$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

מנכ"לי משרדי האוצר והבריאות ינסו למנוע את פיטורי רוטשטיין

במערכת הבריאות חוששים שאם מנכ"ל הדסה זאב רוטשטיין יודח, בית החולים יתקשה להשלים את תהליך ההתאוששות. בישיבת דירקטוריון בית החולים צפוי מפגש טעון בין רוטשטיין לנשות הדסה. בכירים במשרדי הממשלה: לא ברור שרוטשטיין יסכים להישאר

אדריאן פילוט 06:5218.12.19
יום מכריע לבית החולים הדסה: הבוקר (ד') צפויים להיוועד מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ומנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב עם נשות הדסה בניסיון להניא את בעלוֹת בית החולים מכוונתן להדיח את מנכ"ל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין מתפקידו. זאת, בשל הערכה שבית החולים יתקשה להתמודד עם האתגרים שהוא ניצב בפניהם בשנה הקרובה, בהם הסכסוך עם הרופאים הבכירים במוסד, בלי מנהל בראשו. לאחר מכן צפוי להתכנס דירקטוריון בית החולים לישיבה חודשית שגרתית עם פוטנציאל נפיץ, שכן זה צפוי להיות המפגש הראשון בין רוטשטיין לנשות הדסה מאז העימות בין הצדדים שנחשף ב"כלכליסט" לפני שבוע.

 

 

 

 

מימין מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ומנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין מימין מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ומנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין צילומים: אוראל כהן

 

במכתב חריף ששיגרו נשות הדסה לרוטשטיין ופורסם כאן ביום שלישי שעבר הן האשימו אותו בניסיון מכוון לחבל במאמציהן לגייס כספים לבית החולים. "בניגוד לכל היגיון אתה פוגע במאמצי גיוס התרומות של ארגון נשות הדסה. התנהגותך האבסורדית הגיעה לשיא לפני מספר ימים, כאשר ארגון נשות הדסה ערכו אירוע התרמה זלזלת והכפשת את ארגון נשות הדסה, צוותו המסור ומתנדביו", נכתב.

 

במכתב כתבו עוד נשות הדסה כי בעקבות האירועים האחרונים הן מבטלות את הסכמתן להאריך את הכהונה של המנכ"ל, דבר שכבר אושר על ידי משרד האוצר והבריאות בסוף נובמבר, ומפצירות בו להיפגש עימן השבוע - אחרת, המלצתן הזמנית בעניין תהפוך לסופית. רוטשטיין לא קבע פגישה עימן, אך כאמור, מתברר כי המפגש יהיה בלתי נמנע היום. רוטשטיין, הידוע במזגו הלוחמני לא נשאר חייב ומסר ל"כלכליסט" כי "לא הגעתי לתפקיד להיות חיית מחמד של אף אחד" . רוטשטיין הבטיח בתגובתו ל"כלכליסט" לפני שבוע כי הפגישה של היום הולכת להיות "מעניינת".

 

תקופה קריטית להדסה

 

משרדי הבריאות והאוצר כבר יצאו להגנתו של רוטשטיין. "לא ניתן לבצע החלפה בנקודת הזמן בה אנו נמצאים, שנה אחרונה להסכם הבראה מורכב ומסובך, שמצריך שותף לממשלה מצד בית חולים שניתן לעבוד איתו. קל וחומר לנוכח אי היציבות הפוליטית שבה אנו נמצאים, ואתגרי המערכת בשנים הקרובות ובפרט בשנה הקרובה", מסר בסוף השבוע ל"כלכליסט" גורם בכיר במשרד הבריאות. לדברי הגורם, "בוצע מולנו תהליך רשמי של הארכת כהונתו ל־3 שנים נוספות שהושלם כחוק. אין היום במערכת הבריאות הישראלית תחליף לרוטשטיין שמכיר את הדסה ויכול להוביל אותו", הוא סיכם. אלא שגורמים המעורים בפרטים מסרו ל"כלכליסט" כי לא בטוח שרוטשטיין יסכים בכלל להישאר בתפקידו. אחת הסיבות לכך היא הסכסוך בין הנהלת הדסה לרופאים הבכירים שטרם יושב ושמעיב על יכולתו של בית החולים להתמודד עם יעד הגירעון שנקבע לו בתוכנית ההבראה.

 

הסכסוך בין רוטשטיין לנשות הדסה מתרחש בעיתוי קריטי לבית החולים ולכן לא פלא כי משרד הבריאות מעוניין מאוד שבעת הזו, המאופיינת בין היתר במחסור חמור במשאבים, רוטשטיין ימשיך לנהל את בית החולים.

 

"המספרים נראים טוב"

 

הדסה מסיים בשבועות אלו את השנה השישית של תוכנית הבראה קשה ושאפתנית בהצלחה לא מבוטלת, שצפויה להסתיים בשנה הבאה. למרות שהמספרים הסופיים של 2019 יתקבלו רק בינואר 2020, גורמים המעורים בפרטים מסרו כי "המספרים נראים טוב" ובית החולים שהגיע ב־2014 לגירעון של 1.3 מיליארד שקל שרובו נסגר בהזרמה ממשלתית, צפוי לסיים את 2019 בגירעון שסביב 28 מיליון שקל, בהתאם למתווה הגירעון הפוחת שנקבע בתוכנית הבראה. אלא שלפי אותו תוכנית, המוסד התחייב להגיע בסוף 2020 לאיזון תקציבי - קרי, גירעון בסך 0 שקלים - דבר שנראה כמשימה בלתי אפשרית על רקע האתגרים שבפניו. הגירעון של בית החולים ב־2018 הסתכם ב־39 מיליארד שקל.

 

בסוף אוגוסט נחשף ב"כלכליסט" כי תזרים המזומנים של בית החולים מאוים מהפסקת הזרמת חולים של הרשות הפלסטינית על רקע סכסוך כספי המסים עם ישראל. לפי תחשיב משרד הבריאות, הפגיעה מתחילת 2020 עלולה להגיע לכ־100 מיליון שקל ולהקשות על הדסה לעמוד ביעד הגירעון לשנה הבאה.

x