משרדי האנרגיה והסביבה משביתים לכיל את תחנת הכוח שפועלת על פצלי שמן
הרישיון של רותם אמפרט לכריית פצלי שמן במישור רותם לא יוארך מעבר למאי 2021; בארגונים הירוקים חוששים כי ההחלטה נועדה להכשיר שתי תוכניות אחרות לכרייה ועיבוד של פצלי שמן
משרדי האנרגיה והגנת הסביבה החליטו שלא לחדש את רישיונות כריית פצלי השמן באזור מישור רותם. מדובר ברישיון לחיפוש ולהפקה של פצלי שמן מתחת לפני הקרקע או מעליו באמצעות כרייה. במשרדי הממשלה טוענים שההחלטה התקבלה "לאור מחויבותם של שני השרים לקדם אנרגיה נקייה ולאור האיזון הנדרש בין התועלת האנרגטית של פצלי השמן מחד לבין ההשלכות הסביבתיות מאידך, וכן בשל טביעת הרגל האקולוגית שעלולה להיות לפרויקטים אלה"
לפיכך, משרד האנרגיה הודיע לחברת רותם אמפרט מקבוצת כיל (לשעבר פמ"א), שאין בכוונתו להאריך את רישיון ההפקה במישור רותם מעבר למאי 2021.
במקום מתבצעת כריית פצלי שמן לאורך שנים ארוכות, לצורך הזנת תחנת כוח קטנה יחסית (5 עד 10 מגה וואט) שהופעלה במקום. מרותם אמפרט נמסר בתגובה שהם "לומדים את ההחלטה וצופים שלא תהיה מהותית לחברה".

עו"ד עמית ברכה מנכ"ל אדם טבע ודין, מסר בתגובה: "אמנם נראה כי השרים החליטו למנוע הפקה של פצלי שמן אולם בפועל קיים חשש כי ההחלטה באה להכשיר את שתי התוכניות הקיימות לכרייה ועיבוד של פצלי שמן ברותם ואורון, למרות שמדובר בתכניות הרסניות לסביבה". בארגון מדגישים עוד כי לאור חוק הנפט, "כל עוד אין החלטה חד משמעית לבטל את שתי התוכניות הקיימות ברותם ואורון, ישראל עלולה להיות במצב בו היא מחמירה את המשבר האקלימי העולמי. יש לפעול בהקדם למניעת כרייה ועיבוד של פצלי שמן בכלל"
מהחברה להגנת הטבע נמסר בתגובה: "אנחנו מברכים את השרים, על ההחלטה החשובה, שלא לתת רישיונות נוספים להפקת פצלי שמן. במקביל, אנחנו מצפים מכלל העוסקים בנושא, להסיר מהשולחן גם את הפיתוח של רישיונות ההפקה ולמנוע כליל הפקת פצלי שמן בישראל".


