$
בארץ

ההסתדרות ויו"ר נשיאות המגזר העסקי לכחלון: מתנגדים לתזכיר חוק העלאת גיל פרישה לנשים

במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ולכחלון כותבים ארנון בר דוד ושרגא ברוש כי הם "מתנגדים לעצם קידומו של מהלך חד צדדי של חקיקה בסוגיה כבדת משקל זו, ללא מעורבות של הצדדים הרלוונטיים ליחסי העבודה"

שחר אילן 14:5924.07.19
יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד ויו"ר נשיאות המגזר העסקי שרגא ברוש, הודיעו לשר האוצר משה כחלון, על התנגדותם לתזכיר חוק גיל הפרישה לנשים שהופץ בחודש שעבר. הם טוענים שהתזכיר הופץ באופן "חד צדדי וללא תיאום עמם". במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ולכחלון הם "מתנגדים לעצם קידומו של מהלך חד צדדי של חקיקה בסוגיה כבדת משקל זו, שהיא בליבת יחסי העבודה במשק, ללא מעורבות של הצדדים הרלוונטיים ליחסי העבודה". עוד טוענים השניים ש"עיון בתזכיר החוק מעלה כי הוא מגלם עמדה קיצונית במיוחד".

 

 

 

בתחילת יוני הוחלט לדחות את הקיצוץ של 1.3% בפנסיות של גמלאי קרנות הפנסיה הוותיקות המנוהלות ע"י "עמיתים" עד לשנה הבאה. הקיצוץ נבע מהכישלון הנמשך בהעלאת גיל הפרישה לנשים. הדחייה בקיצוץ התבצעה בשל ההנחה שלאחר הבחירות ניתן יהיה להגיע למתווה שיאפשר את ההעלאה.

 

ארנון בר דוד יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד יו"ר ההסתדרות צילום: אגף הדוברות בהסתדרות

 

 

ב-20 ביוני פרסם האוצר תזכיר חוק להעלאת גיל הפרישה לנשים, שעומד כיום על 62 שנה. לפי ההצעה, מדובר במהלך שיבוצע באופן הדרגתי על פני 11 שנה החל מאפריל הקרוב. בשלוש שנים הראשונות העלאת גיל הפרישה תהיה בקצב של 4 חודשים לשנה, ובשאר השנים - 3 חודשים בשנה. לאחר 11 שנה, יוצמד גיל הפרישה לתוחלת החיים (על פי הערכות יעלה בקצב של חודש לשנה) כאשר גיל הפרישה לנשים לא יוכל לעלות על זה של הגברים.

 

במכתב צוין עוד כי ההסתדרות ונשיאות המגזר העסקי מקיימות דיונים בנושא ובכוונתן להגיש מסמך אשר במסגרתו, "תינתן התייחסות כוללת לסוגיית העלאת גיל הפרישה לנשים, ובין היתר מתווה ההעלאה ומענה לנשים במקצועות שוחקים". בר-דוד וברוש הוסיפו כי הם חותרים לפתרון כולל של סוגיות קצבאות הזקנה, גיל הפרישה והפנסיה בישראל.

 

סמנכ"ל כלכלה ומדיניות של ההסתדרות שי בירן אמר שאפילו מסקנות הוועדה לבדיקת גיל הפרישה לנשים מ-2016 לא יושמו כיוון שהיא לא הציעה ארגז כלים מספיק לטיפול במגזרים של נשים חלשות (מובטלות ועובדות במקצועות שוחקים). לדבריו, התזכיר מהווה הרעה בארבעה היבטים לעומת מסקנות הוועדה. ראשית לא פרטו כל ארגז כלים שהוא. בנוסף, התזכיר מציע להעלות את גיל הפרישה ל-65 ולא ל-64, להגיע לגיל 64 תוך 7 שנים ולא 8 ולעבור אחרי 11 שנים להעלאת גיל הפרישה בטייס אוטומטי. באוצר הסבירו את זריוז לוח הזמנים בעיכוב שהיה עד כה בהעלאת גיל הפרישה לנשים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x