$
בארץ

ראשי המגזר העסקי: "דרוש סיוע למשק בהיקף של 140 מיליארד שקל"

בתוכנית שהגישו לממשלה הם דורשים הפחתה ודחייה של תשלומים ופיצוי לעסקים במתכונת מלחמת לבנון השנייה. נשיא התעשיינים, רון תומר: "תוכנית הממשלה אינה מספקת"

נווית זומר 15:4806.04.20

"העלות של תוכנית הסיוע הנדרשת למגזר העסקי היא ברמה של 10% מהתל"ג, כלומר 140 מיליארד שקל ולא 80 מיליארד שקל. התוכנית שהציגה הממשלה אינה מספקת", כך אמר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים וחבר בנשיאות המעסיקים.  

 

נשיאות המעסיקים, הכוללת את התאחדות התעשיינים, לשכות המסחר והתאחדות החקלאים, הגישה היום לראש הממשלה ולשר האוצר את התוכנית הכלכלית שלהם לסיוע למגזר העסקי.

דובי אמיתי (מימין) ורון תומר דובי אמיתי (מימין) ורון תומר צילומים: יריב כץ

 

התוכנית מבוססת על 3 פרמטרים: נזילות, פיצוי וסיוע ליום שאחרי. בנושא הנזילות אמר תומר כי חלק מהדרישות כבר מולאו בכך שהמדינה הקימה קרנות להלוואות בתנאים נוחים למגזר העסקי, "בהנחה שהבנקים ימלאו את חלקם", כדבריו.

 

בנוסף דורשים המעסיקים הפחתה ודחייה של תשלומים: הקפאת תשלומי ארנונה, דחייה של שלושה חודשים בתשלומי המעסיקים לביטוח לאומי, מעבר לתשלום מע"מ על בסיס מזומן וקיזוז הפסדי שנת 2020 מול הרווח שכבר דווח על 2019.

 

כמו כן המעסיקים דורשים פיצוי במודל מלחמת לבנון השנייה על סמך ירידה של יותר מ-25% במחזורי העסק. זאת, בדומה להצעה שהעלה דובי אמיתי, נשיא התאחדות החקלאים.

 

"רשת הביטחון האפקטיבית ביותר היא כזו המבוססת על פיצוי חלקי בשל ירידה בפעילות העסק (מסלול מחזורים) ואנו מבקשים שתופעל מיידית כולל תשלום מקדמות על חודש אפריל", אמר אוריאל לין, נשיא לשכות המסחר.

 

לדבריהם, משרד האוצר התנגד גם להפעלת מסלול הפיצוי בשנת 2006 בעקבות המלחמה בצפון, "אך מסלול זה סייע בשיקום מהיר של השליש הצפוני של המדינה והוכיח את עצמו כאפקטיבי, מנע סגירת עסקים ופיטורים משמעותיים וסייע למגזר".

 

דרישות נוספות הן קיצור מועד התשלום של המגזר הציבורי לספקים כך שיתבצע תוך 15 יום בלבד, הקלות ברגולציה בתכנון ובנייה ורשיונות עסק.

 

 

x