$
בארץ

לקראת בנייתה: סמוטריץ' יהפוך את אזור אסדת לווייתן לאסור לשיט

ייצוא הגז למצרים ולירדן זוכה לעדיפות לאומית, ושר התחבורה הגיש לוועדת החוץ והביטחון הצעה לאסור שיט סביב האסדה ברדיוס של 2.7 ק"מ. לדבריו, "האזור יאפשר גילוי מטרה חשודה, סיווגה וביצוע פעולות בשטח על מנת להסיר כל איום אפשרי"

ליאור גוטמן 20:0912.08.19

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' הניח בפני ועדת החוץ והביטחון הצעה לאסור שיט סביב אסדת הפקת הגז של מאגר "לווייתן". במסמך, שכותרתו "פיקוח על כלי שיט - איסור שיט סביב אסדת לווייתן", מסביר השר שהשלמת הבנייה של האסדה, המתוכננת לחודש וחצי הקרובים, מטרתה הקמת מתקן תשתית לאומי שישרת לא רק את המשק בישראל, אלא גם מדינות זרות.

 

 

אסדת לווייתן בדרכה לישראל אסדת לווייתן בדרכה לישראל צילום: נובל אנרג'י

 

במילים אחרות, ייצוא הגז למצרים ולירדן מקבל עדיפות לאומית, והדבר מוביל את סמוטריץ' להכריז על רדיוס של 1.5 מייל ימי (כ-2.7 ק"מ) סביב אזור העבודות אליו אסור להיכנס, אלא אם מדובר באספקה שוטפת לצורך העבודות או בפעילות של כוחות הביטחון השונים. "אזור אסור לשיט ברדיוס שכזה יאפשר גילוי מטרה חשודה, סיווגה, ולאחר מכן ביצוע פעולות בשטח על מנת להסיר כל איום אפשרי", אומר שר התחבורה.

 

עוד מציין השר שהפעלת האסדה מסוף 2019 היא תנאי הכרחי לסגירת ארבע יחידות כוח פחמיות הפועלות כיום בחדרה; כך, "אם תיגרם פגיעה באסדה לפרק זמן של יותר ממספר ימים, הדבר יוביל לקשיים ממשיים בתפקודו של המשק הישראלי, עד כדי פגיעה באספקת חשמל סדירה לתושבים".

 

בתוך כך, המשרד להגנת הסביבה ישלים בשבוע הבא את השימועים לקראת קביעת היתר פליטה לפעילות אסדות תמר ולווייתן. הדיונים יערכו ב-20 (עבור איגוד ערים שרון כרמל) וב-21 באוגוסט (עבור איגוד ערים אשקלון), אז ישמעו גם עמדות הציבור בנידון.

 

לטענת המשרד, "קידום אספקת גז טבעי למדינת ישראל מאפשר את הפחתת השימוש בדלקים הפוסיליים המזהמים ביותר – פחם בתחנות הכוח ומזוט בתעשייה. במסגרת חוק אוויר נקי קובע המשרד בהיתרי הפליטה את התנאים להפחתת פליטת המזהמים – עד לעמידה בדרישות החוק. מטרת הדיון היא לשמוע את התייחסות הציבור ולהציג את מענה המשרד להערות הציבור שהתקבלו".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x