$
בארץ

השלטון המקומי: ביטול המענקים לרופאים בפריפריה - מכת מוות

בעקבות חשיפת כלכליסט: מחאה על החלטת הממונה על השכר באוצר לבטל את המענקים לרופאים שישרתו בפריפריה. יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס לכחלון: "זו מכת מוות. בחן את נושא מחדש, העמד בראש סדר העדיפויות שלך את בריאות הציבור ואת צמצום הפערים"

אדריאן פילוט 17:3326.09.19

החלטתו של הממונה על השכר באוצר שנחשפה בכלכליסט לבטל את המענקים לרופאים שישרתו בפריפריה מעוררת מחאה. השלטון המקומי בישראל שיגר היום (ה') לשר האוצר משה כחלון, מכתב שבו הפציר בו לחזור מהחלטת המשרד לבטל את המענקים.

 

 

 

חיים ביבס, יו"ר השלטון המקומי, כתב לכחלון כי "בשעה שהשלטון המקומי נלחם על שוויון הזדמנויות לתושבי ישראל, ונאבק למען בנייה ויישום של תכניות לשיפור איכות החיים בפריפריה בהיבטי חינוך, תחבורה, תעסוקה, תרבות, ספורט, בריאות ועוד, התבשרנו כי החל מינואר 2020 יבוטלו המענקים, שלאורך עשור תמרצו רופאים ומתמחים שבחרו להתמחות במקצועות חסר, ולשרת את הפריפריה".

משה כחלון משה כחלון צילום: אוראל כהן

 

עוד כתב ביבס: "זו מכת מוות לתושבים ולשירותי הבריאות בפריפריה, שגם כיום אינם מקבלים שוויון הזדמנויות ושירותי בריאות הולמים ביחס לתושבי מרכז הארץ, וביחס למדינות ה-OECD". ביבס הנחשב לאחד האנשים החזקים ביותר במפלגת ליכוד, מפלגתו של כחלון.

 

ביבס כתב לכחלון, "בשנים האחרונות משרדי האוצר והבריאות מצאו מקורות תקציביים למתן תמריצים אלו, אך בכל שנה היקפם הולך וקטן. אנו קוראים למשרדך לבחון את מחדש את הנושא, למצוא את מקורות המימון הדרושים למענקים הכרחיים אלו, להעמיד בראש סדר העדיפויות את בריאות הציבור, ולצמצם ככל הניתן את הפערים הגוברים בין מרכז ופריפריה".

 

מוקדם יותר גם ההסתדרות הרפואית בישראל איימה בשביתה בעקבות ההחלטה.

 

המסגרת נוצלה במלואה

כלכליסט פרסם היום כי משרד האוצר הודיע בתחילת השבוע במכתב שנשלח לראשי מערכת הבריאות ולמנהלי בתי החולים על ביטול המענקים לרופאים וסטאז'רים במקצועות שבחסר ולאלו שיחליטו לשרת בפריפריה, מענקים שנקבעו בהסכם השכר ההיסטורי באוגוסט 2011. באותו הסכם קבעו הצדדים מסגרת תקציבית כדי לעודד רופאים מתחילים וגם מומחים לבחור להתמחות במקצועות בהם היצע הרופאים נמוך, וכמו כן, להתמקם ולספק את שירותיהם בפריפריה.

 

המסגרת התקציבית שנקבעה למתן התמריצים נוצלה במלואה כבר בסוף 2014 אך מאז, בכל שנה ושנה, שר האוצר יחד עם שר הבריאות תקצבו את התוכנית תמריצים לשנה נוספת. עם זאת, בשנים האחרונות, התקציב שניתן לה הולך וקטן מאז. ב־2016 לדוגמה חולקו 75 מיליון שקל, אך ב־2018 וב־2019 יחד כבר חולקו רק כ־70 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x