$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

רפאל רוכשת 50% מיצרנית רכיבי המל"טים ממגדל העמק

לאחר שרכשה 50% מחברת אירונאוטיקס, רפאל מרחיבה את אחזקותיה בתחום של כלי טיס בלתי מאוישים עם רכישת חברת כנפית, הנחשבת לאחד הספקים הגדולים ביותר לחלקי מבנה למטוסים ללא טייס. מכירותיה מוערכות ב־100 מיליון שקל בשנה

גולן חזני 06:5710.09.19

שבועיים אחרי רכישת 50% מאירונאוטיקס מבצעת חברת רפאל רכישה נוספת סינרגית לתחום כלי הטיס הלא מאוישים. ל"כלכליסט" נודע כי רפאל רכשה השבוע 50% מחברת כנפית ממגדל העמק. רפאל תשלם עבור המניות עשרות מיליוני שקלים.

 

 

 

כנפית, שהוקמה ב־1986, היא חברה פרטית בבעלות שי ושולה פיין, שמבצעים אקזיט חלקי בעסקה ונשארים עם 50% מהמניות. כנפית נחשבת לאחד הספקים הגדולים ביותר לחלקי מבנה למטוסים ללא טייס, ומכירותיה מוערכות ב־100 מיליון שקל בשנה. כנפית תהפוך לחברה־בת של רפאל.

 

מפעל כנפית מפעל כנפית

 

רפאל רכשה עם אביחי סטולרו את אירונאוטיקס בעסקה שהושלמה בשבוע שעבר תמורת 850 מיליון שקל. אירונאוטיקס מייצרת כלי טיס בלתי מאוישים, והרכישה של כנפית תסייע לרפאל להחזיק בשרשרת הייצור של כלי הטיס.

 

רפאל, שמייצרת מערכות לחימה מתקדמות, פועלת זה תקופה להרחיב את פעילותה, תוך הגדלת היקף היצוא שלה ושיפור כושר התחרות בעולם. עד היום התמקדה החברה בפיתוח וייצור טילים, מערכות הגנה נגד רקטות ומערכות להגנה אקטיבית על טנקים ומשוריינים. לחברה לא היתה נוכחות כלשהי בתחום החם של כלי טיס בלתי מאוישים. רכישת אירונאוטיקס נועדה להכניס אותה לשם, והרכישה המשלימה של כנפית מפגינה את הרצינות של החברה ואת התוכניות האינטנסיביות שלה בתחום.

 

רכישת אירונאוטיקס נועדה, לדברי גורמים ברפאל, לאפשר לה להציע לעולם חבילות מוצרים ושירותים שיאפשרו לה להתחרות במכרזי ענק מול התעשייה האווירית ואלביט מערכות, מתחרותיה בתעשיות הביטחוניות בישראל ובחו"ל. אירונאוטיקס מייצרת בעיקר כלי טיס קטנים שמחירם נמוך וביצועיהם נחשבים לטובים.

 

כנפית בע"מ מתמחה בייצור חלקים ומכלולים מחומרים מרוכבים ומתכת. מבנה מרוכב הנו מבנה המבוסס על שילוב של שני חומרים לפחות, המתפקדים יחד לקבלת תכונות משופרות לעומת החומרים הבודדים. הסוג הנפוץ ביותר של חומר מרוכב משלב סיבים ארוכים בעלי תכונות מכניות ייחודיות, עם דבק פולימרי המאגד אותם יחד בכיוונים נבחרים ומאפשר להם לשאת בעומסים. כתוצאה מכך מתקבל מבנה תפור לפי דרישה, יוצא דופן בביצועיו, המשלב משקל קל עם חוזק וקשיחות.

 

מוצרי החברה מיוצרים בטכנולוגיות מגוונות ונמכרים לתעשיית התעופה ולתעשיית המכשור הרפואי. כנפית מספקת חלקי מבנה החל מרכיבים בסיסיים פשוטים ועד מכלולים מורכבים.

 

אחת הנקודות המעניינות היא שהמתחרה של רפאל, התעשייה האווירית, היא לקוח מהותי של כנפית. יהיה מעניין לעקוב אחרי הדינמיקה שתיווצר בין רפאל והתעשייה האווירית סביב המכירות של כנפית. זאת, גם סביב הנקודה שהן רפאל והן התעשייה האווירית הן שתי חברות ממשלתיות בבעלות המדינה. כנפית מוכרת גם לסאיקון, החברה־הבת של אלביט, וגם לרפאל עצמה, ומוצריה נמכרים גם לקבלני משנה של חברות הענק בואינג ולוקהיד מרטין.

 

הן ברפאל והן בכנפית מאמינים כי הסינרגיה בין יכולות שתי החברות תתרום לביצועים העסקיים שלהן. היכולות של כנפית משמעותיות גם ליכולות הפיתוח של רפאל שמייצרת, בין היתר, את מערכות כיפת ברזל, מעיל רוח ושרביט קסמים.

 

איילת שפירא, סמנכ"לית בכירה וראש חטיבת מנועים וראשי קרב ברפאל, שהובילה את המהלך, ציינה: "המהלך הנו חלק מההיערכות הכוללת של רפאל להעמיד יכולות ייצור מתקדמות בחומרים מרוכבים, שיתוף הפעולה יאפשר את הרחבת כושר הייצור".

 

מנכ"ל כנפית שי פיין אמר כי: "המיזוג ישלב את המצוינות והאיכות של החברות בתחום החומרים המרוכבים ויסייע לצמיחה וליצירת יכולות טכנולוגיות חדשות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x