$
בארץ

ביטול המכסים ומסי הקנייה על מוצרי אלקטרוניקה ייהפך לקבוע

המכסים ומסי הקנייה בוטלו, באופן זמני, עוד ב-2017 במסגרת "תוכנית הנטו" של שר האוצר לשעבר משה כחלון; כעת הביטול ייהפך לקבוע, לאחר שלפי האוצר נרשמה "ירידה משמעותית" במחירי המוצרים

עמרי מילמן 18:1807.06.20

משרד האוצר הודיע היום כי הפחתות המכסים ומסי הקנייה על המוצרים השונים שנקבעו במסגרת תוכניות הנטו של שר האוצר לשעבר משה כחלון ייהפכו לקבועות. 

 

המכסים ומיסי הקנייה בוטלו עוד ב-2017. מאחר שלכחלון לא היה כל מקור תקציבי לאותן הפחתות, הן נעשו באופן זמני והוארכו בעקבות סחרור הבחירות אליו נכנסה המדינה. כעת החליטו ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר כץ על הפיכת ביטול המסים הללו לקבועים. מה שאמור להפחית את ההכנסות ממסים ב-1.45 מיליארד שקל בשנה.

 

במשרד האוצר טענו כי ההחלטה התבססה על סמך בדיקת אפקטיביות ממנה עולה כי הפחתת המסים גולגלה לצרכנים ולא נותרה בידי היבואנים אך לא פרסמו את הנתונים על בסיסם התקבלה ההחלטה.

 

כץ ונתניהו כץ ונתניהו צילום: אוהד צויגנברג

 

בפועל, כאמור, כיום אין מכס או מס קנייה על אותם מוצרים, שכן מדובר בהפחתות שהתקבלו בתוכניות שונות החל מ-2017. למעשה אותן הפחתות כבר הובאו בחשבון על ידי משרד האוצר בעת חישוב הנומרטור (כלומר הוצאות הממשלה העתידיות) כבר לפני חצי שנה, כך שנתניהו וכץ לא נדרשו למצוא להם מקור תקציבי במיוחד. ו

 

במסגרת ההחלטה יבוטלו באופן קבוע המכסים ומיסי הקנייה על טלפונים ניידים בשיעור של 15%, הנעלה (12%), הלבשה וטקסטיל (6%), אלקטרוניקה בידורית כמו טלוויזיות, רמקולים, צגים, ממירים, מקרנים, מגברים, מיקרופונים, אוזניות, כרטיסים חכמים, מכשירי רדיו ועוד (15%-30%), מוצרי חשמל ביתיים (6%-12%), מנורות ונברשות (8%-12%), צעצועים ומשחקים 12%), תמרוקים (12%), מוצרים לתינוקות (12%), ומסגרות ועדשות למשקפיים (12%).

 

עוד הודיע האוצר כי בהתאם להמלצת גורמי המקצוע, יחל מניין ימי האבטלה מ-19 באפריל ולא מ-15 במרץ - לפיכך במניין ימי האבטלה לא תיכלל התקופה שבמסגרתה הוטלו על המשק הגבלות פעילות משמעותיות בשל משבר הקורונה. כתוצאה מכך תוארך תקופת הזכאות בהתאם לכללי הזכאות הקיימים בכ-35 ימים.

 

יו״ר איגוד תעשיות הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים, רמזי גבאי, הגיב להחלטת שר האוצר ורה״מ בעניין הורדת המכס על מוצרי טקסטיל: "רגע אחרי שראש הממשלה קורא לציבור לרכוש מוצרים ישראלים, הוא פוטר ממכס שורה של מוצרים מחו"ל שיצרניהם משלמים שכר רעב, מזהמים בלי חשבון ומתחרים בתוצרת הישראלית. את המכס על חומרי הגלם לייצור הטקסטיל הישראלי, הממשלה דווקא דאגה להשאיר. בשנה האחרונה הוכח שביטול המכס בגובה של 6% על מוצרי הלבשה, לא הוזיל אפילו חולצה אחת, אלא הלך לכיסי היבואנים. יותר ממיליון מובטלים משוועים למקומות עבודה, אבל ממשלת ישראל מעדיפה כנראה לייצר מקומות עבודה בטורקיה ובאסיה".

 

 

x