$
בארץ

דיווח שוטף

תוך שבוע: פי 2 חולי קורונה חדשים מבכל חודש מאי

מתחיל השבוע אובחנו בישראל 2,135 חולים חדשים. 46 מאושפזים במצב קשה, 28 מהם מונשמים. בירושלים אובחנו בשלושת הימים האחרונים 133 חולי קורונה חדשים, בבני ברק 107 ובתל אביב 98. אחריהן בצמרת: אשדוד, בת ים ורהט; ביום ראשון: דיון בהארכת תקנות החירום להכרזת "אזורים מוגבלים"

כלכליסט ו-ynet 19:2326.06.20

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

18:45 - תוך שבוע: פי 2 חולי קורונה חדשים מבכל חודש מאי

 

מתחילת השבוע ועד הערב (שישי) אובחנו בישראל 2,135 חולי קורונה חדשים, כמעט פי 2 ממספר המאובחנים בכל חודש מאי. כך עולה מנתוני משרד הבריאות. 1,175 מהחולים אובחנו מאז יום רביעי בבוקר.

  

בסך הכול בישראל 5,614 חולי קורונה פעילים, 46 מהם מאושפזים במצב קשה ו-48 במצב בינוני. 189 חולים מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ, 28 מהם מחוברים למכשירי הנשמה.

  

הערים שבהן אובחנו הכי הרבה חולים מאז יום רביעי הן ירושלים, בני ברק ותל אביב. בירושלים אובחנו בשלושת הימים האחרונים 133 חולי קורונה חדשים, בבני ברק 107 ובתל אביב 98.

  

באשדוד, שעל כמה שכונות בה הוטל סגר, אובחנו מאז יום רביעי בבוקר 77 חולים חדשים ובבת ים – שגם עליה הוטלו הגבלות – התגלו 53 חולים חדשים בשלושת הימים האחרונים.

  

ברהט אובחנו מאז יום רביעי 36 חולים חדשים, בלוד 33. בערערה שבנגב, שם אובחנו מאז יום רביעי עוד 31 חולים חדשים, 1 מכל 100 תושבים מוגדר חולה קורונה פעיל.

 

בבקה אל גרבייה 25, בחולון 24, בטבריה 23, בבאר שבע גם כן 23, בפתח תקווה 21, בראשון לציון 21, במודיעין עילית 20, בדימונה – שם חל זינוק של כ-50% במספר החולים בשלושת הימים האחרונים – אובחנו גם כן 20 חולים חדשים.

  

בבית שמש אובחנו מאז יום רביעי 17 חולים, בבית שאן 15, בנתניה 12, ברחובות 12, באור יהודה 11, ברמת גן 11, בנהריה 11, באלעד 10, בקריית גת 10, ברמלה 10, בחיפה 10, בביתר עילית 9, בגבעתיים 8, בעפולה 8, בטירה 8, בהוד השרון 7 ובכפר קאסם אובחנו בשלושת הימים האחרונים 7 חולים חדשים.

 

 

בדיקת קורונה בדיקת קורונה צילום: שאול גולן

 

15:30 - התפרצות הקורונה בבית האבות "עידן הזהב": עוד שני דיירים נפטרו

 

שני דיירים נוספים מבית האבות "עידן הזהב" בירושלים נפטרו לאחר שנדבקו בנגיף הקורונה. עד כה מתו שלושה דיירים במקום, מתוך 21 בני אדם המתגוררים בו, שלושה אנשי צוות שנמצאו חיוביים לנגיף.

 

 

15:00 - ביום ראשון: דיון בהארכת תקנות החירום להכרזת "אזורים מוגבלים"

 

על רקע העלייה בתחלואה בנגיף הקורונה, ועדת החוקה תתכנס ביום ראשון לדון בבקשת הממשלה להאריך את התקנות לשעת חירום להכרזת "אזור מוגבל" - שעתידות לפקוע בסוף השבוע הבא. בדיון צפויים לנכוח נציגי המל"ל, משרד הבריאות, פיקוד העורף וראשי הרשויות שבהן הוכרזו אזורים מוגבלים. יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב אשר, אמר כי "הוועדה לא תמהר לאשר את התקנות לפני שייקבעו תנאים ברורים להכרזת סגר על יישוב, ותדרוש לקבל אפשרויות חלופיות כדי לוודא - בטרם הטלת הסגר - שננקטו כל הצעדים האפשריים".

 

 

 

13:30 - 499 חולי קורונה אובחנו בישראל תוך 24 שעות, ארבעה נפטרו

 

משרד הבריאות פרסם בצהריים (יום ו') את נתוני ההדבקה בנגיף הקורונה, שמהם עולה כי 499 חולים אובחנו בתוך יממה. ארבעה בני אדם נפטרו בזמן זה ומספר הנפטרים הגיע ל-313 בני אדם.

 

מספר המונשמים יציב ועומד על 28 בני אדם. מספר החולים הפעילים בישראל עומד על 5,736, מהם 43 במצב קשה ו-54 בינוני. 192 מאושפזים בבתי החולים. אתמול בוצעו כמעט 17 אלף בדיקות.

 

בשעה 08:00 הבוקר נכנסו לתוקפם האיסורים שעליהם הוחלט בוועדת השרים להגדרת "אזור מוגבל".

 

לפיכך, בעיר בת ים נסגרו החל מהבוקר כיתות ה' ומעלה. בנוסף, חל איסור על התקהלות של יותר -10 אנשים ברחבי העיר ותתבצע אכיפה מוגברת בחתונות ובמקומות נוספים. באשדוד חלות הגבלות על רובעים ג', ז' ו-ח'. במסגרת ההגבלות נסגרו כל מוסדות החינוך בשלושת הרובעים וחל איסור על התקהלות של יותר מ-10 אנשים במקומות אלה.

 

במקביל, ועדת השרים החליטה להאריך את ההכרזה על "שכונה 2" ביישוב ערערה בנגב כ"אזור מוגבל" עד 1 ביולי בשעה 08:00 בבוקר. מנגד, הוסרו ההגבלות על שכונת עג'מי ביפו ובעיר רהט. עם זאת, בשתי הערים תוגבר האכיפה.

אכיפה בחוף בת ים אכיפה בחוף בת ים צילום: מוטי קמחי

 

11:00 - חופי בת ים נסגרו, "סיירת הקורונה" אכפה

 

פקחי העירייה ביקשו מעשרות מתרחצים שהגיעו בשעת בוקר מוקדמת לעזוב ב-10:00. אירה נאלצה לשוב על עקבותיה: "אין מה לעשות. נלך הביתה ונשחה בדוש". כפיר התאכזב: "מה ההבדל בין בתי הקפה למטה לבתי הקפה שעל הרחוב למעלה?".

 

במסגרת אכיפת הנחיות משרד הבריאות, המשטרה ביקרה הלילה ב-329 מקומות בילוי ועסקים במחוז הדרום. עשרות דו"חות חולקו במקומות שבהם הופרו ההנחיות, ושישה בעלי עסקים זומנו לשימוע. בנוסף, באזור הצפון חולקו כ-200 קנסות בגין אי-עטיית מסכה. (איתי בלומנטל, מתן צורי ואחיה ראב"ד)

 

פקחים בחוף ת"א פקחים בחוף ת"א

 

09:50 - הסכם עם עובדי המעבדות של משרד הבריאות 

 

ההסתדרות מסרה כי הממונה על השכר והסכמי עבודה במשרד האוצר, קובי בר נתן,  יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד; ויו"ר איגוד הביוכימאים, מיקרוביולוגים ועובדי המעבדות, אסתר אדמון, סיכמו הלילה על הסדר תגמול מיוחד לביצוע בדיקות לגילוי נגיף הקורונה במעבדות בריאות הציבור ובבתי החולים הממשלתיים, ועל סיום סכסוך העבודה שהכריזה ההסתדרות לעניין בדיקות הקורונה.

 

לפי ההודעה, "לשם התמודדות מערכת הבריאות עם משבר הקורונה, נדרשים עובדי המעבדות להתגייס ולעמוד בחזית המאבק, לבצע בדיקות לגילוי נגיף הקורונה בהיקפים נרחבים, בקבועי זמן מהירים ובזמינות מתמדת. הסכם זה נחתם מתוך הערכה ורגשי תודה לעובדי המעבדות העושים לילות כימים בעבודה מאומצת, ופועלים בחזית המאבק בנגיף הקורונה ובלימת התפשטותו, ומתוך שאיפה להבטיח מענה רחב ומהיר לביצוע בדיקות לגילוי נגיף הקורונה, עבור קטיעת שרשראות ההדבקה וצמצום החשיפה לנגיף".

 

09:50 - שימוע לשישה בעלי עסקים

 

במסגרת אכיפת הנחיות משרד הבריאות, המשטרה ביקרה הלילה ב-329 מקומות בילוי ועסקים במחוז הדרום. עשרות דו"חות חולקו במקומות שבהם הופרו ההנחיות, ושישה בעלי עסקים זומנו לשימוע.

 

09:05 - סדצקי מבקשת את עזרת צה"ל

 

על רקע העלייה החדה במספר הבדיקות, שהגיעה ביום לשלישי לכמעט 20 אלף בדיקות, פנתה אתמול (ה') פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, לצה"ל וביקשה להאריך את שיתוף הפעולה שבמסגרתו מסייעים חובשים לעובדי המעבדות. היא כתבה ש"המעבדות לא מצליחות להתמודד עם עומס הבדיקות".

 

 

פרופ' סיגל סדצקי פרופ' סיגל סדצקי צילום: יואב דודקביץ

 

"מצב התחלואה כיום מחייב את מערכת הבריאות לבצע מספר גדול של בדיקות לאבחון קורונה והמעבדות לא מצליחות להתמודד עם עומס הבדיקות יחד עם ביצוע הבדיקות השגרתיות עקב מחסור בכוח אדם", כתבה פרופ' סדצקי. "הגיוס של חובשי צה"ל לטובת המעבדות ולעזרה בביצוע הבדיקות מסייע למדינה להתמודד עם מצב החירום החדש". בהמשך הוסיפה: "עם זאת, עקב המחסור הלאומי בעובדים מוסמכים, מאמצים אלה טרם הצליחו לייצר נפח משמעותי של כוח אדם לטובת המשימה. אנו מבקשים את המשך הסיוע של צה"ל, להעניק הארכה לשלושה חודשים לתוכנית הרפואה הצבאית על מנת לאפשר זמן רב יותר למעבדות לגייס כוח אדם ולהיערך לכמות הבדיקות הנדרשת".

 

לא רק עובדי המעבדות מתמודדים עם מחסור חמור בכח אדם. אמש הכריזה הסתדרות האחים והאחיות בישראל על סכסוך עבודה על רקע טענות של מחסור בכוח אדם ולקראת היערכות לפתיחה מחודשת של מחלקות הקורונה. המשמעות היא שתוך 14 יום יוכלו האחיות לנקוט צעדים ארגוניים ולשבש את הפעילות במחלקות.

 

 

ציוד לבדיקות לקורונה ציוד לבדיקות לקורונה

 

יו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן קיימה אתמול כינוס של המזכירות שבו הוחלט להוציא לפועל את הסכסוך. יש לציין כי לאחיות יש כבר סכסוך עבודה פעיל אחד. "האחים והאחיות נאלצים לעבוד בהיעדר כוח אדם ותחת עומסים כבדים, שפוגעים ביכולתם להעניק טיפול הולם וראוי לכלל המטופלים" ,כתבה לוי במכתב שבו הכריזה על סכסוך העבודה. בהמשך הוסיפה: "אנו ניצבים בפתח הגל השני של הקורונה בצירוף תחלואת החורף, המשך עבודת האחים והאחיות בתנאים הקשים יביא בהכרח לקריסתם. אנו לא ניתן ידינו להמשך הפגיעה הקשה באחים והאחיות בישראל ובמטופלים".

 

גם נושא השכר עבור הצוותים הרפואיים ששהו בבידוד במרץ ובאפריל כתוצאה מחשיפה אפשרית לחולים או לאנשי צוות שנדבקו בנגיף – טרם הוסדר. על פי הצעת משרד האוצר, הימים ינוכו מימי המחלה של העובדים, וזאת בניגוד לעמדת ההסתדרות הרפואית.

 

 

פרופ' סיגל סדצקי פרופ' סיגל סדצקי צילום: משרד רה"מ

 

ברקע העלייה בתחלואה בקורונה, אמרה אתמול פרופ' סדצקי בריאיון לאולפן ynet כי ייתכן שהיציאה מהסגר וניסיונות החזרה לשגרה בוצעו מוקדם מדי. לדבריה, "יכול להיות שפתחנו מהר מדי. הציבור לא ממושמע ולא עוטה מסכות". היא המליצה לאנשים מבוגרים לא ללכת לאירועים ולהימנע ככל שניתן מנסיעה באוטובוס.

 

היא הוסיפה: "יש עלייה במספר החולים הקשים החדשים, ואני מודאגת. אנחנו עדיין מגינים על הקשישים והאוכלוסיות בסיכון יותר מהשאר, אבל לא לעולם חוסן. אני מציעה לאנשים מבוגרים לא ללכת לאירועים. נכון מאוד לדון בחזרה לאחור עם מספרי האנשים באירועים". באשר לנסיעה באוטובוס, היא אמרה כי עדיף למבוגרים להימנע מנסיעה באוטובוס - ובכל מקרה, לנסוע תמיד עם מסכה.

 

על השאלה האם המספרים מהימים האחרונים הם לא עדות לטרגדיה שמתחוללת נגד עינינו, השיבה פרופ' סדצקי: "ברור שאנחנו עדים להתפרצות תחלואה. אני לא רוצה לדבר במילים גדולות, ואני לא חושבת שצריך. מה שצריך זה לעשות סיעור מוחות ולחשוב טוב-טוב מה צריך לעשות, ולנהוג בהתאם.

 

"אנחנו צריכים להגדיר את האמצעים: להפסיק להתקהל, להקפיד על מסכות ושני מטרים. לעשות את הפעולות הפשוטות האלו שיכולות למנוע תחלואה ולהתייחס אליהן ברצינות. כל זמן שאנחנו מתנהגים לא בהתאם - ממשיכה ההדבקה".

x