$
בארץ

דיווח שוטף

פקחים יתגברו אכיפה; צה"ל מחדש את הגבלות הקורונה

קבינט הקורונה החליט כי פקחים יתגברו את האכיפה וגובה הקנס על אי-עטיית מסכה יעלה ל-500 שקל. במקביל, תיבחן חזרה לעבודה ב"קפסולות" וייבדקו היישובים הדורשים הכרזה על "אזורים מוגבלים". מוקדם יותר: בצה"ל אישרו שורת החמרות, בהן הגבלות על כנסים ואיסור שהייה במועדונים בחופשות. מספר החולים הפעילם בישראל - קרוב ל-5,000

כלכליסט ו-ynet 20:1722.06.20

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

טבלת נדבקים על פי ישובים

 

 

 

20:15 - עלייה של 274 במספר החולים ביממה

 

משרד הבריאות עדכן את מספר חולי הקורונה המאומתים, שעלה ב-274 ביממה האחרונה - לקרוב ל-5,000 חולים פעילים. לפי הנתונים, 200 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים השונים, בהם 45 במצב קשה. אדם אחד נפטר ביממה החולפת - ומספר המתים עומד כעת על 307 בני אדם.

 

 

19:40 - נתניהו למל"ל: לאשר פעילות אולמות אירועים, תערוכות וקונגרסים

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את הצוות המשפטי ואת המועצה לביטחון לאומי (המל"ל) לעדכן את התקנות, על מנת לאשר את פעילותם מחדש של אולמות האירועים, התערוכות, והקונגרסים במתווה התו הסגול, ולאפשר להם לפתוח את האולמות כפי שהותר מאתמול בענפי התרבות. הממשלה תידרש לאשר את ההצעה במישאל טלפוני בין השרים.

 

הנחיית נתניהו באה בעקבות דרישתו של שר הכלכלה עמיר פרץ, שאמר בדיון: “אני עומד על כך שהקונגרסים, התערוכות, האירועים והמוזיאונים שיכולים לעמוד בתקנות התו הסגול שהתוונו במשרד הכלכלה ייפתחו. עסקים אלה מנהלים רישום גם בשגרה. הם מבוססי הזמנות, וכל יום נוסף של חוסר ודאות משפיע לא רק על ההווה, אלא גם על העתיד. אני שמח לומר שאנו בדרך לפיתרון".

 

נתניהו כינס היום את קבינט הקורונה בראשותו, כדי לדון בצעדים הנדרשים בטווח המיידי להמשך ההתמודדות עם מגפת הקורונה, שימוש באמצעים הדיגיטליים לבלימת התפשטות המגפה ולקביעת תרחיש הייחוס. המשתתפים דנו בהצעות שגובשו ע"י המל"ל, בהמשך לפורום המנכ"לים שהתכנס אתמול. הובהר כי יעד המדיניות הוא להביא להאטה משמעותית בקצב התחלואה ולהקטנת סיכוני התמותה, תוך פגיעה מינימלית במשק ובשגרת החיים.

 

 

ראש המל"ל מאיר בן שבת ראש המל"ל מאיר בן שבת

 

הקבינט בראשות ראש הממשלה החליט על שורת החלטות מיידיות:

 

1. תוקם מנהלת אכיפה ארצית במשרד לביטחון פנים שתפקידיה יהיו הכוונה, הנחייה, תיאום ותכלול כל רשויות האכיפה.

 

2. הוחלט להגדיל את גובה הקנסות. סכום הקנס על אי חבישת מסכה יעלה ל-500 שקלים (ראו דיווח קודם).

 

3. תגבור האכיפה בפקחי הרשויות המקומיות. תתקיים פגישה עם השלטון המקומי בהשתתפות שר ביטחון הפנים, שר האוצר, שר הפנים וראש המל"ל.

 

4. בדיקה לאלתר של רשימת היישובים הדורשים הכרזה על אזורים מוגבלים בכל מקרה שבו מזוהה עלייה בתחלואה (בפרמטרים שנקבעו).

 

6. הגנה על אוכלוסיות הסיכון - המשך בדיקות ומיגון במרכזים לקשישים.

 

7. בחינה עם נציב שירות המדינה של חזרה לעבודה בקפסולות.

 

8. אושרה פעילות בתי הספר של החופש הגדול והקייטנות הפרטיות.

 

קבינט הקורונה אישר פה אחד את הצעת משרד הבריאות, האוצר והביטחון לקביעת תרחיש הייחוס. הגדרה זו תנחה את הממשלה על ההיערכות וההצטיידות של מערכת הבריאות. תרחיש זה יבטא את יכולת ספיקת המערכת ולא תחזית חולים. הוחלט להיערך לתוספת של 2,000 מונשמים מקורונה ול-2,000 מונשמים ממחלות אחרות.

 

רה״מ נתניהו אמר שצריך לעשות את כל פעולות המניעה הנדרשות כדי לא להגיע לתרחיש הייחוס. זוהי העמדה הכללית של שרי קבינט הקורונה.

 

לדברי נתניהו "אנחנו עומדים בפני עלייה שיטתית בתחלואה. אנחנו רואים את זה לא רק כאן, אלא רואים את זה לצערי, גם ברחבי העולם. מדינות שונות כבר נדרשות לכך, גם אנחנו בישראל. היום יוצגו כאן תרחישי הייחוס, אבל גם המלצות של צוות מנכ"לים שכינסתי אתמול במיוחד, מהמשרדים של רוב השרים שמיוצגים כאן, כדי להביא בפנינו המלצות לדרכי פעולה.

 

"דרכי הפעולה האפשריות שנדון בהן - הגברה דרמטית של האכיפה, זה כולל גם את הגדלת הקנסות, מינהלת אכיפה ריכוזית תחת משרד ביטחון הפנים, ורתימת כל הכוחות וכוחות נוספים למשימת הפיקוח והאכיפה. הדבר השני זה שימוש בכלים הדיגיטליים. אנחנו יודעים שהנושא הזה הוא בעייתי, אבל מנגד אנחנו יודעים גם שהוא תרם לנו רבות לריסון המגפה, ונראה כיצד אנחנו יכולים להתגבר על הבעיות על מנת להשיג הורדה של התחלואה.

 

הדבר השלישי, זה סגרים אזוריים שזה כלי שאנחנו כבר נדרשים לו על מנת להימנע מסגרים רחבים כלליים. והדבר הרביעי, הוא דברים שקשורים בהגבלת ההתקהלויות - צעד מאוד חריף, אני מציע שנשקול אותו, נראה אם אנחנו נזדקק לו ומתי נזדקק לו, ויש לו כמובן השלכה על פעולות מסויימות שאישרנו אותן. נראה אם נזדקק להם. אלו הכותרות העיקריות אבל יש גם בוודאי נושאים אחרים".

 (צבי זרחיה)

 

 

18:18 - הגבלות על טקסים: צה"ל מחדש את הגבלות הקורונה

 

צה"ל מחמיר שוב את ההגבלות בשל הקורונה: על רקע העלייה בתחלואה והחשש מהחרפה בקצב הנדבקים גם בצבא, הרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי וסגנו אלוף אייל זמיר אישרו היום (ב') בתום הערכת מצב עם חיל הרפואה, סדרת הגבלות חדשה על כלל המשרתים. עם זאת, יצוין כי לא תתקיים אכיפה בנושא ובצה"ל החליטו לבסס את ההנחיות על אמון בחיילים. אחר הצהריים הבהיר דובר צה"ל, תת-אלוף הדי זילברמן, כי "צה"ל עולה מדרגה ומחמיר את ההנחיות". יודגש כי צה"ל הוא הגוף הראשון שמחדש את החמרת ההנחיות.

 

על-פי התוכנית, הצבא יעבור לפעול של במתכונת 2-10-50-100, שלפיה על כלל החיילים לשמור על מרחק של שני מטרים זה מזה, דיונים יתקיימו בנוכחות של עד עשרה משתתפים וכנסים ייערכו במקומות סגורים עם עד 50 משתתפים ו-100 במקומות פתוחים. כמו כן, בחדרי האוכל תוגבל שוב הכניסה בו-זמנית ל-100 חיילים - להוציא אישורים חריגים לחדרי אוכל גדולים והמוניים, שבהם תוגבל הכניסה ל-250 חיילים בו-זמנית.

 

בנוסף, היקף הטקסים בצבא מצומצם החל מהיום ל-150 משתתפים בשטח פתוח, זולת מקרים חריגים שיאושרו במשורה. בשעות הקרובות יוחלט לגבי טקס סוף קורס טיס שייערך בימים הקרובים, וגם בו יחולו הגבלות וצמצומים. אין שינוי לגבי אימוני וזימוני המילואים מלבד 22 תעסוקות מבצעיות שבוטלו לגדודי מילואים בהחלטה שהתקבלה בשיא המשבר.

 

חיילים מצדיעים עם מסכות ביום הזיכרון חיילים מצדיעים עם מסכות ביום הזיכרון

 

בשלב זה, יצוין, אין עוצר יציאות כפי שהיה בשיא המגפה, אך חיילים ביחידות סגורות הונחו להיערך עם שובם מהבית מחופשת סוף השבוע הקרובה, למצב בו יצטרכו לשהות בבסיס במשך חודש ימים ברציפות. כמו כן, חיילים ביחידות הסגורות ישובו מהבית למסגרת פלוגתית בלבד ורק לאחר חמישה ימים ישובו לפעול במסגרות רחבות יותר, כגדוד למשל.

 

בבסיסים פתוחים החיילים ימשיכו לצאת הביתה מדי יום אך יחזרו לעבוד בשיטת ה"קפסולות", לפי מתכונת מקומית שתיקבע על-ידי המפקדים, תוך מזעור המפגשים בין המשמרות. על כלל החיילים נאסר מאמש לנסוע ברכבת ישראל. 

 

בצה"ל יתגברו את המעבדות האזרחיות, מספר הבדיקות יוגדל

 

עוד הוחלט בצבא כי על כלל המשרתים ייאסר להיכנס בזמן שהייתם בבית למקומות סגורים המוניים כמועדונים ועליהם להמעיט בשהייה במקומות ציבוריים סגורים, אך הם יכולים לשהות בחללים פתוחים.  

 

יצוין כי לפי שעה ישנם בצה"ל 69 חיילים שנושאים את הנגיף. כולם במצב קל מאוד. מדובר בנתון שמהווה זינוק של פי ארבעה נדבקים בתוך שבוע. כמו כן, כעת שוהים בבידוד 3,200 חיילים - מתוכם שלושה אלופים במטכ"ל שחזרו היום לשגרה.

 

בצה"ל הוסיפו כי פיקוד העורף מפעיל כעת חמש מלוניות, מתוכן שלוש ייעודיות לחולי קורונה ושתיים למבודדים. בפיקוד העורף נערכים לפתיחה מחדש של מלונית בצפון לטובת חולים המשתייכים לאוכלוסייה החרדית. בנוסף, בצבא יתגברו את המעבדות האזרחיות בכמאה חובשים ויגדילו שוב את מספר הבדיקות מ-300 ל-500 למשרתים במעבדות הצבאיות.

 

נכון להיום, כ-130 אנשי מילואים של פיקוד העורף מסייעים לגופים אזרחיים להתמודד עם המגפה - בעיקר ביישובים בדואיים. תא"ל זילברמן התייחס גם לדו"ח השנוי במחלוקת שחובר על-ידי גורמים באמ"ן עבור משרד הבריאות, שהציג תחזית קודרת לגבי התקופה הקרובה: "הדו"ח שהופץ בשבת על-ידי מרכז המידע והידע מופץ כמעט מדי יום. ככזה, הוא מסייע למקבלי ההחלטות".

 

18:00 - יו"ר משרדי הנסיעות: "מוכנים לפקוד את הליכוד אם זה מה שנחוץ להאריך את החל"ת לעובדים"

 

התאחדות משרדי הנסיעות ויועצי התיירות בישראל הודיעה כי תפתח בצעדי מחאה בשבוע הבא מול משרד האוצר בירושלים, מכיוון שענף התיירות היוצאת מושבת מאז תחילת משבר הקורונה.

 

קובי קרני יו"ר ההתאחדות, בה חברים 400 משרדי נסיעות ומעסקים בו כ-20 אלף איש, אמר לכלכליסט "המדינה לא עושה כלום לפתור את הבעיות שלנו. לעובדי רשות שדות התעופה אישרו הארכת חל"ת, אני מוכן לפקוד 20 אלף עובדי משרדי הנסיעות לליכוד אם זה מה נדרש כדי שיקבלו הארכת חל"ת. אין שר שאחראי עלינו, היינו אצל שר התיירות אסף זמיר והוא אמר שינסה לעזור אבל הוא מופקד על תיירות נכנסת ולא יוצאת".

 

לדברי קרני, אם לא תהיה תיירות יוצאת - לא תהיה תיירות נכנסת, כי לא יוכלו למלא את המטוסים לשני כיוונים ולא יהיה כדאי לחברות התעופה להפעיל קווים לארץ/ לדבריו, המדינה צריכה לתת אופק לעובדי ענף התיירות ולהאריך להם את החל"ת עד ספטמבר (נווית זומר).  

 

17:10 - הקבינט החליט להעלות את הקנס על אי עטיית מסכה ל-500 שקלים

 

קבינט הקורונה החליט להעלות את הקנס על אי עטיית מסכה ל-500 שקלים. עם זאת הצעד כרוך בתיקוני חקיקה. כיום עומד גובה הקנס על 200 שקל.

(מורן אזולאי ואדיר ינקו)

 

16:40 - 142 חולי קורונה התגלו היום ברשות הפלסטינית - שיא יומי

 

היום התגלו ברשות הפלסטינית 142 נדבקים חדשים בקורונה. מדובר במספר היומי הגבוה ביותר של נדבקים מאז התפרץ הנגיף בגדה המערבית.

(אליאור לוי)

 

15:30 - הביטוח הלאומי: עד סוף יולי - חצי מיליון מובטלים יישארו בלי דמי אבטלה

 

עד סוף יולי יהיו חצי מיליון מובטלים שיסיימו את זכאותם לדמי אבטלה; כך נמסר במסיבת עיתונאים שקיימו היום (ב') שר העבודה והרווחה איציק שמולי ומנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר. זאת, למרות החלטת האוצר להוסיף 35 ימים של דמי אבטלה לכל מובטל. המידע הוא תוצאה של ניתוח שערך הביטוח הלאומי למשמעויות הצעת האוצר.

 

שמולי דרש להאריך את דמי האבטלה לכל המובטלים עד סוף אוגוסט, וכן להאריך עד לסוף תקופה זו את מענק האבטלה לעובדים מבוגרים בני 67 פלוס ואת האפשרות לכפל קצבאות למקבלי קצבאות קיום. עלות ההצעה של משרד העבודה והרווחה והביטוח הלאומי היא 3.3 מיליארד שקל.

 

 

13:05 - נתניהו: נדון בהגבלת התקהלויות והגדלת קנסות

 

קבינט הקורונה מתכנס, ועל הפרק הגברת האכיפה, הגדלת הקנסות - ואף הגבלת ההתקהלויות: בפתח ישיבת קבינט הקורונה היום (ב'), ועל רקע העלייה בתחלואה, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי השרים ידונו בכמה דרכי פעולה אפשריות, ובין היתר "בדברים שקשורים בהגבלת ההתקהלויות - צעד מאוד חריף, אני מציע שנשקול אותו, נראה אם אנחנו נזדקק לו ומתי נזדקק לו, ויש לו כמובן השלכה על פעולות מסויימות שאישרנו אותן".

 

נתניהו אמר כי "אנחנו עומדים בפני עלייה שיטתית בתחלואה. אנחנו רואים את זה לא רק כאן, אלא רואים את זה לצערי, גם ברחבי העולם. מדינות שונות כבר נדרשות לכך, גם אנחנו בישראל". מספר הנדבקים אמנם בירידה, אבל כך גם מספר הבדיקות. אתמול אובחנו 161 כנדבקים בנגיף הקורונה, ומחצות נוספו עוד 56 נדבקים. מדובר בירידה משמעותית לעומת הימים הקודמים, אבל שיעור הבדיקות החיוביות נותר גבוה.

 

12:45 - מחאת תעשיית האירועים: נחסמת הכניסה למשרדי הממשלה

 

שבוע הזעם השלישי של תעשיית האירועים והתרבות נפתח הבוקר ובשעה זו נחסמת הכניסה למשרדי הממשלה כחלק מהמחאה תחת הסלוגן "סגרתם. תשלמו". זאת לאחר שמתווה הפתיחה שהציע ראש הממשלה משאיר חלקים רבים בתעשייה סגורים ומאות אלפי אנשים שנותרו ללא עבודה.

 

עד כה לא פנה אף גורם ממשלתי למטה המאבק עם תשובות ברורות בנוגע לעתיד התעשייה והמטה דורש חזרה מיידית לעבודה וסיוע ופיצוי לכל מרכיבי התעשייה, בהם עצמאים, פרילנסרים, עסקים קטנים ועסקים בינוניים על חודשים מאי יוני. היום יקיים מטה המאבק "הייד פארק מלחמה - הקרב על הפיצויים", במסגרתו ידברו אנשים מהתעשייה.

 

מחאת האמנים נמשכת גם היום מחאת האמנים נמשכת גם היום

 

התאורן מאיר חיון זעק: ״היום אני מוצא את עצמי מובטל, בגללכם, בגלל מה שאתם אמרתם, בגלל מה שאתם הבטחתם כשהמדינה עודדה אותי ללכת להיות עצמאי, ולא קבלתי מכם שום תמיכה. לא ראיתי שקל שיעזור לי לעבור את המשבר הזה. אני כבר ארבעה חודשים שורף את כל החסכונות שלי, יש לי חברים בתחום שאומרים שאין להם אוכל להביא הביתה לילדים".

 

ערן פישר, מנכ״ל ובעלים קבוצת ראש חוצות להפקות ואירועים, אמר: ״שר האוצר, תקשיב לי, אני יושב בבית כבר שלושה חודשים לא כי אני לא טוב בעבודתי אלא כי אתם לא טובים בעבודתכם. אנחנו מרוויחים את לחמנו בדם ויזע אבל אתם דנתם אותנו לשבת בבית, אז לפחות תנו לנו לעשות את זה בכבוד".

 

לינדה אביטן, בעלת חברת הגברה ותאורה: ״שר האוצר אתה לא נותן לנו את מה שאפילו ראש הממשלה אמר לך לתת לנו - חמצן. ואנחנו נמשיך להילחם על מה שמגיע לנו כל יום. אתה לא תזרוק אנשים עם מצוקה אמיתית לרחוב, השטח בוער וימשיך לבעור".

 

לטענת מובילי מטה המאבק תעשיית האירועים והתרבות סגורה בהוראת הממשלה כבר כמעט ארבעה חודשים וכתוצאה מכך יותר מ-150 אלף עובדי התעשייה ומשפחותיהם ללא פרנסה, ללא פיצוי, ללא סיוע. בישיבה של נציגי התעשיה עם ראש הממשלה נתניהו בשבוע שעבר הובטח להם כי יימצא פיתרון כלכלי, אך טרם הוצג מתווה קונקרטי.

 

לדברי נציגי המטה מתווה הפתיחה שאושר להופעות בישיבה מאפשר רק ל 15% מתעשיית התרבות והאירועים לחזור לעבוד. ל 85% מעובדי התעשיה עדיין אסור לעבוד כיוון שעדיין לא אושרו אירועי חוצות, תערוכות, כנסים, מופעי עמידה, פסטיבלים ואירועים בינלאומיים.

 

הדרישה המרכזית היא שכל עוד המדינה לא מאפשרת לתעשיית התרבות והאירועים לעבוד באופן מלא, המדינה צריכה לדאוג לדמי קיום לעובדי התעשיה, המשך החל"ת ל-120 אלף שכירים ומענקי פעימה שניה עבור חודשים מאי ויוני ל-30 אלף עצמאים. כדי שתעשיית התרבות והאירועים תוכל לחזור למסלול, המדינה צריכה להקים קרן הזנק משמעותית של 300 מיליון שקלים, בדיוק כמו המלונות. (מאיה נחום שחל)

 

 

11:30 - 56 נדבקו בקורונה מחצות, שיעור הבדיקות החיוביות גבוה - 3%

 

מספר הנדבקים בירידה, אבל כך גם מספר הבדיקות: אתמול (יום א') אובחנו 161 אתמול כנדבקים בנגיף הקורונה, ומחצות נוספו עוד 56 נדבקים. מדובר בירידה משמעותית לעומת הימים הקודמים, שבחלקם מספר המאובחנים אף הגיע ליותר מ-300, אבל שיעור הבדיקות החיוביות נותר גבוה. אתמול בוצעו 8,219 בדיקות, ושיעור החיוביות מביניהן עמד על 2%. מחצות שיעור הבדיקות החיוביות אף גבוה יותר (3%), ומספר הבדיקות הכולל - 8,219. מספר החולים הפעילים דומה לזה שהיה בדעיכת הגל הראשון ב-9 במאי - 4,848.

 

שלושה נדבקים חדשים אובחנו ביישובים הבאים מאז שבת: מיתר, ערערה שבוואדי ערה, לוד ושבט הוואשלה. שני חולים חדשים התגלו בשלושת הימים האחרונים בחורה, בהר אדר, קריית יערים, מעלה עירון, ביתר עילית, הרצליה, קריית אונו, קדימה-צורן, שפרעם, גבעתיים, רמת השרון, נצרת, תל שבע וכפר יאסיף.

  

בלקיה, עומר, בית שמש, באר יעקב, מזכרת בתיה, אילת, כוכב יעקב, ראשון לציון, אופקים, מבשרת ציון, יהוד, קריית מלאכי, נהריה, הוד השרון, עפולה, שוהם, זכרון יעקב, כפר כנא, טירה, קלנסוואה, בית שאן, בסמ"ה, צורה הדסה, אורנית, קדומים ואלון שבות התגלה נדבק בודד מאז שבת.

 

 ערערה שבנגב היא היישוב שבו מספר הנדבקים בפועל ביחס לאוכלוסייה הוא הגדול ביותר ואחריה חורה, להבים, רהט, בני ברק, רכסים, שדרות, הר אדר, אלעד, בקה אל גרביה, טבריה, צפת, מיתר ותל אביב. ירושלים מדורגת במקום ה-30 ברשימה של שיעור התחלואה של החולים הפעילים - למרות שבה נמצאו הכי הרבה חולים חדשים בימים האחרונים.

 

בדיקת קורונה בתל אביב בדיקת קורונה בתל אביב צילום: שאול גולן

 

11:30 - מתחמי הסינמה סיטי ייפתחו מחדש לקהל ב-9 ביולי

 

מתחמי הסינמה סיטי ייפתחו מחדש לקהל ב-9 ביולי, במקביל לחזרה ההדרגתית של שוק הקולנוע באירופה וארה״ב ותעשיית הקולנוע הבינלאומית שחוזרת להפיץ ולהקרין סרטים בבתי הקולנוע.

 

בשבוע שעבר אישרה הממשלה לאפשר אירועי תרבות ואירועים ובין היתר הקרנת סרטים ומופעים תוך מגבלות של עד 250 איש ותפוסה של עד 75% מהתכולה הכוללת של האולם.

 

09:30 - התפרצות הקורונה באיכילוב: מחלקה שנייה נסגרה

 

עוד ועוד עובדים בבית החולים איכילוב בתל אביב מאובחנים עם קורונה: בעקבות ארבעה מקרי הדבקה שהתגלו בקרב חברי צוותים רפואיים שעבדו במחלקה פנימית ט' בבית החולים, היא נסגרה באופן זמני.

 

זוהי המחלקה השנייה שיוצאת מפעילות בבית החולים, לאחר שלפני שבוע נסגרה גם מחלקה פנימית א' בעקבות הידבקות של אחד הרופאים. פנימית ט' נסגרה ביום שבת לקבלות חדשות, אך היום החולים שיישארו בה צפויים להשתחרר או לעבור למחלקות אחרות. בבית החולים איכילוב סיפרו כי המחלקה תיסגר לטובת ניקיון יסודי שנעשה על ידי חברה חיצונית. בסיום התהליך ולאחר חזרת הצוות מבידוד היא צפויה להיפתח מחדש. במקביל צפויה להיפתח מחדש מחלקת קורונה נוספת בבית החולים.

 

חיטוי נגד קורונה בבי"ח איכילוב חיטוי נגד קורונה בבי"ח איכילוב צילום: דנה קופל

 

אחרי חשיפת ynet ו-"ידיעות אחרונות" בשבוע שעבר על החשש להתפרצות קורונה באיכילוב, שורת עדויות חדשות מצד העובדים מעלה שאלות קשות בדבר אכיפת נוהלי משרד הבריאות באחד מבתי החולים הגדולים במדינה.

 

11 עובדים בבית החולים, בהם רופאים ואחיות, אובחנו בשבוע שעבר כחולים בנגיף. מאז הספיקו עוד שישה אנשי צוות להידבק - ומספר החולים בקרב העובדים עומד נכון לאתמול על 17. מאז החשיפה, ירד באופן ניכר מספר המאושפזים במחלקות הפנימיות באיכילוב. "הגעתי בשבוע שעבר למשמרת, נכנסתי למחשב ולא הבנתי איפה כל המאושפזים", סיפרה רופאה באחת המחלקות הפנימיות בבית החולים בשבוע שעבר.

 

לפי נתוני משרד הבריאות, מספר אנשי הצוות ששוהים בבידוד הוא הגבוה ביותר מבין כלל בתי החולים - 56 בסך הכל. לשם השוואה, מספר העובדים השוהים בבידוד בבתי חולים בסדר הגודל של איכילוב נמוך משמעותית: בשיבא 11 בלבד, ברמב"ם 35, בסורוקה 42 ובבילינסון 41.

 

"החגיגה הכי גדולה היא במכוני היום ובמרפאות החוץ", מספר רופא מבית החולים. "אתה הולך בקומה 0 בין המכונים ורואה בבוקר איך האנשים מתקהלים זה לצד זה, עומדים או יושבים קרובים מאוד אחד לשני - ואף אחד לא עושה כלום". מעדויות נוספות שהגיעו עולה כי גם במעליות בית החולים מספר רב של נוסעים בבת אחת – ואין כל אכיפה או בקרה בנושא.

 

בשבוע שעבר נחשף כי באחד המקרים שהתרחשו בבית החולים באחת המחלקות הפנימיות התקיימה ישיבת פרידה מסטודנטים שסיימו בה את ההתנסות שלהם. על פי גורמים בבית החולים, בישיבה השתתפו יותר מ-20 בני אדם ששהו יחד בחדר, ובחלק ניכר מהזמן הם לא עטו מסכה.

 

זמן קצר לאחר הישיבה קיבל אחד הרופאים שיחת טלפון בהולה, במהלכה התבשר כי אשתו ובתו נדבקו בנגיף. בבדיקה שהתקיימה מאוחר יותר התגלה כי גם הוא, שכאמור שהה בחדר הסגור עם יתר חברי הצוות הרפואי, נדבק בקורונה. המשתתפים באירוע, כמו גם אנשי צוות נוספים שבאו במגע עם הרופא בהזדמנויות אחרות, הוכנסו לבידוד. בנוסף, רופא ממחלקה פנימית נוספת נדבק אף הוא, כמו גם רופא ממחלקה אחרת בבית החולים.

 

פרופ' גמזו מסר בתגובה: "אנו עדים לתוצאות העלייה בתחלואה בתל־אביב גם בבית החולים איכילוב שמרכז את הטיפול בכלל אוכלוסיות העיר. הוריתי לסקור את כל הצוות של המחלקות הפנימיות ובדגש על תושבי יפו ועובדים זרים, להגביר את השימוש במסכות N95 לחולים באוכלוסיות בסיכון, הגבלנו מחדש את כמות המבקרים והמלווים לאחד בלבד לכל מטופל בכלל מחלקות בית החולים ואף גייסנו שישה סדרנים שתפקידם לעבור בכל שטחי בית החולים ולפקח על יישום הנחיות והוראות הריחוק החברתי. בית החולים ממשיך בפעילות שוטפת לצד העלייה בתחלואה מקורונה כדי לאפשר המשך שגרה רפואית עבור כלל החולים והמשק הישראלי כולו".

x