$
בארץ

בעקבות חשיפת כלכליסט

יעל גרמן לגפני: "על ועדת הכספים לקיים דיונים מרתוניים על תקציב מערכת הבריאות"

בעקבות הפרסום הבוקר בכלכליסט כי בסוף החודש יפוג החוק שמסדיר את התשלומים בין קופות החולים לבתי החולים, שרת הבריאות לשעבר כתבה ליו''ר ועדת הכספים: "ללא מציאת פתרון למנגנון הקאפ הגופים החזקים והרפואה הפרטית עלולים להתחזק על חשבון החלשים"

אדריאן פילוט 14:0503.12.19

שרת הבריאות לשעבר, ח"כ יעל גרמן (כחול לבן), ביקשה היום (ג') מיו''ר ועדת הכספים משה גפני, לקיים "דיונים מרתוניים בוועדה בעניין תקציב מערכת הבריאות והצורך ליתן לסוגיות הדחופות פתרונות מיידים". זאת בעקבות הפרסום הבוקר בכלכליסט, לפיו בסוף החודש יפוג החוק שמסדיר את התשלומים בין קופות החולים לבתי החולים.

 

"מבין הסוגיות הדורשות מענה מידי", כותבת גרמן לגפני, "תקציב סל התרופות, תקציבי קופות החולים ומנגנון ההתחשבנות בין קופות החולים לבתי החולים, הידוע כמנגנון הקאפ (CAP). גרמן, שהפנתה את ליצמן לפרסום הבוקר בכלכליסט, הסבירה כי "ללא מציאת פתרון למנגנון הקאפ הגופים החזקים והרפואה הפרטית עלולים להתחזק על חשבון האוכלוסייה שידה אינה משגת, העלולה יותר מכל להיפגע אם המצב יישאר על כנו".

 

 

ח"כ יעל גרמן ח"כ יעל גרמן צילום: יואב דודקביץ

 

בשל היעדר ממשלה ותקציב מאושר, בעוד 28 יום  יפוג הסכם המעגן את שיטת התחשבנות בין קופות החולים לבתי החולים - שמחלק לא פחות מ-22 מיליארד שקל בין שני ספקי שירותי הבריאות של ישראל. מדובר בסעיף ההוצאה הגדול ביותר של סל הבריאות המהווה 41.7%. היעדר מנגנון הקאפ (הקובע מנגנון התחשבנות בין קופות

חולים לבתי חולים), עלול להוביל לכאוס מוחלט שבו כל בית חולים יכול לגבות תעריף מלא מכל קופת חולים, והן מצידן ילחצו על הנחות בהתאם לכוחן. הדבר יגרום לאי ודאות לגבי ההכנסות והתזרים העתידיים, לרבות עבור בתי חולים קטנים וחלשים.

 

"אנו נכנסים לטריטוריה בלתי מוכרת. זה משחק שמעולם לא שיחקנו ולכן אין לנו מושג מה יקרה בסוף", מסביר גורם בכיר במשרד הבריאות. "אין חקיקה ואין גם קריאת כיוון כי אתה גם לא אומר איך ייראה ה-CAP הבא. התוצאה היא שהמערכת תעשה מה שבא לה. אף אחד לא יודע אילו הנחות ייתנו, יש חשש ממשי של הארכת תורים, לא ברור איך הם יתחשבנו". החשש הוא לגבי פגיעה באזרחים, בבתי חולים חלשים וזליגה למערכת הפרטית.

x