$
בארץ

נשללו מקרי וירוס הקורונה בישראל

בבית החולים שיבא וגם בהדסה עין כרם התקבלו תוצאות שליליות לגבי שני מטופלים. תיירת מסין אושפזה בבית ג'אלה ברשות הפלסטינית. ישראלי שחי בעיר ווהאן: "חיים במצור"

ענבר טויזר, ynet 18:3825.01.20
פרסום ראשון: בעקבות בדיקות שנערכו לשני ישראלים ששבו מסין, נשלל חשד להידבקות בנגיף הקורונה שבו נדבקו כ-1,400 בני אדם ו-41 מתו ממנו. באחד המקרים אושפז גבר בן 35 בבית החולים הדסה עין כרם, אך בדיקות מעבדה העלו כי לא מדובר בווירוס הקורונה. גם בבית החולים שיבא בתל השומר העלו בדיקות שלא מדובר בנגיף. תיירת סינית אושפזה בבית החולים בבית ג'אלה שברשות הפלסטינית, ועדיין מחכים לתוצאות הבדיקות.

 

מבית החולים הדסה עין כרם נמסר כי גבר בן 35 שסבל מחום ומקוצר נשימה אושפז לבדיקות. בשל העובדה ששב מסין לפני כמה שבועות, נערכה התייעצות עם משרד הבריאות שבה הוחלט להשאירו בבידוד בביתו עד להגעת תוצאות הבדיקות. הערב דווח כי תוצאות הבדיקות שליליות ואין מדובר בווירוס המסוכן. בסוף השבוע האחרון השתחררו מספר מטופלים עם חשד לקורונה ששהו בבידוד לאחר שחזרו מסין והתברר שלא חלו בנגיף.

 

פינוי פסולת לאחר התפרצות נגיף הקורונה בסין פינוי פסולת לאחר התפרצות נגיף הקורונה בסין צילום: איי פי

  

ממשרד הבריאות נמסר כי "המשרד מצוי בקשר עם הגופים הבינלאומיים וגורמי המקצוע בארץ ובעולם בנושא ומקיים התייעצויות שוטפות. הציבור יעודכן באופן שוטף בהתפתחויות". 

 

ביום חמישי האחרון, הפיץ משרד הבריאות חוזר עם הנחיות מדויקות לכל בתי החולין כיצד לפעול בנוגע לחשודים כנושאים את הנגיף. 

 

על פי החוזר, כל אדם ששהה בשבועיים האחרונים בעיר ווהאן בסין ויש לו תסמינים של חום או בעיות בדרכי הנשימה, צריך להגיע לבית חולים בהקדם האפשרי, ומרגע שנקלט במרכז הרפואי, יש לשים אותו בבידוד. הצוות הרפואי מתמגן מפני הידבקות והמטופל עובר את כל הבדיקות לווירוסים למיניהם. אם תוצאות כל הבדיקות מתגלות כשליליות, יישלחו הדגימות שנלקחו ממנו אל המעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר, ושם יידעו לזהות את הנגיף ממשפחת הקורונה.

 

ישראלי שחי בווהאן: "נמצא במצור עם עוד 10 מיליון"

 

בתוך כך, הרשויות בסין ממשיכות במאמץ רחב-ההיקף שלהן לעצור את התפשטותו של הנגיף, והערב הבטיח הנשיא הסיני שי ג'ינפינג כי ארצו "יכולה לנצח במאבק בנגיף", אך הזהיר מהתפשטותו המואצת.

 

הנשיא הסיני כינס הערב ישיבת חירום של הנהגת המפלגה הקומוניסטית השלטת, ואמר במהלכה כי ארצו עומדת בפני "מצב חמור" והזהיר כי התפשטותו של הנגיף מואצת בחלקים מסין. לפי הדיווח בטלוויזיה הסינית, הוחלט לשלוח משאבים ומומחים נוספים לבתי החולים השונים על מנת להיאבק בנגיף. אספקה נוספת תישלח למחוז חוביי, שבירתו היא העיר ווהאן, שהזהיר כי המסכות וחליפות המגן לתושביו הנצורים אוזלים.

 

עופר, ישראלי שחי בעיר וואהן כתב אמש: "משרד הבריאות הודיע שאין ישראלים בוואהן בסין ככל הידוע להם, אבל אני פה ואני ישראלי. אני נמצא במצור יחד עם עוד 10 מיליון תושבים עד שיחלוף זעם והווירוס החדש ייעלם. עכשיו העיר סגורה, אי אפשר לצאת והודיעו לפני זמן קצר שעוד ערים קרובות אלינו נחסמות גם הן. את העיר שלנו פיצלו לשלושה חלקים ואין מעבר בין צד לצד בעיר". 

 

עופר, חי בוואהן בעשר השנים האחרונות. הוא סיפר: "כל התושבים מסתובבים עם מסכות וממעטים לצאת מהבית. בחנויות המזון יש תורים ארוכים מאוד ומלאי המסכות נגמר בחנויות".

 

לדבריו, לאור התפרצות הנגיף מערכת הבריאות בעיר מקימה אזור נפרד לטיפול בנדבקים: "לא רחוק מאיתנו, החלו לבנות בית חולים חדש שמיועד רק לחולים שחלו בוירוס החדש ותוך שישה ימים הוא יקום. הסינים עובדים תמיד מהר, לא רק בימי חירום. כל המשאבים מופנים לנושא הזה והאנשים שמתגוררים פה מוטרדים מאיזה כביש יעבירו את החולים לבית החולים החדש. כרגע אין מישהו שאנחנו מכירים אישית שנדבק בוירוס אבל הוא מקנן 14 ימים בגוף לפני שהוא פורץ וההערכות כאן ששיא ההתפרצות עוד לפנינו".

 

ארה"ב וצרפת יפנו את אזרחיהן מווהאן, וה"וול סטריט ג'ורנל" דיווח כי ארה"ב קיבלה אישור להטיס 230 דיפלומטים ומשפחותיהם מהקונסוליה וכן אזרחים אמריקנים מהעיר ווהאן. דובר השגרירות האמריקנית בבייג'ינג מסר שביום חמישי הורתה מחלקת המדינה על יציאת כל עובדי הקונסוליה בווהאן ובני משפחותיהם. גם צרפת מתכננת לפנות את אזרחיה מהעיר הסינית הנצורה. הקונסול מארגן הסעה באוטובוסים לאזרחים צרפתים ולבני משפחותיהם מווהאן לצ'אנגשה.

 

בהונג קונג, שבה התגלו חמישה חולים, הכריזו על מצב חירום רפואי ואסרו על טיסות ורכבות מהירות לעיר ווהאן שבה התפרץ הנגיף. בתי הספר בהונג קונג סגורים לרגל חופשת השנה החדשה (שנת העכברוש הסינית), ולפי שעה הם יישארו סגורים עד 17 בפברואר.

 

על אף שכאמור רוב המקרים התגלו בתוך סין, וכל מקרי המוות התרחשו בתוכה, הנגיף התפשט עד כה למדינות רבות אחרות, בהן תאילנד, סינגפור, יפן, טייוואן, מלזיה, וייטנאם, דרום קוריאה ונפאל. בניו סאות' וויילס שבאוסטרליה אובחנו שלושה חולים בני 53, 43 ו-35 ומצבם יציב. הם הגיעו מווהאן החודש. אזרח סיני בשנות ה-50 לחייו מאושפז במלבורן לאחר שהגיע מסין בתחילת השבוע. בצרפת דווח בסוף השבוע על שלושה מקרים בצרפת, המדינה האירופית הראשונה שאליה הגיע הנגיף. גם בארה"ב התגלו שני חולים.

x