדי להכשיר עובד מעבדה לביצוע בדיקות לוקח לפחות ארבעה חודשים. העבודה בתקפת קורונה מצריכה מיגון ועבודה בחדר מיוחד, היא מאוד סיזיפית וקשה. ביקשנו שיאפשרו לנו לעודד עובדים ממעבדות אחרות להגיע לסייע בבדיקות הקורונה, וקיבלנו אפשרות לגייס עובדים ולתגמל אותם על עבודה של יותר שעות".

 

כיום, לדבריה, יש כ-42 מעבדות קורונה, חלקן משתייכות למשרד הבריאות וחלקן לקופת חולים כללית. "עד היום, כל הנטל נפל על כמות קטנה של עובדים. כעת, כשנקבל תגבור, אנחנו יכולים להגיע ל-40 אלף דגימות ביום באיכות מעולה".

 

נוכח הביקורת על הירידה בקצב הדגימות היא מציינת כי "הירידה היא לא בגלל המעבדות אלא בגלל הדיגומים, ופה זה התפקיד של משרד הבריאות לעשות יותר דיגומים. הבעיה העיקרית היא תהליך המעבר של הדגימה ושם צריך להשקיע חשיבה".

 

x