$
בארץ

אחרי שחילק להראל ויזל מיליונים, כץ נזכר לבקרו: "בטל משיכת הדיבידנד"

שר האוצר, שנתן מענקים למעסיקים כמו רשת פוקס מבלי להתנות זאת באי חלוקת דיבידנד, מותח עתה ביקורת על הבעלים ויזל לאחר ההודעה על דיבידנד בסך 49 מיליון שקל; לדבריו, "ההחלטה בעיתוי זה צורמת. אני פונה אליו לבטלה מיידית"

עמרי מילמן 09:5726.06.20

באיחור קל הגיב הבוקר (ו') שר האוצר ישראל כץ להחלטה של קבוצת פוקס לחלק דיבידנד של 49 מיליון שקל, שבועות לאחר שדרשה וקיבלה מענקים מהמדינה בשווי של מיליוני שקלים.

 

 

 

"החלטת בעלי רשת פוקס למשוך דיבידנד גבוה לכיסוי בעיתוי זה, של שעת משבר ומצוקה ולאחר כל הסיוע שהוא וכלל המעסיקים קיבלו למטרה המוצדקת של החזרת עובדים לעבודה צורמת ומנוגדת לסולידריות המתבקשת",  ציין כץ, "אני פונה אליו לבטל מיידית את ההחלטה".

 

 

 

כץ היה זה שקבע בסופו של דבר כי המענק לעסקים שנפגעו מהתפרצות הקורונה לא יותנה באי חלוקת דיבידנד וכן קבע כי יינתן אך ורק למי שהוציא את עובדיו לחל"ת מבלי לבחון פגיעה במחזור ומבלי לתת סיוע לעסקים שנפגעו, אבל למרות זאת שמרו על עובדיהם ולא הוציאו את עובדיהם לחל"ת על חשבון המדינה.

 

כאמור, כעת כץ "מצפה" מויזל לבטל את ההחלטה על הדיבידנד. עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שההחלטה ששר האוצר קיבל עמדה בניגוד לעצות שקיבל ממרבית הגורמים המקצועיים והארגונים המקצועיים העסקיים והטיבה בעיקר עם אלה שנפטרו מכל עובדיהם, כמו ויזל.

 

 

הראל ויזל הראל ויזל צילום דימה טליאנסקי

 

על פי ההערכות של גורמים בקבוצה, גובה המענק שיינתן לפוקס על חשבון משלמי המסים עומד על כ-19 מיליון שקל. בשיאו של המשבר אמר ויזל למשקיעים כי הצליח לחסוך בכ-95% מההוצאות של העסק (שכן מלבד השכר שלא שולם נהנה גם פטור מארנונה והודיע לקניונים כי לא ישלם שכירות).

 

מתקפה חריפה על ויזל

דבריו של כץ מצטרפים למתקפה חריפה על ויזל בעקבות חלוקת הדיבידנד. אתמול צייץ  שר הכלכלה עמיר פרץ תגובה קשה במיוחד: "הדיבידנד של ויזל אחרי שהבטיח לעצמו עשרות מיליונים פיצוי מהמדינה זהו הקפטיליזם החזירי בשיא חוצפתו. לאחר שהחזיר מאות עובדים במשרה חלקית הוא מקבל מקופת המדינה ולוקחלכיסו עשרות מיליוני שקלים". פרץ אף עקץ את ויזל שמשך המאבק צעק באולפני הטלויזיה כי הוא מייצג את כל העסקים בישראל, ונלחם למען בעלי העסקים הקטנים: "ויזל לא מייצג את העסקים הקטנים ואת העסקים בכלל, בניגוד לגילויי הסולידריות שראינו ברחבי ישראל".

 

 

שר האוצר ישראל כץ שר האוצר ישראל כץ צילום: לע"מ

 

חבר הכנסת שלמה קרעי (ליכוד) כתב על חלוקת הדיבידנד בפוקס: "דמעות התנין שהראל ויזל הפיץ לכל עבר, הפכו ליהלומים על חשבוננו. את אשר יגורנו בא לנו. התפשרנו בוועדת הכספים על תיקונים ושיפורים במודל המענקים כדי לא לעכב וכדי להציל את העצמאים וקיבלנו סטירת לחי. לא יהיה יותר כדבר הזה. לא נבטל יותר את שיקול הדעת של חברי ועדת הכספים בפני האוצר".

 

ח"כ בצלאל סמוטריץ' (ימינה)  צייץ בטוויטר: "ה'אמרנו לכם' המהיר בעולם. לא בשביל זה ניתן תקציב העתק לתמיכה בעסקים במשבר הקורונה. כשדרשנו בוועדת הכספים להתנות את המענק בהתחייבות לא למשוך דיבידנד ולא להעלות שכר בכירים בדיוק לזה התכוונו. חבל מאד ששר האוצר התנגד".

 

ח"כ מירב מיכאלי (העבודה) שלחה אמש מכתב אל שר האוצר כץ והחשב הכללי רוני חזקיהו שבו כתבה כי "המהלך החזירי והמכוער של ויזל חושף שוב איך הממשלה חזקה על חלשים ורופסת מול החזקים. כבר בתחילת משבר הקורונה הגשתי הצעת חוק שנועדה להבטיח שהקטנים והפגיעים יקבלו את רוב כספי הסיוע, ולא הגדולים והחזקים. אבל הממשלה התעלמה, והנה התוצאות: כסף סיוע ציבורי מחולק לבעלי המניות כדיבידנד בעוד עשרות אלפים קורסים".

 

x