$
בארץ

לימור לבנת אחרי הקלטות נתניהו: "יש להפחית את הרגולציה בנוגע למועצת הכבלים והלוויין"

שרת התקשורת לשעבר הגיבה בוועידת המשפט של לשכת עורכי הדין להקלטות נתניהו שפורסמו אמש בערוץ 13 ובהן נשמע נתניהו מתערב בשוק התקשורת וצועק על איוב קרא: "השתגעת?"; הנשיאה בדימוס מרים נאור: "אוי לנו אם כתוצאה מהרצון להיות פופולארי בית המשפט ישנה את פסיקתו"

משה גורלי 10:4003.09.19

שרת התקשורת לשעבר, לימור לבנת, התייחסה הבוקר (ג') בוועידת המשפט של לשכת עורכי הדין להקלטות נתניהו שפורסמו אתמול בערוץ 13 בעניין הסדרת מעמדו של ערוץ 20.

 

"אינני יודעת אם זה עולה עם הנחיות היועץ המשפטי", אמרה לבנת במושב שעסק בעימות החזיתי בין הרשות המבצעת לרשות השופטת. "אבל בהחלט יש מקום להפחית את הרגולציה בכל הנוגע למועצת הכבלים והלוויין. אף שר תקשורת לא עשה זאת. תפסו את ראש הממשלה עצבני וצועק, זה לא נעים אבל זה אנושי. מטריד אותי שמקליטים שיחות עם ראש הממשלה על מנת לשמור חומר נגדו. זה מאד מטריד בעיני. ראש הממשלה ביקש שלא לראות ערוץ 12 אז עברנו לערוץ 13 וזה מה שקיבלנו".

  

לימור לבנת לימור לבנת צילום: דנה קופל

 

בחדשות ערוץ 13 פרסמו אמש הקלטות מתוך התייעצויות פנימיות של רה"מ עם שר התקשורת לשעבר איוב קרא, בהן הוא מנחה את האחרון בנושאים שונים בתחום למרות שנאלץ לוותר על התיק התקשורת; הוא נשמע פועל להסדרת מעמדו של ערוץ 20 ומורה לקרא לפעול לביטול מועצת הכבלים והלוויין. הוא רתח מזעם בגלל כותרת שציינה כי איילת שקד היא שפועלת בנושא.

 

 

הנשיאה בדימוס, מרים נור הנשיאה בדימוס, מרים נור צילום: יאיר שגיא

 

בוועידה דיברה גם מרים נאור, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון. לדבריה, "הירידה באמון הציבור במערכת המשפט היא לא יותר דרסטית ממערכות השלטון האחרות. אסור להיות פופוליסטי ולנסות לרצות. בית המשפט צריך להחליט מה להשקפתו נכון. הוא יכול לטעות. אוי לנו אם כתוצאה מהרצון להיות פופולארי בית המשפט ישנה את פסיקתו".

 

בתקופת נשיאותה של נאור בוטל שלוש פעמים חוק המסתננים ובוטל מתווה הגז. שתי פסיקות שגררו ביקורת. "להחזיק אדם שלוש שנים על הסתננות? בעיני זה כל כך מופרך. שלוש שנים בלי משפט?? זה יעלה על הדעת?", אמרה נאור, "לא קבענו מה משך זמן הכליאה. הרשות נרמזה שעד שנה לא נתערב. זה תפקידנו לשמור על חירויות אדם. וזה גרר שיסוי נגד בית המשפט שניסו לציירו כאויב דרום תל אביב. הצענו פתרונות של פיזור המסתננים, לגיטימי לפזרם במקומות שונים. מטעמים שאינם ברורים לי העניין לא נידון. אח"כ הגיע ראש הממשלה להסכמה יפה בעיני עם האו"ם, אבל המדינה חזרה בה מההסכמה. יש פתרונות הומניים, ותפקיד ביהמש הוא להצביע עליהם. לעניין מתווה הגז – יישמנו את החוק. פירשנו אותו".

 

כיום תלויה ועומדת עתירה לביטול חוק יסוד. נאור: "למיטב ידיעתי לא היתה בקשה לדחייה על הסף. לגופו של עניין לא אתייחס".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x