$
בארץ

המדינה לבית הדין: לחייב את מורי כיתות י' לעבוד עוד תשעה ימים

משרדי החינוך והאוצר ומרכז השלטון המקומי פנו לבית הדין הארצי לעבודה בבקשה שיוציא צו מניעה שיחייב את המורים להמשיך לעבוד, לאחר שיו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז הודיע שמבחינת הארגון שנת הלימודים מסתיימת מחר - ולא ב-1 ביולי כפי שהודיע משרד החינוך

שחר אילן ועמרי מילמן 15:4318.06.20

משרדי האוצר והחינוך פנו היום (ה') יחד עם מרכז השלטון המקומי נגד ארגון המורים לבית הדין הארצי לעבודה בדרישה לחייב את ארגון המורים להורות למורי כיתות י' ללמד עד תחילת יולי ולא לסיימה ב-20 ביוני כפי שהודיע יו"ר הארגון רן ארז. משרדי הממשלה ביקשו מבית הדין להוציא צו מניעה שיחייב את המורים להמשיך לעבוד.

 

בבקשה לצו מניעה ציינו העותרות כי למרות הסירוב של יו"ר ארגון המורים רן ארז להמשיך את שנת הלימודים, הגורם הקובע במקרה הזה הוא משרד החינוך. משרדי האוצר והחינוך התריעו בפני ארגון המורים כי מורים שלא ימשיכו לעבוד, כפי שמאיים ארז, יספגו קיצוץ בשכר על הימים בהם הם אינם עובדים. הערב יתקיים דיון בנושא בבית הדין.

 

המשמעות היא שבמקום ששנת הלימודים תסתיים מחר ב-19 ביוני היא תסתיים ב-1 ביולי. הטיעון העיקרי של האוצר הוא שיו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז נהג בחוסר תום לב כשהתחמק מלהגיע להסדר בעניין העבודה בתקופת הסגר.

 

 

עוד ביקשה המדינה כי בית הדין יורה לארז לחזור בו מהנחיותיו לעובדי ההוראה בחטיבת הביניים. בעניין ביקשו להדגיש, כי בית הדין הארצי כבר קבע שוב ושוב בפסקי דין רבים כי ארגון אינו רשאי להכריז על צעדים ארגוניים בחטיבות הביניים, אשר חזקת היציגות בה היא של הסתדרות המורים.

 

המשרדים ציינו כי ארגון המורים היה הגוף היחידי במערכת החינוך שלא הגיע לסיכום עם הממשלה בתקופת משבר הקורונה בה לא ניתן היה לקיים את הסכמי העבודה הקיבוציים כמו שהם. כך למשל נחתם הסכם עם ההסתדרות הכללית, הסתדרות המורים וכלל ארגוני הסגל האקדמי.

 

בעתירה כתבו המשרדים כי "לנוכח הנחיית ארגון המורים ארגון לעובדי ההוראה שלא לפעול בהתאם להוראות הרשויות המוסמכות ולנוכח ההשלכות הקשות שיהיו להוראה זו על המשק ועל הציבור, בפרט בשעה קשה זו, מבקשת המדינה להורות לארגון המורים, לפעול לכך שהחלטות המדינה ייושמו כלשונן, כך שכל מערכת החינוך תופעל בהתאם ללוח החופשות החדש".

 

בית ספר בית ספר צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

ביום ראשון הודיע שר החינוך יואב גלנט כי החליט להאריך את שנת הלימודים של כיתות י' בתשעה ימים. זאת כפי שסוכם עם הסתדרות המורים לכיתות א'-ט'. הדבר נעשה בשל איומי מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד כי אם המורים בכיתות י' לא יצורפו להארכת השנה גם המורים בכיתות א'-ט' לא יעשו זאת. ארגון המורים העל יסודיים טוען שהחלטת גלנט אינה חוקית ואיים בפניה לבית הדין לעבודה.

 

בן דוד, גלנט וארז בן דוד, גלנט וארז צילום: נמרוד גליקמן, אוראל כהן

 

 

ביום שני נשמעו בוועדת החינוך של הכנסת קריאות למשא ומתן, אבל בפועל המצב רק הידרדר. ביום שלישי הודיע משרד האוצר כי תשלום שכר למורים בכיתות י' עבור תשעה ימים, אם לא ילמדו, יהיה בלתי חוקי. ההודעה חלה על כל המורים שמלמדים בכיתות י' גם אם הם מלמדים במקביל בכיתות י"א וי"ב שניגשות לבגרות. הדברים עולים ממכתב ששלח הממונה על השכר באוצר קובי בר נתן במכתב למנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב, ליו"ר מרכז השילטון המקומי חיים ביבס וליו"ר מרכז המועצות האזורית שי חג'ג'.

 

יו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז הוציא איגרת חריפה למורים שבה הודיע ששנת הלימודים תסתיים ב-20.6.20 בכל מוסדות החינוך העל יסודיים, כלומר בסוף השבוע. זאת, בניגוד להוראת שר החינוך יואב גלנט שהלימודים יימשכו עד ה-1.7.20. ארז כותב ש"משרד החינוך בהחלטתו לאיים בניכוי שכר מנסה להפחיד אותנו ואנו לא ניתן בשום פנים ואופן שדבר כזה יקרה". לדבריו "זה איום סרק". הוא מתחייב ש"נאבק עבור כל החברים בארגון המורים. נעשה את כל המאמצים לעזור כלכלית לכ

x