$
קריירה

הנשים רצויות פחות: תל אביב ירדה בדירוג הערים הידידותיות ליזמיות

ת"א מדורגת במקום ה-32 בלבד מתוך 50 הערים המופיעות בדירוג We Cities של Dell, המדרג ערים בעולם לפי מידת האטרקטיביות שלהן ויכולתן לתמוך ביזמיות בעלות פונציאל גבוה; מדובר בצניחה של 8 מקומות לעומת 2017. במקום הראשון דורג איזור המפרץ בקליפורניה, ניו יורק במקום השני

מעין מנלה 10:3415.07.19

תל אביב היא אולי אחת מהערים הטובות ביותר בעולם לחברות ויזמי הייטק - אבל היא לא כל כך טובה לנשים יזמיות; כך, לפי מדד We Cities של Dell שפורסם היום (ב'). ת"א דורגה במקום ה-32 מתוך 50 ערים במדד, המדרג את מידת האטרקטיביות ואת היכולת של ערים בעולם לתמוך ביזמיות בעלות פוטנציאל גבוה. מדובר בצניחה של 8 מקומות לעומת המדד הקודם, שפורסם ב-2017.

  

 

במקום הראשון דורג איזור המפרץ בקליפורניה, לפני העיר ניו יורק; זאת, בעקבות השיפור בגישה של נשים להון, וכן בגלל תוכניות מנטורינג שעומדות לרשות היזמיות. המדד מבוסס על מחקר שנתי שנערך מאז 2010 ומדרג את 50 הערים בהתאם להשפעה של מדיניות, תוכניות תמיכה, מאפיינים, חוקים ומנהגים המשפרים את התמיכה בנשים יזמיות בפרט ובכלכלה בכלל.

 

 

אניה מונרד אניה מונרד צילום: דל טכנולוגיות

 

יזמיות הייטק ישראליות בצילום קבוצתי עם מיצג של אנגלה מרקל, ת"א יזמיות הייטק ישראליות בצילום קבוצתי עם מיצג של אנגלה מרקל, ת"א צילום: אוראל כהן

 

 

הדירוג הכללי של איזור המפרץ בסן פרנסיסקו עמד על 63.7 מתוך 100, כך שלמרות שכל הערים הראו שיפור מאז 2017, עדיין יש הרבה עבודה בתחום. ברמה הגלובלית, החסמים העיקריים העומדים בפני נשים הם גישה להון, עלויות מחיה גבוהות, ייצוג נמוך בעמדות ניהול והעובדה שאין מספיק תוכניות ממשלתיות התומכות ביזמות נשים.

 

נוכחות דיגיטלית חזקה, מחסור בנשים מנהלות

 

יש לציין כי תל אביב זכתה תדירוג גבוה והתמקמה במקום העשירי בתחום המדיניות הממשלתית שקבעה יעדים לעידוד עסקים בבעלות נשים. בנושא ההון תל אביב מדורגת במקום ה-21, בעיקר מכיוון שב-78% מקרנות ההשקעות יש לפחות אישה אחת בהנהלה. כמו כן, בנושא המחוברות - הנוכחות הדיגיטלית של נשים ברשתות כמו לינקדאין ופייסבוק שווה לזו של גברים, נקודה שעומדת לזכותה של העיר בדירוג.

 

האתגרים הגדולים ביותר עבור נשים יזמיות בת"א קיימים בתחום כוח האדם והתרבות. העיר דורגה בעשיריה האחרונה (במקום 41) מבחינת כישורים וניסיון של נשים, בעיקר מכיוון שאין מספיק הכשרות לנשים בעסקים ופיננסים. כמו כן, קיים מחסור בנשים מנהלות בעלות ניסיון, שיכולות לשמש מודל לחיקוי. לפי המחקר של DELL, בשנים שנבדקו היו אפס נשים שארגנו אירועים עסקיים, ורק 25% מהשותפויות העסקיות המשמעותיות בעיר כללו עסקים בהובלת נשים.

 

"בישראל יש הרבה יותר דגש על יזמות טכנולוגית לעומת אירופה. מה שעוזר לנשים בישראל להיכנס לתחומים האלה זה החינוך במתמטיקה ומדעים, וכן חברות הטכנולוגיה המצליחות שמשמשות מודל עבורן. עם זאת, אני לא רואה הבדלים בנחישות, בתשוקה או במוטיבציה של נשים יזמיות בישראל לעומת שאר העולם", אמרה ל"כלכליסט" אניה מונרד, סגנית נשיא ומנהלת איזור מרכז ומזרח אירופה בחברת דל.

 

למקום השלישי בדירוג הגיעה לונדון, ואחריה דורגו: בוסטון, לוס אנג'לס, וושינגטון וסיאטל. במקום השמיני דורגה פריז, אחריה טורונטו, ושטוקהולם סגרה את העשיריה הראשונה.

 

"הדברים שמונעים מנשים יזמיות להצליח הם בעיקר גישה למימון ורשתות תמיכה. אנחנו שומעים הרבה פעמים מנשים שמשתתפות בכנס נשים יזמיות שמארגנת דל שלא לוקחים אותן ברצינות. אם שתי נשים מייסדות חברה אז הרבה מהקרנות חושבות שהן עושות את זה כתחביב. גברים לא בהכרח מבינים את התוכניות העסקיות שלהן כאשר מדובר בנושאים נשיים, ולכן הן לא מקבלות את התמיכה הנדרשת.

 

"בנוסף, נשים מונעות מעצמן את ההצלחה. הרבה נשים נמנעות מליזום ומלייסד עסקים בגלל הסיכון הכרוך בעזיבת מקום עבודה בטוח והליכה אל הלא נודע. הן חושבות על המשפחה שעליהן לפרנס. כמו כן, נשים רבות חשות חוסר ביטחון וחוששות שאולי הן לא יצליחו. זה עניין תרבותי-מגדרי", אומרת מונרד.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x