$
בארץ

פרופ' נמרוד מימון מונה לאחראי על משבר הקורונה בבתי אבות ומוסדות סיעודיים

נתניהו וליצמן הודיעו על מינויו של נמרוד מימון, מנהל מחלקה פנימית ב' בסורוקה לעמוד בראש פרוייקט "מגן אבות ואימהות". מימון מחליף את פרופ' רוני גמזו שסיים את תפקיד הפרוייקטור המיוחד לנושא בתחילת השבוע

עמיר קורץ 16:1907.05.20

אחרי שבוע של בלבול, סחבת וביקורת ציבורית: ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יעקב ליצמן הודיעו על מינויו של פרופ' נמרוד מימון, מנהל מחלקה פנימית בבית החולים סורוקה, לעמוד בראש תוכנית "מגן אבות ואימהות" למתן מענה למשבר הקורונה בבתי האבות, המוסדות הסיעודיים, בתי הדיור המוגן והבתים לתשושים.

 

 

 

פרופ' מימון משמש בשמונה השנים האחרונות כמנהל מחלקה פנימית ב' בסורוקה. לפני כן הוא שימש כסגן מנהל סורוקה. בתקופה האחרונה שימשה מחלקתו כמחלקת קורונה ב', מחלקה נשימתית בה אושפזו מטופלים עם תסמיני קורונה.
פרופ' נמרוד מימון פרופ' נמרוד מימון צילום: רחל דוד, בית חולים סורוקה

 

"תוכנית "מגן אבות ואימהות" שגיבש פרופ' רוני גמזו מנכ"ל איכילוב, החלה להיות מיושמת בשטח ובמסגרתה הוקם מטה אחד שאמור לתכלל את עבודת כל משרדי הממשלה העוסקים בתחום. גמזו סיים את תפקיד הפרוייקטור המיוחד לנושא בתחילת השבוע וזאת בטרם מונה לו מחליף.

 

ניסיון משרד הבריאות להביא למינויו של ד"ר איתמר עופר, מנכ"ל חברת צבר רפואה הפרטית, לא הצליח, בין השאר בשל חשש לניגוד עניינים לאור העובדה שצבר רפואה עוסקת בתחום האשפוז הביתי. מי שמונתה כמחליפה זמנית היא ראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות ד"ר ורד עזרא. המינוי הפנימי של בכירה במשרד הבריאות, אשר בינו לבין משפחות הקשישים במוסדות קיים חוסר אמון לאחר אוזלת היד שגילתה המדינה בתחילת המשבר, עורר ביקורת נוקבת מצד ארגוני הגג של המוסדות והמשפחות, שאף הקימו מטה מאבק משותף.

 

אתמול פורסם ב"כלכליסט" כי קואליציית המאבק פנתה במכתב לנתניהו ולליצמן ובו העלתה דרישות שונות ובראשן מינוי מיידי של מנהל חיצוני למטה "מגן אבות ואימהות", "ברמת מנכ"ל-על, עם כלים ליישום תוכניתו של פרופ' גמזו". לדבריהם, "דרוש איש מקצוע עם הכרות אישית של מערכת הבריאות ומרכיביה, בעל רגישות, זמינות וקשב. אי מינוי מחליף מנציח את הפקרתם של אוכלוסיות אלה על ידי הממשלה ומעיד כי הם לא מעניינים את המדינה.

 

יו"ר איגוד בתי האבות והדיור המוגן רוני עוזרי בירך על המינוי של פרופ' מימון, אולם לדבריו, "אף מינוי לא יכול להצליח ללא קבלת משאבים וכלים ליישום מול ארבעה משרדי ממשלה. ההמלצות של פרופ' רוני גמזו במסגרת תכנית 'מגן אבות ואימהות' מצוינות, אך בלי שתהיה לפרויקטור מימון, מנוסה ככל שיהיה, לא תהיה לו יכולת ליישם את המסקנות. זו תהיה פגיעה אנושה בעשרות אלפי דיירים מבוגרים בבתי האבות".

 

משרד הבריאות מסר כי "פרופ׳ מימון ימשיך להוביל את התכנית בה החל פרופ׳ רוני גמזו, מתוך ההבנה בהתמודדות הלאומית בהתפשטות הקורונה, כי לאוכלוסיית הקשישים יש לתת את הדעת בצורה ממוקדת וברורה. מינויו של פרופ׳ מימון ניתן על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבריאות יעקב ליצמן ומנכ״ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב שהודו לו על ההירתמות למשימה חשובה זו".

 

פרופ' מימון אמר כי ״האתגר שעומד לנגד עיננו הוא לשמור על ההורים של כולנו. במקביל למתן הגנה רפואית על בתי האבות, אני רואה חשיבות רבה בקידום רווחתם ובריאותם הנפשית של דיירי בתי האבות. בנוסף, אני רואה במשבר שנקלענו אליו כהזדמנות לשפר את חיי הקשישים במדינת ישראל. קיבלתי על עצמי להוביל את המשימה הלאומית החשובה ואני מודה על האמון שנותנים בי. כחלק מהמשימה, נשתף קהילות וראשי רשויות לסיוע לאוכלוסייה המבוגרת שנמצאת באזוריהן. אני מאמין שבכוחות משותפים נצליח להגיע להישגים״.

 

גורמים בענף בתי האבות אמרו בעקבות המינוי כי "מה הסיכוי של מנהל מחלקה פנימית בבית חולים , שכיום מנהל 12 רופאים, להוביל מגה מהלך להבראה כלכלית של בתי האבות, שיש לה השלכה ישירה על השרות הניתן לעשרות אלפי מבוגרים המתגוררים בהם? מה הסיכוי שהוא יוכל להגדיל ראש ולהיות יצירתי, שהקידום שלו תלוי בראשי משרד הבריאות? עד כמה הוא ייעז להילחם ולעמוד על מימוש תכנית גמזו?".

 

מעמותת הגריאטריה בישראל נמסר בתגובה כי "נתניהו וליצמן מיהרו למנות את פרופ' נמרוד מימון כדי להוריד את הלהבות. אבל לצערנו הבושה הולכת ומחריפה כאשר 200 מיליון שקל הוקצו לפעוטונים, ואילו לבתי האבות הוקצו 0 שקלים. זה מצב בלתי נסבל במיוחד לאור העובדה ששמענו הצהרות רבות על מחויבות ממשלת ישראל לדור המייסד, אבל בפועל השאירו אותנו מאחור. בתי החולים הגריאטריים לא יוכלו לעמוד בגל נוסף של המגיפה ללא המשאבים שיאפשרו לנו להמשיך ולתת את הטיפול ההולם לקשישים".

x