$
בארץ

לראשונה: סימנט תייבא מלט סיגים - ותתחרה בחברת נשר

מלט סיגים נחשב לאיכותי יותר, ומשמש לבניית תשתיות; מאז פתיחת שוק המלט לתחרות בישראל, מספר השחקנים זינק משניים לעשרה; היצרניות נשר והר טוב עתרו לאחרונה נגד סימנט, בטענה שמכרה מלט מיובא במחירי היצף ופגעה בתעשייה הישראלית

נווית זומר 21:5602.09.19

חברת סימנט שבבעלות איש העסקים שלומי פוגל החלה לייבא מלט סיגים, המיועד בעיקר לפרויקטי תשתיות. זאת לאחר שקיבלה ממכון התקנים תו תקן למלט, אותו היא תרכוש ממפעלים ביוון. זו הפעם הראשונה שמלט הסיגים מיובא ארצה.

 

 

בחברה מסבירים כי הייבוא יתבצע לאור העלייה המתמדת בשנים האחרונות בהקמת פרויקטים גדולים של תשתיות בישראל, ולאור הביקוש המאמיר בישראל לסוג זה של מלט.

 

שלומי פוגל, בעלי חברת סימנט שלומי פוגל, בעלי חברת סימנט צילום: מיכאל קרמר

 

מלט הסיגים נחשב למלט ידידותי לסביבה היות שהוא בעל ריכוז קלינקר נמוך יותר מסוגי מלט אחרים הנמכרים בישראל. בתהליך הכנת המלט משתמשים בסיגים, תוצר לוואי של תעשיית הפלדה, כאשר שילובם במלט מאפשר לייצר מלט חזק במיוחד. מלט זה מיועד לבניית תשתיות שונות כגון גשרים, נמלים, רכבות תחתיות ויציקות גדולות.

 

היקף שוק מלט הסיגים בישראל נאמד בכ־400-300 אלף טון בשנה, והגידול בביקושים למלט זה רושם עלייה של 5%-10% מדי שנה. בסימנט אומרים כי בכוונת החברה לייבא ארצה כ־100 אלף טון מלט סיגים בשנה.

 

סימנט תתחרה בחברת נשר, שמייבאת את הסיגים מאיטליה וטוחנת אותם במלט מתוצרתה. נשר אמרו: "אנחנו מייצרים מלט סיגים מותאם לצורכי השוק המקומי". מאז פתיחת שוק המלט לתחרות, לפני כארבע שנים, ירדו מחירי המלט האפור בישראל ומספר השחקנים בתחום המלט בישראל זינק משניים לעשרה.

 

אייל הכט, מנכ"ל סימנט אמר ל"כלכליסט": "מלט הסיגים נחשב למלט איכותי ונמכר בישראל במחירים גבוהים של כ־325 שקל לטון. משרדי הממשלה, החברות הממשלתיות והרשויות המקומיות הם הצרכנים הגדולים ביותר כך שהקופה הציבורית צפויה להרוויח עשרות מליוני שקלים בשנה מפתיחת התחרות". עם זאת, הוא סירב למסור מה יהיה מחיר מלט הסיגים המיובא.

 

חברת סימנט עומדת במרכזה של עתירה מנהלית של יצרניות המלט המקומיות הר טוב ונשר, שטענו כי יש להטיל היטל היצף על מחיר המלט שמייבאת סימנט מתורכיה, באומרן שהוא מיובא לארץ במחיר שנמוך ממחירו בארץ היצור.

 

הממונה על ההיטלים מצא שאכן יש היצף, עם זאת שר הכלכלה אלי כהן בחר בהיטל מינימלי של 0.25% והורה לממונה להמשיך לעקוב אם נמשך הנזק שנגרם לתעשייה הישראלית כתוצאה מיבוא במחיר נמוך . תוצאות רבעון ראשון ושני של נשר הראו כי ההפסד מעמיק: נשר נאלצה להפחית מחירים ב8% ואיבדה נתחי שוק.

 

תעשיית המלט נחשבת כתעשייה אסטרטגית הנדרשת לתשתיות לאומיות, ולמדינה יש אינטרס להגן על התעשייה המקומית. בקרוב יגיש הממונה את מסקנותיו, ונראה שימליץ שוב על היטל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x