$
בארץ

משרד הכלכלה: "יבואנית המלט סימנט מנסה להלך עלינו אימים"

סימנט פנתה למבקר המדינה בדרישה "לבדוק אינטרסים זרים" לאחר שהממונה על היטלי הסחר במשרד הכלכלה המליץ להטיל היטל היצף של 15%-30% על יבוא מלט מטורקיה ויוון; לדבריה, "קיים חשש שבעקבות התנהלות חריגה לכאורה של הממונה מחירי המלט יזנקו ב-30%". משרד הכלכלה: "הנסיונות להלך אימים על הממונה לא יצלחו"

נווית זומר 16:4925.04.20

יבואנית המלט סימנט, שבבעלות שלומי פוגל, אסי שמלצר וסמי קצב, יוצאת נגד המלצת משרד הכלכלה להטיל היטל היצף על יבוא מלט לישראל מטורקיה ויוון.

 

בסוף השבוע העבירה החברה פנייה למבקר המדינה בבקשה לפתוח בבדיקה מהירה, בחשד, לטענתה, לאינטרסים זרים של הממונה על היטלי הסחר במשרד הכלכלה, דני טל, שחזר והמליץ בשבוע שעבר להטיל את ההיטל, בשיעור 15%-30%. ההמלצה הוגשה לאחר חקירה ממושכת שערך הממונה.

 

סימנט, שהיא הנפגעת העיקרית מההיטל, טוענת שיש חשש שבעקבות התנהלות חריגה לכאורה של הממונה מחירי המלט יזנקו ב-30%. בפנייה למבקר נכתב כי קיים "חשד לאינטרסים זרים של הממונה על היטלי הסחר במשרד הכלכלה, בתום הליך מעוות, מוטה, רצוף שגיאות וכשלים, המסתמך על ממצאים בלתי רלוונטיים מלפני 3 שנים".

 

לדברי סימנט, "התנהלות הממונה על היטלי הסחר מסבה נזק כבד למשק ומנוגדת לכל נורמה של מינהל תקין". בחברה מציינים כי המלצתו של הממונה כבר נדחתה בעבר פה אחד על ידי הוועדה המייעצת המקצועית. 

שקי מלט שקי מלט צילום: דנה קופל

 

יצוין כי ההמלצה הראשונה של טל שניתנה לפני למעלה משנה לא נדחתה, כפי שטוענת סימנט, אלא הוחלט על ידי שר הכלכלה אלי כהן להקפיאה לתקופה נוספת בה הממונה יבדוק האם נמשך הנזק ליצרניות המלט הישראליות, בראשן נשר, ממצא שהוכח לטענתו גם בבדיקה החוזרת.

 

לפי טענת יצרני המלט הישראלים, היצרנים בטורקיה ויוון מורידים את מחירי המלט המיובא לארץ למחירי הפסד, באופן העשוי למוטט את התעשייה המקומית. 

 

בסימנט טוענים כי "המחטף" שמוביל הממונה יגרום להתייקרות מצרפית של כ-300 מיליון שקל בשנה לרוכשי הדירות, כשהמרוויח העיקרי מההתייקרויות יהיה המיליארד האמריקאי לן בלווטניק, בעל השליטה בנשר.

 

ממשרד הכלכלה נמסר בתגובה: "הממונה מתנהל על פי החוק ובהתאם לסמכותו כדי לעצור יבוא שנצא כסחר לא הוגן, על פי החוק הבינלאומי והישראלי, במחירי היצף אשר פוגעים בתחרות וגורמים לקריסת התעשייה המקומית. הניסיונות של סימנט, באמצעות בא כוחה עו"ד דרור שטרום, להלך איימים על הממונה, כדי להניע אותו מהמלצתו המקצועית, לא יצלחו ולא ישפיעו על שיקול דעתו המקצועי. הוועדה המייעצת מצאה כבר בעבר כי מתקיים יבוא בהיצף".

 

מהתאחדות התעשיינים נמסר בתגובה : "כמעט כל אזרח בישראל מבין כעת את החשיבות של עצמאות ייצורית, בודאי של מלט. צר לנו כי רק משבר הקורונה מביא את ממשלת ישראל להבין עד כמה חסרים בישראל מקטעי ייצור שלמים שהיו עשויים לסייע כעת למשק ולהגן על התעשיה המקומית מפני סחר שנקבע כלא הוגן לאחר שנבדק מכל הכיוונים. אנו מקווים כי ממשלת ישראל תגיב מהר יותר לניסיונות הרס של התעשייה הישראלית באמצעות היצף. המתקפה האישית של היבואנים נגד איש מקצוע, אשר כבר זמן רב קובע כי הם מייבאים בתנאי סחר לא הוגן, ועוד במנותק מהמשבר הכלכלי המתגלגל בישראל, מדהימה באטימותה".

x