$
בארץ

הקורונה וירידת תעריף החשמל חתכו את ההכנסות של תחנות הכוח הפרטיות

ההכנסות של OPC ירדו ב-11.5% ברבעון הראשון, הרווח הנקי צנח בכ-25%: "הפעלת תחנת הכוח במפעלי נייר חדרה תידחה עקב רכיבים פגומים" דוראד: ההכנסות ירדו ב-5%

ליאור גוטמן 17:3028.05.20

החברות המחזיקות את תחנות הכוח הגדולות בישראל פרסמו אתמול (ד') את הדו"חות הכספיים שלהן לרבעון הראשון. מדובר בדו"ח של OPC, שמפעילה ומקימה תחנות כוח פרטיות (מישור רותם, נייר חדרה, צומת שבשלבי הקמה) ובזה של דוראד, שהדו"ח הרבעוני שלה פורסם במסגרת הדו"ח של קבוצת לוזון, שמחזיקה כ-9% בתחנה.

 

עיון בדו"ח של OPC מעלה שהפעלת תחנת הכוח במפעלי נייר חדרה תידחה, בין השאר, "כתוצאה מרכיבים פגומים שהתגלו, פעולות שנדרשו על מנת לתקנם ו/או להחליפם". בחברה מקווים שהההשקה תגיע בסוף הרבעון השני של 2020, ואולם "ככל שתידרש הגעה של צוות טכני זר לביצוע פעולות מסוימות הנדרשות לסיום שלב בדיקות הקבלה של תחנת הכוח חדרה, ההפעלה המסחרית של תחנת הכוח חדרה עשויה להתעכב מעבר ליוני 2020".

 

לעומת זאת, תחנת הכוח במישור רותם, כמו כל שאר הסקטור של ייצור החשמל הפרטי, סבלה מהפחתת תעריף של כ-8%, מה שהוביל את החברה לרשום ירידה של כ-11.5% בהכנסות, שהסתכמו בכ-313 מיליון שקל. הרווח התפעולי של החברה ירד בקרוב ל-20% והסתכם בכ-70 מיליון שקל. עם זאת OPC רשמה ירידה של כ-16% בהוצאות המימון שהסתכמו בכ-16 מיליון שקל כך שבשורה התחתונה הרווח הנקי הסתכם בכ-38 מיליון שקל, ירידה של כ-25% לעומת הרבעון המקביל ב-2019.

 

דוראד, שמפעילה תחנת כוח פרטית באשקלון, סיימה את הרבעון הראשון עם ירידה של כ-5% בהכנסות לכ-679 מיליון שקל. "נוכח אירועי משבר הקורונה,קיימת ירידה מסוימת בצריכת החשמל של לקוחות שונים, וכן קיימת ירידה מסוימת בביקושים של מנהל המערכת, ואולם חודשים מרס עד יוני הם תקופת מעבר שבה צריכת החשמל אינה מהגבוהות בשנה, ובהתאם אין לירידה כאמור פגיעה מהותית בשלב זה. החברה בוחנת באופן רציף את אפשרויות ההתמודדות במקרה של פגיעה מהותית בהכנסותיה כתוצאה מהתפשטות הנגיף", אומרים שם.

 

 

תחנת הכוח רותם של OPC תחנת הכוח רותם של OPC

 

דוראד רשמה צניחה של כ-38% בעלויות המימון, שהסתכמו בכ-14.4 מיליון שקל, כך שהשורה התחתונה היא רווח נקי של כ-66 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של כ-60 מיליון שקל ברבעון הראשון ב-2019. עוד מדווח שם שבפברואר 2020 אישרה דוראד לראשונה חלוקת דיבידנד לבעלי מניותיה בסך כולל של 120 מיליון שקל.

 

דוראד מפרסמת נתון מעניין לגבי משק הגז, לפיו בפברואר 2020 היא קיבלה הודעה מספק הגז העתידי שלה, חברת אנרג'יאן היוונית, שלפיה "בעקבות נגיף הקורונה פרסמה ממשלת סין מגבלות על נסיעות ותחבורה כולל אזור בו מיוצרים חלק ממתקני הפקת הגז של אנרג'יאן". מדובר באסדת ההפקה של אנרג'יאן שהקמתה טרם הסתיימה, והיא תקועה במספנה בסינגפור.

 

"עקב מגבלות אלו, קבלן הביצוע של אנרג'יאן הודיע על עיכוב צפוי וכתוצאה מכך אנרג'יאן התריעה על עיכוב צפוי בהספקת הגז לחברה עקב כוח עליון. ככל שיחול עיכוב כאמור, החברה עלולה לרכוש גז ממאגר 'תמר' במחיר גבוה יותר מהמחיר שנקבע בהסכם עם אנרג'יאן", אומרים שם, ומסכמים בנימה אופטימית כי באפריל 2020 דיווחה אנרג'יאן כי "נקטה מספר צעדים במטרה להתגבר על השפעת המגיפה על ביצוע העבודות באופן אשר יש בו להפחית את העיכוב הצפוי בהשלמת העבודות לקראת הספקת הגז לחברה" . 

x