$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

הסכם עם עובדי המעבדות: התוספת לעובדים בבתי חולים יכולה להגיע ל־8,000 שקל בחודש

ההסכם הוא על מודל המעניק תוספת של עד 4,000 שקל לכל עובד בבי"ח ממשלתי עבור שעות נוספות ועוד תוספת של עד 4,000 שקל על ביצוע בדיקות. במקביל הושג הסכם נפרד עם עובדי המעבדות בכללית

אדריאן פילוט 08:1223.06.20
סוף לסכסוך? האוצר הגיע אמש להסכמה עם עובדי המעבדות של בתי החולים הממשלתיים סביב מודל המעניק תוספת של עד 4,000 שקל לכל עובד עבור שעות נוספות ועוד תוספת של עד 4,000 שקל על ביצוע בדיקות. במקביל הושג הסכם נפרד עם עובדי המעבדות של קופת חולים כללית, שיקבלו גם הם תוספת שכר על הבדיקות, כך נודע ל"כלכליסט".

 

 

יו''ר ארגון עובדי המעבדה בהסתדרות, אסתר אדמון, הגיעה להסכם עם האוצר, המתייחס רק לעובדי הכללית, תאגיד הבריאות הגדול בישראל שאחראי על 54% מהמבוטחים ועל תשעה בתי חולים. לפי ההסכם, על כל בדיקת קורונה שתבוצע עבור הקהילה (לא במסגרת בתי החולים), כללית תשלם 20 שקל שיחולקו בין כל אנשי הצוות העוסקים גם בדיגום וגם בבדיקה עצמה (בכל התהליך ובכל השרשרת), כלומר 12 שקל לעובדי המעבדה, 5 שקלים לאחיות המבצעות את הדיגום ועוד 3 שקלים יועדו לעובדי המינהל המתגברים את המעבדות ובעמדות הדיגום בקהילה.

אסתר אדמון יו"ר עובדי המעבדות אסתר אדמון יו"ר עובדי המעבדות

 

עובדי המעבדות של בתי החולים הממשלתיים הכריזו על סכסוך עבודה ודרשו תוספת שכר ותוספת תקנים. הם מתמודדים עם עומס חריג במיוחד, ונאלצים לעבוד 24/7 שכן כל חולה שעובר ניתוח חייב לעבור בדיקה ולכן הדחיפות במקרים אלה היא כפולה. משרד הבריאות כבר פנה לאוצר בבקשה לקבל 50 תקנים נוספים, כאשר האוצר הסכים להעניק עוד 40 תקנים, אך רק לארבעה חודשים. מפני שיש מחסור חמור ביותר בעובדי מעבדה (כולם מועסקים), אין לחטיבת בתי חולים מהיכן להשיג עובדים חדשים, וגם אם הם יציעו לעובדים ממערכות אחרות לעבור אליהם, אף עובד לא יסכים לוותר על מקום עבודתו הקבוע עבור ארבעה חודשים.

 

עובדי המעבדות, שסובלים ממוצקת כוח אדם קשה, מתקשים לעמוד בעומס. אותם עובדים נאלצים להתמודד עם אלפי בדיקות קורונה אך בניגוד לתקופת הגל הראשון – אז הופסקה הפעילות האלקטיבית – כרגע התווספה גם הפעילות הרגילה. אם לא די בכך, בגלל הקורונה, מעבר לשני סוגי הבדיקות האלו, היקף הבדיקות הביו־כימיות (תפקודי כבד, קרישה) זינק בגלל הקורונה שכן הרופאים מבקשים לוודא שאותם נדבקים לא נפגעו בתפקוד של אף איבר נוסף.

 

לפני הסיכום עם האוצר אמרה אדמון כי "זה פשוט חלם. הסחבת מטריפה. זה לא יאומן. כולנו מסכימים על מה צריך לעשות, אבל איתם זה כמו לרקוד טנגו – שני צעדים קדימה ושני צעדים אחורה. אני כבר ממתינה לוועדת חקירה ממלכתית". זה כמה חודשים שהיא מנסה להגיע להסכם שכר חדש מול האוצר והבריאות. "עם 10% מהכסף המיותר ששפכו על מיי הריטאג', מד"א, מכון ויצמן ו־BGI, היו מסדרים את מערך המעבדות בישראל לעשר שנים קדימה. אבל משרד הבריאות זה חלם".

x