$
בארץ

פרסום ראשון

משרד הבריאות מקדם יבוא של בדיקות הקורונה המתקדמות של חברת רוש

חברת התרופות השוויצרית קיבלה אתמול את אישור ה-FDA לשימוש חירום בבדיקה שמהירה פי 10 מהמצוי בשוק ויכולה לבדוק עד 4,128 חולים ביום. ייבוא של בדיקות כאלה לארץ יסייע בפתיחת צוואר הבקבוק של הטיפול בהתפשטות במחלה

אדריאן פילוט 20:2214.03.20

חטיבת הטכנולוגיות של משרד הבריאות החלה לקדם את יבואן של בדיקות הקורונה המתקדמות של חברת התרופות הבינלאומית "רוש", שמאיצה פי 10 את יכולת אבחון החולים בנגיף הקורונה, כך נודע לכלכליסט.

 

 

חברת רוש השוויצרית קיבלה אתמול ממינהל התרופות האמריקאי (FDA) אישור לפיתוח וייצור ערכאות בבדיקה. ה-FDA העניקה "אישור חירום" לשימוש בבדיקה, שמתבצעת על מערכת קיימת של רוש. לפי דווחים של החברה, המערכת של רוש יכולה לבדוק עד 4,128 חולים מדי יום. ביצוע כמות בדיקות נמוכה נחשב לצוואר הבקבוק של הטיפול בהתפשטות המחלה:

 

בדיקות הקורונה הן אחד האמצעים החיוניים במניעת התפשטות הנגיף, כיוון שהן מאפשרות לעובדי בריאות לזהות את החולים בנגיף ולבודד אותם, אפילו אם אין להם סימפטומים. נכון לתחילת השבוע, בישראל התבצעו כ-700 בדיקות ליום כאשר השאיפה היתה להגיע ל-2,000 בדיקות יומיות.

הבדיקה של רוש הבדיקה של רוש צילום: formic.net

 

 

דרום קוריאה - אחת המדינות שהצליחה לעצור את התפשטות המחלה - הצליחה לבצע את המהפך הודות לביצוע של כ-15,000 בדיקות ביום, שהן כ-3,692 בדיקות למיליון תושבים - כמעט פי 10 ליחס שנרשם בישראל בכל התקופה: רק 396 בדיקות ל-1 מיליון תושבים.

 

במשרד הבריאות מסבירים כי כאשר בוחנים את דירוג המדינות לפי בדיקות קורונה, מגלים כי דרום קוריאה היא חריגה. ובכל זאת, היחס באיטליה עומד על 800 בדיקות למיליון איש (כפול מישראל) ובסין יחס זה על 2,820 בדיקות למיליון איש. היחס בישראל הוא גבוה במקצת מהמקביל הולנד (350 בדיקות למיליון תושבים) וגם של בריטניה (347 בדיקות למיליון תושבים). בקצה השני מדורגות ארה"ב ויפן עם שיעורים נמוכים מאד של בדיקות קוורנה ל-1 מיליון תושבים: 5 ו-66 בדיקות בהתאמה.

x