$
בארץ

שבועיים לאחר קבלת המענק מהמדינה: קרן נוי תרכוש 50% מחברת מרימון

חברת ח.מר תעשיות מכרה את חלקה בחברת מרימון גז טבעי בעבור כ-33 מיליון שקל. מדובר ב-50% מחברת החלוקה שאחראית על חיבור המפעלים לרשת הולכת הגז הפנים ארצית

ליאור גוטמן 21:4526.08.19
חברת ח.מר תעשיות דיווחה היום (ב') לבורסה על מכירת חלקה בחברת מרימון גז טבעי בעבור כ-33 מיליון שקל. מדובר ב-50% מחברת החלוקה שאחראית על חיבור המפעלים לרשת הולכת הגז הפנים ארצית, כאשר מי שיכנס בנעליה היא קרן נוי 3. עוד נקבע שח. מר תקבל זכאות לתשלום נוסף בסך של 3.6 מיליון שקל בגין כל 10 מיליוני קוב גז של צריכת לקוחות מתואמת בחישוב שנתי העולה על 150 מיליון קוב גז, בגין כל אחת מהשנים 2020-2024. השלמת העסקה כפופה לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים לרבות אישור משרד האנרגיה ורשות התחרות (הממונה על ההגבלים).

 

מרימון היא זכיינית חלוקת הגז והחיבור למפעלים בכל אזור הצפון. החברה זכתה במכרז של משרד האנרגיה בסוף 2012, ולפי דיווחי ח. מר מאז "מרימון תפרוס במהלך 7 השנים הראשונות של הרישיון כ- 350 ק"מ צנרת לחלוקת גז טבעי לאזורי תעשיה באזור חיפה והגליל (הכולל בין היתר את חיפה, מפרץ חיפה והקריות, נהריה, מעלות תרשיחא, עכו, כרמיאל, קריית שמונה, טבריה, ראש פינה, צפת, קצרין וצמח) בעלות מתוכננת כוללת של כ- 225 מיליון שקל".

 

מנהלי קרן נוי רן שלח, גיל עד בושביץ ופיני כהן מנהלי קרן נוי רן שלח, גיל עד בושביץ ופיני כהן צילום: רן יחזקאל

 

בפועל התוצאות שונות בתכלית, וגם בסביבת קרן נוי מודים שמספר המפעלים שהתחברו לרשת חלוקה הגז הוא נמוך מאוד, ומייחסים את העיכובים לבעיות רגולטוריות. ככל שזה נכון, מספר חיבורי המפעלים לרשת חלוקת הגז נמצא בפיגור אקוטי בכל רחבי המדינה, ולפי נתוני משרד האנרגיה לאמצע 2019 מתוך פוטנציאל של 700 1,000 מפעלים ותחנות כוח, מספר החיבורים נע סביב 125 בלבד, מתוכם 76 לרשת החלוקה והשאר לרשת ההולכה.

 

הנתונים הללו לא מפחידים את קרן נוי, ושם רואים פוטנציאל גדול בתחום. במשק האנרגיה הביעו פליאה על המחיר ששולם בעסקה, אולם מה שיכול אולי להסביר את התמורה ששולמה לח.מר הוא סבב המענקים האחרון של משרד האנרגיה שנועד לתמרץ את היזמים להתחבר למפעלים.

 

כפי שנחשף החודש בכלכליסט חברת מרימון הייתה הזוכה הגדולה במכרז האחרון לקבלת מענקים מהמדינה, והיא אמורה לקבל מהמדינה כ-29 מיליון שקל שישמשו להקמת ארבעה מקטעים באורך של כ־45 ק"מ באזור הגליל העליון, עם אפשרות להגיע לראשונה למפעלים באזור חצור הגלילית, כרמיאל וצפת, מקומות שרשת חלוקת הגז טרם הגיעה אליהם בשל מגבלות טופוגרפיות. בסביבת הקרן מודים שהכסף שאמור להכנס לקומת מרימון יחסוך לה את מלוא ההשקעות שהיא הייתה אמורה להעביר לצורך פיתוח הרשת למפעלים, בתי מלון או מוסדות אחרים שירצו להתנתק מחברת החשמל ולהקים עבורם תחנת כוח זעירה (מיקרוגנרציה). בדומה להצהרות עבר של ח.מר, גם בקרן נוי, בניהולם של פיני כהן, רן שלח וגיל-עד בושביץ, מצהירים על היקף השקעות רחב בתחום ועד 350 מיליון שקל בשנים הקרובות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x