$
בארץ

הנשיא ריבלין בדרום קוריאה: "מנסים לקדם חתימה על הסכם סחר חופשי בין המדינות"

ראובן ריבלין אמר את הדברים במהלך ביקור ממלכתי שהוא מקיים במדינה: "חתימה על הסכם כזה תהיה תחילתו של תור זהב ביחסים בין שתי המדינות". נשיא דרום קוריאה מון ג'יאה-אין: "חולקים ערכים דמוקרטיים וכלכליים משותפים"

צבי זרחיה 14:5515.07.19

נשיא המדינה ראובן ריבלין, המקיים ביקור ממלכתי בדרום קוריאה, קורא לחתום על הסכם סחר חופשי בין המדינות. הנשיא ריבלין אמר כי "לביקור הזה מטרה אחת: לבנות גשר חדש בין ירושלים לסיאול. הכלכלה הישראלית והכלכלה הקוריאנית הן לא כלכלות מתחרות, אלא משלימות - ישראל ותעשיית הסטרט-אפ שלה היא תעשייה חדשנית, יצירתית, יש לנו 'חוצפה'; לדרום קוריאניים יש יסודיות, כוח ייצור ותעשייה שניתן רק לקנא בהם. החיבור בין העוצמה התעשייתית של דרום קוריאה לחדשנות הטכנולוגית של ישראל מתבקש, ומעוררת תקווה לשיתוף פעולה פורה בעתיד".

 

נשיא דרום קוריאה מון ג'יאה-אין  והנשיא ראובן ריבלין נשיא דרום קוריאה מון ג'יאה-אין והנשיא ראובן ריבלין צילום: אי פי איי

 

על רקע המאמצים לקידום הסכם סחר חופשי בין ישראל ודרום קוריאה, העומדים במרכז ביקורו של הנשיא, הגיעו חברי המשלחת העסקית על מנת להמשיך ולקדם את קשרי הסחר בין המדינות. בשנת 2018 הסתכם היקף הסחר בין המדינות ב-2.6 מיליארד שקל - עלייה של 20% לעמות אשתקד.

 

הנשיא ריבלין נפגש במהלך הביקור עם נשיא דרום קוריאה מון ג'יאה-אין, פגישה שלאחריה נחתמו מזכרי הבנות בתחום האנרגיה והחינוך בין המדינות. הנשיא אמר כי הוא מקווה ששיתוף הפעולה החזק בין המדינות יוסיף להתרחב, בסיוע המשלחות המיוחדות שמתלוות לביקור, ובהן בכירים מעולם הכלכלה, העסקים, החדשנות, האקדמיה והמדע.

 

לדברי הנשיא, שנת 2018 הינה שנת שיא בתיירות הקוריאנית הנכנסת לישראל (כ-45 אלף תיירים) - למרות שהפוטנציאל המלא בתחום אינו ממומש בשל אזהרת המסע הקוריאנית המחמירה על ישראל, אותה ביקש ממארחיו לבחון מחדש.

 

הנשיא מון ג'יאה-אין אמר בפגישה כי הוא "מאמין שניתן לקדם משמעותית את הקשרים הביליטראליים בין המדינות, ואם נצליח להשלים את הסכם הסחר החופשי בעתיד הקרוב יורחב שיתוף הפעולה הכלכלי - שיבוא לידי ביטוי בהשקעות ומסחר".

 

הנשיא אמר עוד כי מדינת ישראל מהווה השראה בעיניו, וכי הוא מביט בהשתאות על ההישגים אותם צברה לאורך שנות קיומה. "מערכת החינוך שלכם והחוצפה הישראלית המפורסמת מהווים עבורנו מודל", אמר, ו הדגיש שהוא רואה מרחב עצום להתקדמות בקשרי המסחר בין המדינות.

 

עוד הוסיף הנשיא מון: "יחסינו הולכים ומתהדקים לאורך השנים, החל מכינונם ב-1962. קשרינו הביליטראליים הגיעו לשיאים חדשים ולקשרי מסחר של כ-2.7 מיליארד דולר בשנה שעברה. התקדמנו מאוד גם בקשרים המסייעים לפתח את החדשנות - בעיקר בתחום הרכבים האוטונומיים, בזכות קרן הפיתוח המשותפת שהממשלות שלנו מממנות יחד משנת 2001".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x